Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Bono, solistul de la U2, a susţinut un concert pentru „libertate” într-o staţie de metrou din Kiev

Bono, solistul de la U2, a susţinut un concert pentru „libertate” într-o staţie de metrou din Kiev

Solistul grupului rock irlandez U2, Bono, şi colegul său de trupă The Edge au susţinut duminică un concert surpriză, de 40 de minute, într-o staţie de metrou din capitala ucraineană Kiev folosită drept adăpost, ocazie cu care i-au lăudat pe ucrainenii care luptă pentru eliberare după invazia rusă, relatează Reuters şi DPA, citate de Agerpres.

"Preşedintele vostru susţine cauza libertăţii în lume chiar în acest moment... Poporul Ucrainei nu luptă doar pentru propria libertate, luptă pentru noi toţi cei care iubim libertatea", a declarat Bono în faţa unei mulţimi de până la o sută de persoane, adunate în interiorul staţiei de metrou Khreshchatyk.

Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, înaintând spre Kiev înainte de a-şi retrage forţele din apropierea capitalei la finalul lunii martie pentru a-şi concentra atacurile în estul ţării.

Rusia, care numeşte acţiunea sa în Ucraina o "operaţiune militară specială", continuă să bombardeze Ucraina. Cu toate acestea, unele activităţi de zi cu zi au revenit la Kiev, deşi sirenele de raid aerian sună regulat.

"În această seară, de 8 mai, vor răsuna împuşcături pe cerul Ucrainei, dar voi veţi fi în sfârşit liberi. Vă pot lua vieţile, dar nu vă pot lua niciodată mândria", a adăugat Bono.

Bono şi chitaristul The Edge - pe numele său real Dave Howell Evans - au interpretat unele dintre cele mai cunoscute melodii U2, dar şi unele piese clasice, precum "Stand By Me" ("Stai alături de mine" - adaptată în "Stand by Ukraine" -, potrivit imaginilor video difuzate de posturi ucrainene şi pe reţelele sociale.

"Preşedintele Zelenski ne-a invitat să cântăm la Kiev în semn de solidaritate cu poporul ucrainean şi asta am venit să facem", a scris trupa pe contul său oficial de Twitter. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus