Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Vacanța de iarnă se stabilește la nivelul inspectoratelor școlare. ”Ideal ar fi fost o programare regională a vacanței”

Vacanța de iarnă se stabilește la nivelul inspectoratelor școlare. ”Ideal ar fi fost o programare regională a vacanței”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni că a cerut inspectoratelor şcolare să decidă prin consultare cu părinţii, elevii şi cu toţi cei implicaţi în educaţie care va fi săptămâna pentru vacanţa din luna februarie, urmând ca, pe 30 mai, fiecare inspectorat să anunţe şcolile.

"Data de 30 mai este data limită până la care am cerut tuturor inspectoratelor şcolare judeţene să decidă prin consultare cu părinţi, elevi şi cu toţi cei implicaţi în educaţie care va fi săptămâna pentru vacanţa din februarie - a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână. Până la finele acestei luni, 30 mai, fiecare inspectorat şcolar judeţean, după procesul de consultare, va anunţa şcolile din acel judeţ în ce săptămână au vacanţa din luna februarie. Pentru că este singura vacanţă mobilă. Toate celelalte date sunt absolut clare", a spus Cîmpeanu la Forumul franco-român al Educaţiei, citat de Agerpres.

De la Sibiu, din zona turismului de iarnă, soluția aceasta este mai bună decât varianta în care nu exista deloc vacanță în această perioadă a anului, însă putea fi și mai bine.

Explică Andy Kazekas, managerul Arena Platoș.

”Sunt și părți pozitive și părți negative. Cel mai bun lucru este că există această vacanță. Mai poți adapta, bineînțeles perioada, dacă colaborează Consiliul Județean, respectiv Inspectoratul Școlar cu operatorii de turism și școlile, iar atunci ești destul de mobil.

Partea negativă ar fi pentru cei care vin din alte regiuni. Am spus că măcar să existe o decizie unitară, regională, asupra perioadei vacanței. Așa, poate exista posibilitatea ca doar Inspectoratul Școlar Sibiu să se decidă pentru o săptămână de vacanță, iar  inspectoratele școlare din Cluj, Brașov sau altele să se decidă pe o altă variantă. Atunci e foarte greu pentru cei care-și planifică din timp vacanțele și concediile.

Dacă s-ar fi putut regional, ar fi fost mai bine. Toată regiunea Transilvaniei sau Regiunea Centru. E clar că nu există o soluție ideală, în afară de aceasta, regională. Dar e un început de drum”, spune Fazekas.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus