Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Cum îți poți petrece timpul liber în București

Cum îți poți petrece timpul liber în București

Bucureștiul este o capitală plină de istorie, cu o atmosferă diferită de restul aglomerațiilor urbane din România, dar și cu o arhitectură futuristă uimitoare, formând un peisaj eclectic aparte. Este orașul în care se combină trecutul și viitorul, un oraș care nu doarme niciodată și în care s-au adunat foarte mulți tineri. Cu siguranță vei descoperi multe lucruri de făcut, fie că vei ajunge în București ca un simplu vizitator sau ești în căutarea unor activități pentru a-ți petrece timpul alături de familie sau prieteni.

În topul preferințelor pentru tânăra generație se află căutările de concerte București. Acestea sunt o modalitate prin care te poți relaxa după stresul acumulat la locul de muncă sau petrece sfârșitul de săptămână. Cei mai importanți artiști aleg, de regulă, Bucureștiul pentru că în Capitală există o varietate de locații pentru concerte, cum ar fi Romexpo, Sala Palatului sau Arena Națională (stadionul de fotbal are acoperiș retractabil și este transformat în sală când sunt astfel de evenimente).

O altă modalitate pentru a te relaxa în București să închiriezi o bicicletă și să mergi la o plimbare. Capitala oferă cel mai spectaculos bulevard - Calea Victoriei. Este un loc minunat prin care poți face o plimbare cu bicicleta alături de prietenii tăi. Alte rute în care există piste pentru biciclete sunt Piața Victoriei - Kisseleff - Aviatorilor - Parcul Herăstrău și Piața Victoriei - Piața Romană - Piața Universității - Piața Unirii.

De asemenea, poți opta și pentru o simplă plimbare la pas pe Calea Victoriei, unde vei admira mai multe atracții turistice precum Guvernul, Muzeul Țăranului Român, Muzeul George Enescu sau Ateneul Român.

Dacă ești pasionat de clădiri vechi, cu încărcătură istorică, atunci o plimbare prin Piața Romană este de neratat. De acolo poți ajunge ușor spre Piața Universității, unde sunt localizate faimosul Hotel Intercontinental și Teatrul Național „Ion Luca Caragiale”.

Și dacă ne axăm pe călătoritul în București, o altă opțiune este să călătorești cu metroul. Acest mijloc de transport este disponibil doar în Capitală, fiind utilizat de mii de oameni zilnic. Cele cinci magistrale funcționale te pot duce către cele mai importante zone ale orașului. Spre exemplu, magistrala doi traversează Bucureștiul de la nord la sud, din cartierul Pipera unde se construiesc foarte multe clădiri noi și până în cartierul Berceni, o zonă destul de aglomerată în care locuiesc mulți tineri.

Te mai poți relaxa încercând și o vizită la Cărturești Carusel, un loc perfect pentru lectură sau cumpărături, situat în Centrul Vechi al Bucureștiului. Totodată, la Modulul Cărturești (aflat la parterul Universității de Arhitectură și Urbanism) îți poți bea ceaiul sau cafeaua alături de prieteni într-o atmosferă relaxantă.

Nu în ultimul rând, pe lista activităților de relaxare sunt plimbările în parc. Bucureștiul beneficiază de unele dintre cele mai frumoase parcuri din România, toate având o încărcătură puternică istorică și arhitecturală.

Primul pe listă, în funcție de întindere, este Parcul Herăstrău situat în partea de nord a Capitalei. Mii de oameni aleg să se relaxeze după o zi grea de muncă în acest parc deoarece oferă multe facilități: plimbări cu barca, vaporașul sau hidrobicicleta, concerte în aer liber, dar și o floră impresionantă în Grădina Japoneză. De asemenea, poți vizita și Muzeul Satului, un loc care găzduiește case și obiecte vechi de sute de ani din toate regiunile României.

Mergem mai spre centrul Bucureștiul și găsim Parcul Cișmigiu. Acesta beneficiază de cele mai frumoase alei ale Capitalei, iar punctul de atracție este lacul cu fântâna arteziană care iarna este transformat în patinoar.

Alte parcuri de vizitat ar mai fi Parcul IOR, compus din Parcul Titan și Parcul Alexandru Ioan Cuza. Aici, de regulă, mulți oameni aleg să se relaxeze sau să facă jogging pe malul lacului. De asemenea, Parcul Moghioroș din Drumul Taberei poate fi o alegere înțeleaptă, fiindcă acesta a fost renovat recent și oferă un spectacol vizual aparte. Cartierul este situat în vestul Capitalei, dar poți ajunge acolo rapid cu magistrala cinci de metrou (M5), deschisă călătorilor în urmă cu doi ani.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

1 comentarii

Contra

Acum 6 zile

Numai atat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus