Duminică,
02.10.2022
Innorat
Acum
15°C

Începe infernul: podurile de pe șoseaua Alba Iulia se închid complet și apoi cu restricții până în 2023

Începe infernul: podurile de pe șoseaua Alba Iulia se închid complet și apoi cu restricții până în 2023

Din ziua de duminică, 1 mai 2022, încep lucrările de modernizare și extindere a celor două poduri amenajate peste Cibin pe șoseaua Alba Iulia. În primul weekend al lunii mai, traficul rutier va fi închis complet în această zonă.

Lucrările sunt derulate de unul dintre cei mai serioși constructori aflați în relații cu administrația Sibiului, Geiger Transilvania. Aceștia vor începe ”lucrările efective” din 1 mai 2022, termenul de finalizare a lucrărilor fiind estimat pentru ziua de 30 aprilie 2023.

”Lucrările vor fi executate pe etape, presupunând închideri parțiale sau totale ale traficului în anumite stadii ale lucrărilor. În perioada 6-8 mai circulația pe pod se va închide complet pentru relocarea conductelor de apă și gaz”, anunță reprezentanții Primăriei Sibiu primele restricții.

Ca variante alternative pentru zilele de 6, 7 și 8 mai, reprezentanții Primăriei Sibiu propun șoferilor sibieni patru soluții: utilizarea unei străzi pe care a fost așternut doar primul strat de asfalt (drumul peste Câmpșor), a unui traseu care implică străzile Autogării – Distribuției – Mihail Kogălniceanu, a celui care parcurge strada Malului – podul Neculce – str. Metalurgiștilor sau a centurii ocolitoare a Sibiului.

„Ca rute ocolitoare șoferii pot utiliza următoarele drumuri, în funcție de direcția de deplasare: 

• Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor. În acest context se va modifica și prioritatea în trafic în Piața Iancu de Hunedoara: prioritate vor avea cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului – Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi vor ceda trecerea.  

• Str. Autogării – Distribuției - strada Lemnelor - str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției. Strada Lemnelor se transformă în sens unic în perioada lucrărilor la pod, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției 

• Strada Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor 

• Centura ocolitoare a Sibiului”, comunicat Primăria Sibiu

Mai pot urma și alte restricții totale

În afara închiderii totale a circulației pentru zilele de 6, 7 și 8 mai, mai pot urma până în primăvara lui 2023 și alte perioade cu astfel de restricții. Deocamdată, până la finalizarea lucrărilor, șantierul va fi împărțit în două etape. ”În perioada 9 mai – 30 septembrie se închide partea din amonte (dinspre strada Maramureșului), urmând să se circule pe câte o bandă pe sens, pe partea din aval a podului. În perioada 1 octombrie 2022 – 30 aprilie 2023 se închide partea din aval (dinspre strada Malului) și se va circula pe partea din amonte, pe câte o bandă pe sens”, descriu reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Șantier pregătit de 12 ani

Lucrările care încep de la 1 mai vizează demolarea unuia din cele două poduri existente și reconstruirea acestuia cu trei benzi, dintre care una către strada Maramureșului. Cel de-al doilea urmează a fi reabilitat.

Din ianuarie 2009 lucrează Primăria Sibiu la acest proiect, contractul de execuție fiind semnat în 8 decembrie 2021 pentru suma de 13,9 milioane de lei, cu tot cu TVA, 

Podul care urmează să fie demolat este cel din amonte, construit în 1938, celălalt find dat în folosință în anul 2000.

Mai multe detalii despre acest proiect puteți citi aici: 12 ani de proceduri: podurile peste Cibin de pe șos. Alba Iulia, scoase la licitație pentru demolare, reabilitare și extindere

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Primarie de cac*t !!

Acum 5 luni

incompetentii din primarie recomanda ca ruta ocolitoare drumul peste Campsor dar omit sa spuna ca nu este finalizat - este turnat doar primul strat si zeci de capace inaltate si taioase asteapta sa faca victime. Comtram avea termenul de finalizare in campsor mijlocul lui ianuarie 2022! Dar cand lucrezi pentru primarie te doare in 14, nu penalizari, nu rezilieri nu excluderi de la licitatii ulterioare.
Raspunde

Carcotel

Acum 5 luni

Si stratul de uzura pe "Campsor" cand il mai toarna? Sau ramane asa pana devine iar pista de off-road ca inainte de asfaltarea partiala?
Raspunde

Un sibian

Acum 5 luni

au inceput sa toarne acum 2 zile...au zone mari unde se aduna apa multa..."expertii lui Carabulea" habar nu au sa faca drumuri, au si un stalp lovit, etc.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 5 luni

Primăria Sibiu demonstrează, din nou, că face

Raspunde

Primărie odioasă

Acum 5 luni

La termenul de finalizare, mai adăugați câțiva ani! La niciunul din șantierele Sibiului nu s-au respectat termenele de finalizare...Ștrand, Terezian, Câmpșor, amărâtul de pasaj de la Bulevard, Hipodrom, etc! E adevărat că Geiger e puțin peste prăpădiții înfiorători de la Terra, NSA și Comtram, căpușele de casă ale mizeriei de primăriei, dar nu avem niciun motiv să fim optimiști, mai ales în condițiile în care responsabilii de urmărirea lucrărilor au 3 clase seral și IQ inferior unui gândac.
Raspunde

Ovidiu

Acum 5 luni

@primărie odioasă Așa doar pentru cultura mea generală, pentru că sunt implicat în poveste, te rog să îmi spui și mie când nu a respectat GEIGER termenul de finalizare la un proiect din Sibiu?
Raspunde

Sibian

Acum 5 luni

Geiger anunta anul trecut că până la sf lunii august termina lucrările în Terezian ( cel puțin pe anumite străzi).mă și miram pentru ce au nevoie de 3 sau 4 luni sa termine reamenajarea câtorva străzi. Mă așteptam la max o lună. Ei bine, acum, la 10 luni de la termenul anunțat, ce sa vezi? Lucrările nu sunt gata încă. Asta pe langa idioțeniile pe care le-au făcut. Poate citește și cineva de la primărie, de ce naiba nu va da prin cap să puneți și hidranți când refaceți infrastructura? Daca ia foc vreun apartament pe străduță pe care stau, nu vad pe unde ar incapea mașinile de pompieri, sa vina, sa se desfășoare, poate să plece și să realimenteze. De ce nu creșteți gradul de siguranță al locuitorilor? Conducerea primăriei Sibiu ar putea avea soarta lui Piedone, dar locuitorii Sibiului nu merita soarta celor din colectiv în caz de incendiu. Se pare că nici ISU Sibiu nu e mai breaz daca permite asemenea lucrări de kkt.
Raspunde

Dani

Acum 5 luni

Da, pistele de bicicleta sunt betonate si neasfaltate peste Campsor. Cand e termenul de finalizare?
Raspunde

Petru

Acum 5 luni

Pai nu se intampla nimic pe pod? ca se circula impecabil...
Raspunde

Petru

Acum 5 luni

Cand se inchide domnule podul cu pricina? Ca tot ocolesc zona degeaba
Raspunde

Radu Avram

Acum 4 luni

Astazi 6.05 a fost teroare in Sibiu. Asa cozi si anarhie nu am vazut niciodata. Coada la podul Neculce era din Strand. Cu toate acestea niciun politist (rutier sau local) nu era la intersectii sa dirijeze traficul. Soferii stateau la semafor la trecerea de pietoni desi nu trecea nicmeni in acel moment pe acolo. In acest fel se pierdeau zeci de secunde. Este doar dispret si ignoranta fata de cetateni sau doar incompetenta
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus