Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

Ciolacu: Formula pentru împărţirea banilor din programul Anghel Saligny este cea mai bună. Sibiul este pe locul 38, din cele 42 de județe

Ciolacu: Formula pentru împărţirea banilor din programul Anghel Saligny este cea mai bună. Sibiul este pe locul 38, din cele 42 de județe

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni că acele criterii care au stat la baza împărţirii banilor în programul 'Anghel Saligny' sunt cele mai bune, dar nu au fost încă explicate suficient primarilor.

Județul Sibiu a cerut 4,8 miliarde de lei, din cele 52 de miliarde de lei, totalul banilor alocați Programului Anghel Saligny, destinați infrastructurii. Din acești bani, județul nostru a primit doar 19,31%. Puțin peste 930 de milioane de lei. Mai puțini bani decât Sibiul nu au primit decât județele Brașov, Brăila, Ilfov și Municipiul București, astfel că județul nostru ocupă locul 38 din 42 de județe.

Citește și Programul Anghel Saligny: Sibiul a cerut aproape un miliard de euro și a primit aproape un miliard de lei. Primar PNL: ”Ne-am așteptat ca liderii noștri politici de la Sibiu să se bată mai mult pentru noi”

"Cred că cel mai în măsură să vorbească despre aceste criterii este ministrul Dezvoltării, dar am văzut criteriile - 50% numărul de unităţi administrativ-teritoriale, în funcţie de nevoi, de încasări, deci vechile criterii care au fost până acum în toate programele naţionale de dezvoltare locale", a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat care au fost criteriile care au stat la baza împărţirii banilor în programul 'Anghel Saligny'.

El a adăugat că este normal să existe şi primari nemulţumiţi de sumele primite, dar trebuie să se ţină cont de cât de mare este fiecare judeţ.

"Este normal (să existe primari nemulţumiţi - n.r.). Nu poţi să compari judeţul Brăila cu judeţul Suceava. Judeţul Suceava este cel mai întins judeţ din România, judeţul Brăila este unul sub mediu. Cred că în momentul acesta primarii nici nu ştiu care sunt sumele. Cred că e o discuţie un pic prematură şi neexplicată nici de noi, în interiorul partidelor, nici de către ministrul Dezvoltării. Din punctul meu de vedere, formula găsită de Ministerul Dezvoltării în acest moment şi discutată, cum este şi normal, în coaliţie este cea mai bună", a menţionat acesta.

Ciolacu a mai spus că ministrul Dezvoltării ar trebui să explice aceste lucruri, fiindcă el promovează programul.

 

 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Cine împarte, parte își face...

Raspunde

New Caracal

Acum 3 luni

De data asta are dreptate ciolacul,doar gasca galbina la pus acolo sa imparta, doar nu au crezut catzi si iohanisica ei isi fac parte. Ne place foarte mult aceasta guvernare rosu-galbin,tara are un viitor foarte bun,pacat ca l-au dat jos pe catzu si au pus un plutonier in locul lui !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus