Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
32°C

”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a”: Personajele colectării separate merg în cartierele Sibiului

”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a”: Personajele colectării separate merg în cartierele Sibiului

Cea de-a treia ediție a proiectului ”Ne jucăm și curățăm” debutează în data de 27 mai și ajunge în cartierele Sibiului.

De-a lungul a patru evenimente, personajele colectării separate în Sibiu: PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, merg prin diferite cartiere ale orașului, unde vor lua parte la acțiuni de ecologizare și le vor arăta copiilor cu ajutorul tehnologiei 3D ce se întâmplă cu gunoaiele aruncate de ei.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a” ajunge în 27 mai în Parcul Sub Arini, în 28 mai în cartierul Veteranilor, pe malurile pârâului Rossbach, în data de 3 iunie în zona Rahovei, pe Valea Săpunului, și în 11 iunie în cartierul Țiglari, în vecinătatea Lacului lui Binder.

Cele cinci personaje vor folosi tehnologia de ultimă generație prin intermediul ochelarilor 3D pentru a le arăta copiilor și părinților din Sibiu exact unde ajung gunoaiele aruncate de ei și de ce este important să colectăm separat.

Însoțiți de specialiști în salubrizare și experți în salubritate, părinții și copiii care doresc vor putea lua parte la câte o acțiune de igienizare și vor face curat la locurile de joacă, părculețe, zone verzi, apoi sunt invitați la o serie de evenimente interactive într-un stand special amenajat care promovează colectarea selectivă în Sibiu și păstrarea curățeniei prin exemple clare. De asemenea, cu sprijinul partenerilor proiectului vor fi numeroase surprize pentru cei mici.

ne jucam si curatam

Organizatorii pun la dispoziția participanților dezinfectanți, mănuși, măști de protecție și saci de gunoi, iar super-eroii vor avea grijă ca fiecare participant să aibă parte de voie bună și veselie.

”În prag de vacanță mare, în fiecare după-amiază zonele verzi și locurile de joacă ale Sibiului sunt animate de numeroși copii și părinți. Personajele salubrizării - PetRică, Tanti Rezi, BioRel, Mărie-Hârtie și Miticlă, prind viață și merg în cartiere pentru a-i cunoaște pe cei mici și pentru a le arăta de ce este important să păstreze curățenia și să colecteze selectiv deșeurile de acasă. Filmările de ultimă generație realizate în sistem 3D la stația de sortare a Sibiului și la groapa de gunoi a orașului le vor arăta tuturor ce se întâmplă cu deșeurile aruncate și de ce ele trebuie colectate separat”, spun organizatorii.

Din dorința de a susține educația și curățenia, fiecare personaj al campaniei a fost adoptat în cadrul evenimentului de o companie cu impact local și respect pentru mediul înconjurător.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a” este o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității.

”Ne jucăm și curățăm, ediția a III-a” este un proiect organizat de Asociația de Bun Gust cu sprijinul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu și susținut de Decathlon.

Sponsori: ODU, Wenglor, Azets, Terra Building, Apă Canal Sibiu SA, Soma și Romgaz.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus