Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Apă Canal cumpără 2 ha de teren în Zona Industrială și pregătește investiții de peste 1,5 mil. de euro în noul sediu. Pe str. Eschil rămân doar birourile

Apă Canal cumpără 2 ha de teren în Zona Industrială și pregătește investiții de peste 1,5 mil. de euro în noul sediu. Pe str. Eschil rămân doar birourile

Compania Apă Canal Sibiu SA a achiziționat recent un teren de două hectare în Zona Industrială Vest, unde își va muta sediul. În următorii ani aici sunt planificate investiții de peste 1,5 mil. de euro, urmând ca pe strada Eschil să rămână doar spațiile de birouri și relațiile cu publicul.

Anunțul a fost făcut miercuri de directorul general Vasile Maier, în cadrul prezentării ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014-2022”.

”Terenul respectiv se află pe strada Turda și are o suprafață de două hectare. Am deschis procedură pentru proiectare, avem PUZ deja aprobat și o să lucrăm la autorizația de construcție. Eu la anul, cel târziu, vreau să începem lucrările. În oraș, pe strada Eschil, vor rămâne doar birourile și mașinile mici, scoatem în afara orașului tot ce înseamnă utilaje, mașini mari, prefabricate și agregate, în special tot ce poluează și produce disconfort vecinătății. Plus că noi avem spații care necesită investiții, trebuie făcut ceva astfel încât să creez condiții mai bune de muncă colegilor noștri. Planul este să reorganizăm complet sediul central. Investițiile totale le vom afla după ce avem proiectul, însă la o primă estimare cred că se va ridica la aproximativ 1.5 mil. de euro”, a declarat pentru Turnul Sfatului directorul Apă Canal Sibiu SA, Vasile Maier.

Doar în ultimii cinci ani, Apă Canal Sibiu a angajat peste 330 de oameni noi.

Cât privește ”Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în perioada 2014-2022”, acesta are o valoare totală de 225 mil. de euro, fiind ”proiectul cu cea mai mare valoare în istoria de 128 de ani a Apă Canal Sibiu”.

Proiectul prevede modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare atât în municipiul Sibiu și municipiul Făgăraș, cât și în alte 5 orașe din județul Sibiu și 17 comune din județele Sibiu și Brașov.

În total, 275.000 de oameni din județele Sibiu și Brașov vor fi impactați de investițiile preconizate în următorii ani.

Spre exemplu, numai în municipiul Sibiu sunt așteptate în perioada următoare lucrări, care prevăd inclusiv reabilitarea sau modernizarea magistralelor de apă, în valoare totală de aproximativ 35 milioane de euro.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Dgfhdf

Acum 1 lună

faceti intai sa nu mai existe strazi fara apa si canalizare in Sibiu ca sunt destule inca care nu au asa ceva si traiesc ca la tara cu fose septice si mirosuri de "calitate Capitala Europeana" ...
Raspunde

Flo

Acum 1 lună

Is foarte curios care sunt aceste strazi!!??!! Hai sa le promovam cu nume si prenume!!!
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 1 lună

De la cine cumpara terenul si cu cat ? Si de ce tocmai acolo ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus