Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Ministrul Marcel Boloș despre demiterea lui Cristian Roman: ”Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant, un comportament nefiresc”

Ministrul Marcel Boloș despre demiterea lui Cristian Roman: ”Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant, un comportament nefiresc”

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a confirmat pentru Turnul Sfatului faptul că sibianul Cristian Roman a fost demis din funcția de secretar de stat după un derapaj verbal grav la adresa sa. De asemenea, ministrul a precizat că Roman a avut un comportament ”jenant” și ”nefiresc” și că a blocat accesul în birou pentru mai multe zile, conform colegilor din minister.

”Atunci când am venit la minister am gândit o restructurare și o redistribuire a delegării atribuțiilor. A fost și cazul dânsului, iar când s-a trezit că atribuțiile sale nu mai sunt aceleași pe care le avea înainte a avut o ieșire nervoasă, a început cu partea de jigniri la adresa mea, la adresa președintelui PNL Sibiu, a altor colegi, mă rog. A fost un episod ciudat, a dat dovadă de un comportament care nu ține de funcția de demnitar public și am luat imediat decizia de a-l demite.

Atunci când cobori la acest nivel nu poți ocupa în niciun caz o funcție de demnitate publică. A fost un episod jenant”, a declarat Boloș pentru Turnul Sfatului.

Ziarul Turnul Sfatului a scris joi seară despre demiterea lui Roman, precum și motivul pentru care acesta a fost concediat de la Ministerul Fondurilor Europene.

Conform unor relatări din cadrul PNL Sibiu, confirmate acum de ministrul Marcel Boloș, Cristian Roman l-ar fi înjurat în mai multe rânduri pe ministru, într-o discuție avută cu acesta, față în față, în biroul de la București. După ce a fost anunțat că va fi demis după această ieșire, Roman și-a încuiat biroul blocând accesul până la data publicării în Monitorul Oficial a deciziei de demitere.

Liberalii sibieni au luat act de decizia ministrului, au organizat o ședință a Biroului Permanent Județean prin care au fost în unanimitate de acord că Roman trebuie înlocuit din funcție și s-au început demersurile pentru nominalizarea unei alte persoane pentru postul de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.

”Legat de faptul că a încuiat biroul, eu personal nu pot spune asta, pentru că apoi am fost plecat la Bruxelles, nu am verificat, însă din relatările colegilor mei, da, se confirmă și asta. Eu nu vă pot spune acum dacă era înăuntrul sau în afara ușii încuiate sau cât timp a stat înăuntru. Cert este că a avut un comportament nefiresc”, a completat ministrul Marcel Boloș.

Delirul continuă: ”Am devenit foarte puternic”

Cristian Roman a comentat articolul din Turnul Sfatului legat de demiterea sa pe pagina de Facebook, spunând că este ”denigrator” și ”ofensator”.

”Un prieten m-a sunat consternat de un articol denigrator la adresa mea. Autorul, un jurnalist rezident în Italia, invocă "surse" din România care descriu cu "precizie" cum, timp de 4 zile, am stat eu 'baricadat' în biroul de la minister, ascuns după documente și dormind. Penibil!

După lecturarea cu surprindere a "seriosului" text, pur și simplu ...am zâmbit. Fotografiile atașate (cu colegii în minister la MIPE, la Parlament, în Cișmigiu, la meci cu Părintele Cătălin, prietenul nostru de suflet venit special în București să-mi fie alături) reprezintă 'Dreptul meu la replică'. Oricum, toată lumea a înțeles ce e cu acel articol ofensator. În plus, din el și din mesajele pe care le primesc pe toate căile, eu am înțeles că AM DEVENIT FOARTE PUTERNIC. DATORITĂ DUMNEAVOASTRĂ! CU DUMNEZEU ÎNAINTE!”, a scris Roman într-o postare.

Reamintim faptul că Roman a fost contactat înainte de publicarea primului articol pentru a-și exprima punctul de vedere legat de demitere, iar după apariția articolului a luat legătura cu autorul lui, pe messenger, iar singurul cuvânt transmis în mod repetat a fost ”incredibil”.

Poziționarea sa publică față de ziarul Turnul Sfatului a fost singurul motiv pentru care s-a luat decizia contactării ministrului Marcel Boloș, altfel subiectul fiind închis din punctul nostru de vedere: un funcționar public a fost demis după un comportament jenant.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

@@@

Acum 1 an

Ce pretentii poti avea de la perfectul simplu?

Raspunde

Rezident italian

Acum 1 an

Cu rezidentul italian a avut dreptate maximă. Individul scrie la comandă neavând nici cea mai mică legatură cu mediul socio-economic din Sibiu. A fost aproape repetent prin școala de jurnaliști iar acum ajuns nașpa: își denigrează școala (e drept, o vreme a fost plătit să facă asta... acum plătitorul e cu probleme grave și a dispărut din decor definitiv), umple cu noroi tot ce găsește bine sau rău făcut, fără discernământ și cu zero deontologie. Publicația în sine este într-o lâncezeală continuă, nu știu de ce se mai compromite cu rezidentul italian. PS : oare universul nu i-a dat suficiente semne că ar trebui să fie mai bun și să caute liniștea, pacea și echilibrul?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus