Sâmbătă,
20.07.2024
Partial Noros
Acum
31°C

Sorin Grindeanu, împreună cu echipa PSD Sibiu, a vizitat șantierul tronsonului de autostradă Sibiu-Boița, care se apropie de finalizare

Sorin Grindeanu, împreună cu echipa PSD Sibiu, a vizitat șantierul tronsonului de autostradă Sibiu-Boița, care se apropie de finalizare

Lucrările s-au desfășurat conform graficului, iar constructorul estimează că, la finalul anului, tronsonul va fi deschis circulației.

În 2017, au fost lansate toate procedurile, iar în 2019 s-au obținut toate acordurile și avizele pentru autorizația de construcție, a fost scoasă la licitație execuția lucrării și a fost semnat contractul de execuție. Toate aceste etape au fost parcurse în timpul guvernării PSD.

Finanțarea proiectului a fost asigurată în mare proporție din fonduri europene. PSD, prin Ministerul Transporturilor, a accesat fonduri europene, în special prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), valoarea totală a proiectului fiind de aproximativ 6,5 miliarde de lei.

Îmi aduc aminte de zilele în care au intrat primele buldozere și excavatoare, în anul 2019, pentru a realiza organizarea de șantier. Le spuneam, atunci, sibienilor, că urmează să realizăm acest tronson, însă erau foarte mulți sceptici, deși fondurile europene erau asigurate, iar contractul era atribuit. Acum, sunt bucuros că am reușit să ne ținem de cuvânt și, iată că Partidul Social Democrat a reușit să facă încă un lucru benefic pentru români.

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a vizitat, ieri, toate șantierele de pe tronsoanele autostrăzii Sibiu – Pitești, unde a primit asigurări că lucrările sunt în grafic. Cele mai mari sectoare ce urmează a fi construite, respectiv tronsoanele 2 și 3, au fost atribuite în timpul acestei guvernări, cu domnul ministru Sorin Grindeanu la conducerea Ministerului Transporturilor. Întreaga autostradă Sibiu – Pitești, conform contractelor în desfășurare, se va realiza în aproximativ 60 de luni, adică 5 ani.

Întotdeauna când a fost la guvernare, PSD a avut oameni capabili și a știut să găsească soluții pentru rezolvarea problemelor. Îi asigur pe sibieni că, spre deosebire de ceilalți, care aruncă pe piață doar sloganuri, iar când trebuie să guverneze duc țara de râpă, PSD vine cu proiecte concrete și soluții bune pentru români și România!

Deputat Bogdan Trif, Președintele Organizației Județene PSD Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1381

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus