Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Karting: Sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României la clasa Juniror Rotax

Karting: Sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României la clasa Juniror Rotax

Astăzi, 8 mai, sibianul Mircea Marco Pătru a Câștigat Cupa României la clasa Junior Rotax. Competiția a avut loc la București pe circuitul AMCKart. Pilotul de karting a trecut anul acesta competițional la o clasă mai mare, clasa Junior Rotax la care participă piloți cu vârsta cuprinsă între 13 și 15 ani.

Citește și „La doar 12 ani, sibianul Mircea Marco Pătru a câștigat Cupa României și este multiplu vicecampion național la Karting”

Mircea va împlini 13 ani în luna august a acestui an și este pilot al clubului sportiv Sibiu Racing Team. Împreună cu tatăl său, Mircea Gabriel, care îi este mecanic, formează o echipă excelentă. Debutant fiind, la această clasă, a pornit timid în fața adversarilor mult mai experimentați decât el și a reușit în ambele manșe de calificări de sâmbătă să se claseze pe locul 1, iar acest lucru l-a ambiționat și i-a dat încredere în el, motivându-l să câștige finala și să aducă Cupa României la Sibiu.

Mircea patru

„Mă simt învingător, cu toate că sunt epuizat fizic. Materialul de concurs este cu totul nou pentru mine. Kartul are dimensiunile mai mari, iar performanțele motorului sunt mai puternice decât în anii precedenți. Sunt mândru că am adus Cupa României la Sibiu și că pot reprezenta orașul meu natal la cel mai înalt nivel", spune copilul.

Peste două săptămâni, tot la București, se va organiza prima etapă de karting tot pe circuitul AMCKart, unde se anunță peste 20 de piloți la start, iar Mircea speră să aibă parte de aceleași rezultate. Copilul este pregătit pentru un sezon cât mai competitiv.

De asemenea, Mircea a fost selectat de instructorii Federației Internaționale de Automobilism (FIA) să reprezinte România la o sesiune de teste în Anglia la Silverstone, circuitul de Formula 1. Urmează să stabilească data plecării luna viitoare.

.Mircea patru

Mircea patruîMircea patru

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Gigi Barbu

Acum 1 an

Bravo ! Bravo ! Felicitări tuturor celor ce fac posibile astfel de rezultate ! Sper ca o sa fie susținute și in viitor ! Merita !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus