Vineri,
02.12.2022
Ceata
Acum
2°C

Cojan (CNAS): Din 2023, cei care nu se prezintă la serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi

Cojan (CNAS): Din 2023, cei care nu se prezintă la serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Adela Cojan, a declarat joi că, începând cu noul contract-cadru din 2023, cei care nu se prezintă la medicul de familie pentru serviciile medicale de prevenţie ar putea fi sancţionaţi.

"De la 1 aprilie, programul-cadru şi normele de aplicare vor fi modificate. Bugetul alocat asistenţei medicale primare a cunoscut o suplimentare consistentă, aproape fără precedent, cu 22%. Interesul CNAS este de a lărgi pachetul de servicii de bază şi de a mai diminua din ceea ce înseamnă 'plata per capita'. Începând cu noul contract-cadru, din anul 2023, vrem să implementăm, în special, pachetele de prevenţie, care vor deveni obligatorii şi ne gândim inclusiv la elemente sancţionatorii (...) pentru cei care nu vin să îşi efectueze serviciile de prevenţie. Încercăm să responsabilizăm populaţia în legătură cu propria sănătate. Se practică în multe ţări, asociaţiile de pacienţi ne cer acest lucru, să începem să-i sancţionăm pe cei care nu se prezintă la serviciile de prevenţie. Va intra în atenţia noastră odată cu noul contract-cadru din 2023", a spus Cojan la Senat, citată de Agerpres, la dezbaterea "Hepatitele virale post-pandemie - drumul spre eliminare, o provocare".

La masa rotundă organizată de Comisia de sănătate din Senat în parteneriat cu Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice, medici, pacienţi şi reprezentanţi ai instituţiilor statului au explicat, joi, paşii care trebuie urmaţi pentru eradicarea hepatitelor virale.

foto depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

5 comentarii

Elzorab

Acum 6 luni

Cata ipocrizie. Adica de asta nu mai puteti voi. Toate lucrurile merg struna. Medicamente sunt garla, pacientii multumiti. Poate va ganditi pe viitor sa bagati "inteparea" ca preventie obligatorie....ca sa mearga agenda mai departe, nu?
Raspunde

Bambolero

Acum 6 luni

iar ai scos capul, putinistule, de sub poalele șoșoacăi?
Raspunde

Aristide

Acum 6 luni

Asta nu este ipocrizie, este ignoranta celui care afirma asa ceva.Chiar daca si-a dat nume de bidiviu, a dat cu copita fara a avea cunostinte elementare despre sanatate.
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Gunoiul asta nu spune ca daca nu dai spaga consistenta la doctori si asistenti nu esti bagat in seama deoarece medicii spun ca s-a epuizat fondul pentru asigurati.
Raspunde

Adina

Acum 6 luni

Binele facut cu forta este o palma data democratiei, doamna Cojan. Ca nici noi nu ne permitem sa va luam pe dumneavoastra cu forta, sa va ducem la dezlegari si exorcisme desi suntem convinsi ca ar fi nevoie si nici nu ne permitem sa va amendam ca nu va duceti singura. Ia sa isi mai vada senatul de lungul nasului si sa aiba grija sa nu mai intre cu bocancii in vietile oamenilor. Lasati oamenii in pace si nu le mai incalcati libertatea!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus