Duminică,
27.11.2022
Innorat
Acum
3°C

Fluidizarea traficului din cartierul Arhitecților ”se gată” în Sibiu: virajul la stânga, permis

Fluidizarea traficului din cartierul Arhitecților ”se gată” în Sibiu: virajul la stânga, permis

În timp ce interzicerea virajului la stânga continuă să creeze discuții aprinse în cartierul Arhitecților, 120 de metri mai încolo Primăria Sibiu permite efectuarea acestei manevre înspre parcarea unui hipermarket tocmai deschis.

Este vorba de situația magazinului Penny Market, deschis la finele săptămânii trecute într-o locație dezvoltată de compania sibiană Total NSA

Noul magazin este amplasat pe partea stângă a Căii Cisnădiei din municipiu (sensul de mers spre Cisnădie), iar potrivit marcajului de pe șosea, cei care merg înspre Arhitecților au voie să vireze înspre noua parcare.

Situația intră în contradicție cu justificarea proiectului derulat de CJ Sibiu pe DJ 106C în dreptul cartierului Arhitecților și care continuă proiectul de lărgire a Căii Cisnădiei de pe teritoriul municipiului Sibiu. Pe drumul județean, lărgit acum la trei benzi de circulație, virajul la stânga este interzis, justificarea autorităților fiind ”fluidizarea circulației”. Pe cei aproximativ 3,4 km de drum județean extins, locuitorii mai pot întoarce doar la unul din cele trei sensuri giratorii amenajate pe traseu.

Turnul Sfatului a solicitat, în cursul primei părți a zilei de luni, administrației municipiului Sibiu detalii despre decizia de a permite virajul la stânga, interzis în rest în zonă. Până la publicarea acestui material nu a fost transmis un răspuns.

Situația apare și în contextul în care reprezentanții Carpalat SRL (compania care deține brandul Mândra și care are sediul în cartierul Arhitecților la 200 de metri de intersecția în discuție) au contestat noile reguli de circulație. Subiectul contestațiilor Carpalat SRL a ajuns și pe masa consilierilor județeni, care au respins în ședința de luna trecută cererea respectivei societăți (mai multe detalii aici: Se cere revocarea modernizării drumului din cartierul Arhitecților: nu respectă planurile urbanistice)

Cu repetiție

Nu este o premieră necorelarea intențiilor celor două administrații în chestiunea proiectului de fluidizare a traficului în zona cartierului Arhitecților. Un alt exemplu este situația pistei de biciclete, reamenajată în cadrul proiectului derulat de CJ Sibiu. Respectiva pistă de biciclete nu mai este continuată și în municipiul Sibiu, ai cărui reprezentanți au justificat această situație prin faptul că ei au fost cei care au realizat primii proiectul, iar al lor proiect nu prevedea și amenajarea unei piste de biciclete.

Citește și Orașul nostru este iar în atenția țării. Dan Negru: Au făcut un sens giratoriu dezaxat la Sibiu. Nu au nimerit să-l facă pe șosea, l-au făcut lângă...

Ghinion. Pista de biciclete a Consiliului Județean din Arhitecților nu se mai continuă și în Sibiu

VIDEO Virajul interzis la stânga de 20 de ori: drumul lărgit în cartierul Arhitecților a primit marcaje

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Sibian sofer

Acum 6 luni

Excelent !!!! Totul pentru binele Pennny si Kaufland .... viraj la stanga, giratoriu dezaxat... Gandire magistrala. :-)
Raspunde

McD

Acum 6 luni

De ce nu se spune in articol cine este TOTAL NSA? Saliste, EUROIL , rubedenii, legaturi directe Primaria Sibiu,....ah nu cred in coinicidente....
Raspunde

Emil

Acum 6 luni

Musai sa mai faca unul in sens opus. Conform teoriei lui Laplace, orice anomalie da naștere la alta anomalie pentru a contracara prima anomalie.
Raspunde

Turcan

Acum 6 luni

Faptul ca Primaria Sibiu favorizeaza prin orice mijloace firmele straine, este strigator la cer. Lucrurile astea nu trebuie sa ramana asa, Astrid Fodor poate ca nu e hoata dar e foarte incompetenta, are o palarie prea mare pe cap, profita caracterele indoielnice de naivitatea ei.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

S

Acum 6 luni

Si ce treaba are Fodor cu Orasul Cisnadie si cartierul faimos al acestuia??? Favorizarea trebuie sa fie facuta in detrimentul altora , dar ceilalti nu sunt in Sibiu
Raspunde

Andrei

Acum 6 luni

Pai cartierul Arhitecților este în Cisnadie, Penny în Sibiu. Nu ar trebui sa căutați vinovații în Cisnadie și unde s-au dat autorizații fără cap? Si sa începeți sa faceți și voi ziariști distincții între Primaria Sibiu, Primaria Cisnadie, Consiliul Județean Sibiu și sa nu duceți oamenii în eroare și mai mult?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus