Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FITS 2022: Cele mai căutate evenimente care vor umple străzile din centrul orașului

FITS 2022: Cele mai căutate evenimente care vor umple străzile din centrul orașului

Festivalul Internațional de Teatru revine și în acest an la Sibiu în perioada 24 iunie-3 iulie, iar tema aleasă este Frumusețea. Ca în fiecare an, în centrul orașului vor avea loc zeci de spectacole, dansuri sau concerte pe care FITS le va găzdui în vara lui 2022.

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va aduce în acest an în orașul nostru peste 3300 de participanți care vor lua parte la cele 575 de evenimente programate în 70 de spații de joc.

15 spectacole outdoor, în prima zi de festival

Prima zi de festival, 24 iunie, aduce nu mai puțin de 15 reprezentanții outdoor. La fel ca în anii trecuți, printre principalele locuri de desfășurare a spectacolelor rămân Piața Mică, Piața Mare, pietonala Nicolae Bălcescu, Piața Habermann și parcul Sub Arini. 

Programul outdoor din prima zi începe la ora 11 cu evenimentul „Naufragiați pe insula copilăriei”, adus din Spania și care presupune o instalație stradală interactivă, cu elemente meșteșugite în lemn. Instalația este formată din 21 de spații, mașinării de mari dimensiuni, cu două fețe, care se pun în mișcare când cineva se joacă pe partea opusă, mașinării cu păpuși, jocuri mecanice și puzzle-uri.

„Din tainele naturii” (Spania), „Prietenii mei, dragonii” (Spania), „A fost odată în București (România)”, „Cu râsul nu-i de glumit” (Canada), „Naufragiatul” (Spania), „Suflet de statuie” (România), „Lebedele Albe” (Italia) sau „În cădere liberă” (Franța) sunt doar câteva dintre spectacolele outdoor din acest an. Prima zi a festivalului se va încheia la ora 22 cu un concert „Puerto Candelaria” , unul din cele mai îndrăznețe, controversate și inedite grupuri muzicale venite din Columbia în ultimele decenii.

141 de spectacole pe străzile Sibiului, în 10 zile de festival

În total, în cele 10 zile de festival, străzile și, în special, centrul orașului, vor prinde culoare cu cele 141 de reprezentații outdoor pregătite în acest an. Spectacole aeriene, spectacole de circ, instalații surprinzătoare, spectacole destinate copiilor, spectacole de mimă, toate vor ajunge la Sibiu în perioada 24 iunie-3 iulie, într-una din cele mai surprinzătoare ediții FITS. Spectacolul care va încheia reprezentațiile outdoor este „Un cuplu de pomină” cu circ, muzică și comedie fizică și va avea loc în Piața Habermann, la ora 22, în 3 iulie.

„În numele frumuseții ne întâlnim în acest an cu unele dintre cele mai mari companii de artele spectacolului care există pe glob. FITS readuce libertatea, miracolul și creația într-un oraș care a dovedit cu prisosință că este casa artelor spectacolului și a teatrului în lume. Se întorc spectatorii la ei acasă, se întorc voluntarii la ei acasă, se întorc artiștii la ei acasă, pornind de la Aleea Celebrităților și până la fiecare din cele 70 de spații de joc”, spune Constantin Chiriac, Președinte FITS și Director General TNRS.

Noutatea din acest an – spectacole cu drone în deschiderea și închiderea festivalului

Tradiționalul foc de artificii va fi înlocuit în acest an. Organizatorii Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu pregătesc momente speciale în deschiderea și închiderea evenimentului.

Este vorba despre două spectacole cu 200 de drone care vor decora cerul Sibiului cu mai multe desene și mesaje. Durata fiecărei reprezentații vizuale va fi de 12 minute în intervalul orar 23-24, în zilele de 24 iunie și 3 iulie, adică la începutul și la finalul FITS 2022.

Alte zeci de spectacole fizice și online

Între 24 iunie și 3 iulie, FITS vă propune 575 de spectacole de circ contemporan, dans sau teatru, conferințe și concerte, evenimente speciale și întâlniri memorabile. Spectacole aduse din Serbia, Italia, Israel, Belgia, Anglia, Franța, Australia, Japonia, Spania sau Portugalia, vor umple scenele și sălile locațiilor indoor din Sibiu.

Biserica Evanghelică Sf. Ioan, Fabrica de Cultură, „Biserica Parohială Romano-Catolică "Sfânta Treime", „Teatrul Gong”, Teatrul Național „Radu Stanca”, IACM Construcții SA, Centrul Cultural „Ion Besoiu”, „Filarmonica de Stat Sibiu”, „Catedrala Evanghelică C.A. „Sfânta Maria”, „Universitatea Lucian Blaga” din Sibiu,  Colegiul Național „Octavian Goga”, Forumul Democrat al Germanilor sunt principalele locații de desfășurare a spectacolelor indoor.

„Nevoia de adevăr”, „Scaunele”, „Scaunele”, „Ce căutăm”, „Femeia mării”, „Grădina Paradisului”, „Marea”, „Visul American”, „Puterea creației” sunt doar câteva dintre evenimentele la care vor lua parte miile de artiști din toată lumea.

Citește și: Program FITS 2022: Spectacol aerian în Piața Mare, în deschiderea evenimentului

FITS 2022: S-au pus în vânzare biletele pentru ediția din acest an

Sursă foto: sibfest.ro 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus