Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

USR Sibiu reacționează după acuzațiile primarului din Turnu Roșu: ”Trebuie să-și asume atât reușite dar și greșeli. Va avea mereu suportul nostru și nu ne sperie atacurile gratuite”

USR Sibiu reacționează după acuzațiile primarului din Turnu Roșu: ”Trebuie să-și asume atât reușite dar și greșeli. Va avea mereu suportul nostru și nu ne sperie atacurile gratuite”

Organizația județeană a USR susține într-un comunicat de presă transmis astăzi că în situația burselor tăiate, iar apoi majorate, de la Turnu Roșu, primarul Stelian Istrate trebuie să-și asume greșeala.

Cazul a fost relatat ieri de Turnul Sfatului și detalia situația în care bursele de merit ale școlarilor din Turnu Roșu au fost micșorate de la 250, la 200 de lei, ca apoi să fie mărite la 400, după intervenția publică a unui consilier USR.

”Problema burselor de merit din comuna Turnu Roșu se pare că este motiv de scandal pentru primarul comunei, Stelian Istrate.

După ce consilierii USR au reușit să împiedice diminuarea cuantumului burselor de merit, primarul din Turnu Roșu atacă public USR și îi acuză de dezinformare și neimplicare în administrația locală.

În calitatea sa de inițiator al proiectului de HCL care diminua bursele de merit de la 250 Ron la 200 de Ron, primarul Stelian Istrate nu poate să se disculpe de faptul că nu a știut de textul hotărârii și că vina aparține angajaților Primariei Turnu Roșu”, au transmis USR-iștii.

Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu, susține și ea că primarul se poate baza pe consilierii USR.

“S-a împământenit proverbul că “semnează ca primarul” iar în politica din România se adaugă și “pentru că pot”, iar locurile din consilii sunt folosite pentru asigurarea unei majorități confortabile primarilor. Primarul din Turnu Roșu trebuie să-și asume atât reușite dar și greșeli. În ceea ce privește activitatea consilierilor USR din comună, va avea mereu suportul nostru și nu ne sperie atacurile gratuite ale adversarilor politici”, a declarant Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

Andreea Anghel, consilierul local din Turnu Roșu care a reclamat faptul că bursele au scăzut de la 250 de lei la 200, i-a transmis primarului că, împreună, consilierii USR au avut 13 amendamente la bugetul local.

”Cea mai bună apărare este atacul. Domnul primar știe că ne vedem de treabă în Consiliul Local și câteodată chiar încurcăm. Am depus treisprezece amendamente la bugetul local pentru anul în curs, din care nouă au fost aprobate. Avem acțiuni în comunitate, iar faptul că tratăm cu seriozitate toate hotărârile care ajung în Consiliul Local este o dovadă a faptului că noi facem politică în slujba comunității”, spune Andreea Anghel, consilier local Turnu Roșu.

Ce a spus primarul

Primarul comunei Turnu Roșu, Stelian Istrate, a declarat ieri că decizia de a se reduce cu 50 de lei bursele de merit ale elevilor din comună nu-i aparține.

”Atâtea minciuni, atâtea dezinformări, așa ceva nu am mai pomenit. Mă tot sună lumea pentru bursele ăstea, de n-am mai răspuns la numere de telefon necunoscute. Astăzi am avut ședință de Consiliu Local și am decis majorarea burselor de merit la 400 de lei. Gata! Vă spun cum a fost, așa să și scrieți: am fost dezinformat de secretarul primăriei și de contabilul de la școală. Au avut ședință la școală, eu nu am participat, pentru că am avut treabă la Sibiu. Acolo, la ședință, au decis să scadă bursele de la 250 de lei, la 200. Au zis că e conform legii, am semnat. Mă opun eu legii? Ei sunt specialiști acolo, ei au decis. Totul e o dezinformare, de la un capăt la celălalt. Am vrut să sun la ministru, pentru că ne cunoaștem de multă vreme. Acum am decis mărirea burselor la 400 de lei, s-a încheiat povestea”, a explicat primarul.

El a dat vina și pe USR pentru scandalul pornit în comunitate și îi acuză că vin doar cu comentarii, fără să vină până acum cu niciun proiect de hotărâre.

”USR nu a depus un singur proiect de când sunt în Consiliul Local Turnu Roșu. Unul singur. Le-am zis, haideți voi cu o propunere dacă ce zicem noi nu e niciodată bine. Haideți, propuneți voi ceva, măcar o dată. Veniți cu un proiect, măcar”, le-a transmis Istrate.

Citește și: Bursele de merit pentru elevii din Turnu Roșu: De la 250 de lei, scăzute la 200 și urcate, azi, la 400. Primarul: ”M-au dezinformat secretarul primăriei și contabilul școlii”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus