Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Primăria Sibiu explică de ce permite, deocamdată, virajul la stânga pe Calea Cisnădiei

Primăria Sibiu explică de ce permite, deocamdată, virajul la stânga pe Calea Cisnădiei

În contextul în care CJ Sibiu a interzis virajul la stânga în dreptul cartierului Arhitecților, reprezentanții Primăriei Sibiu explică de ce au permis această manevră pe porțiunea Căii Cisnădiei care continuă drumul județean lărgit la trei benzi pe sens.

Este vorba de intersecția cu strada care duce către noul magazin Penny, deschis recent și către care virajul este permis la stânga. Intersecția cu pricina este la 150 de metri de limita administrativă a municipiului, dincolo de care, înspre Cisnădie, proiectul de lărgire a drumului județean a dus la interzicerea pe 3,2 km a virajului la stânga, pentru a fluidiza circulația (cei care vr să vireze la stânga 

Reprezentanții Primăriei Sibiu detaliază contextul în care s-a ajuns la această situație. ”Precizăm, în primul rând, că reconfigurarea Căii Cisnădiei la ieșirea din municipiul Sibiu este un proiect finalizat înainte cu aproximativ doi ani de realizarea investiției Consiliul Județean pentru modernizarea DJ106C și înainte de realizarea proiectului tehnic pentru această investiție pe drumul județean. Virajul la stânga de pe Calea Cisnădiei către magazinul Penny s-a permis pentru asigurarea accesului din respectiva direcție către o zonă de servicii. Această situație însă nu se poate compara cu virajul la stânga către sutele de locuințe din zona cartierului Arhitecților, a căror singură cale de acces este drumul județean menționat”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Sibiu cititorilor Turnul Sfatului.

Este singura intersecție pe o porțiune de aproximativ 3,5 km de drum județean și stradă, unde virajul este permis la stânga

Funcționarii administrației locale arată că au monitorizat intersecția în discuție și, în medie, virajul la stânga este efectuat o dată la cinci minute. Frecvență la care, deocamdată, nu consideră că se impune modificarea regulilor. ”În cazul virajului spre magazinul Penny, într-o zi lucrătoare în care s-a monitorizat zona în intervalul orar 15:00 – 17:00, doar 21 de mașini au efectuat acest viraj, ceea ce nu este de natură să perturbe traficul și, cel puțin deocamdată, nu se impune interzicerea acestuia”, se mai arată în răspunsul citat.

Citește și Fluidizarea traficului din cartierul Arhitecților ”se gată” în Sibiu: virajul la stânga, permis

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Kokos

Acum 2 zile

Virajul la stânga poate fi interzis acum ca s-a deschis giratoriul "dezaxat" aflat la 2-300 m distanță.
Raspunde

Stefan

Acum 2 zile

Si de pe siretului si de pe aleea steaza si ariesului e permis virajul la stanga pe cisnadiei, nu doar la penny.
Raspunde

Adevaratul motiv

Acum 2 zile

Initial i s-a cerut dezvoltatorului sa realizeze un sens giratoriu. Dar asa cum peste tot exista oameni care apleaca urechea la "dorintele" cetatenilor, s-a rupt proiectul in doua. Dezvoltatorul face magazinul si strada de acces, primaria face sensul giratoriu. Acum tinand cont ca nu s-a realizat acel sens giratoriu, baietii "unsi" din primarie ce sa mai zica si faca? Au permis virajul la stanga, si au numarat masinile care intra acolo. "Daca sunt putine cu ce incurca", asta e logica primariei. Deci, inainte de va apucati sa construiti in Sibiu, ar fi bine sa cautati oamenii potriviti in toate institutiile, dar cel mai important in primarie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus