Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
23°C

Proiect de promovare a artelor la Liceul Independența: 25 de județe participante și 34 de parteneriate semnate

Proiect de promovare a artelor la Liceul Independența: 25 de județe participante și 34 de parteneriate semnate

În perioada 14 aprilie – 14 mai, Liceul Tehnologic „Independența” a organizat cea de-a VIII-a ediție a proiectului „Independența la feminin - artele în dialog”, tema fiind „Confluențe”. Proiectul face parte din activităţile educative ale liceului, desfăşurate în cadrul Zilelor „Independenţei”, programate în luna mai din fiecare an școlar. În contextul actual, proiectul s-a desfășurat online.

Tema celei de a VIII-a ediții a proiectului a fost „Confluențe” și propune o incursiune în lumi artistice diferite prin interferența unor idei, stări, atitudini, valori. S-a urmărit stimularea fanteziei și a spiritului creativ prin promovarea frumosului artistic, ilustrat în concepte ca: literatură, poezie, călătorie, fotografie, muzică etc. Proiectul are ca și grup țintă cadre didactice, elevi din învățământul gimnazial și liceal din  județul Sibiu, dar și din țară. În cadrul acestuia au participat 25 de județe, au fost semnate 34 de parteneriate cu școli din județ, din țară și din Republica Moldova. De asemenea, proiectul a fost coordonat de 45 de profesori și a însumat 105 lucrări evaluate. Elevii au trimis lucrări la una sau mai multe dintre cele trei secțiuni ale proiectului.

Astfel, la prima secțiune, cea de creație literară intitulată „Influențe”, elevii au elaborat creații literare sau nonliterare în care sunt prezentate întâlniri inedite între sau cu  personaje, cărți, personalități, filme, locuri etc, din contexte istorice și culturale diferite. La cea de-a doua secțiune, cea de reprezentări vizual-artistice intitulată „Interferențe” s-a trimis o fotografie a unei lucrări  artistice realizate sub formă de planșă, afiș tematic, desen, poster și grafitti surprinzând într-un joc al formelor și culorilor interferențe dintre stări de spirit, atitudini, locuri, oameni, spațiu rural-spațiu urban, trecut-prezent etc. În ultima secțiune, cea intitulată „Aparețe” a avut loc un concurs de fotografii ce surprind într-un joc al formelor și culorilor instantanee inedite ale unor stări de spirit, atitudini, locuri, oameni, spațiu rural-spațiu urban, trecut-prezent etc.

Evaluarea lucrărilor s-a făcut după o serie de criterii. S-a urmărit adecvarea la temă (20p), respectarea cerințelor impuse (20p), calitatea și coerența conținutului prezentat (20p), creativitate (20p) și impact emoțional (20p).

Toate lucrările vor fi publicate într-o broșură cu ISSN. Din echipa de proiect au făcut parte Director prof. Mirela Elena Hanea, Director adj. prof. Teodor Pădurean și profesoarele Crina Mordășan, Adina Apolzan, Otilia Sofron, Cristina Băluțiu, Oana Pop. Consilier educativ a fost Mădălina Badea.

Proiectul este aprobat în Calendarul Activităților Educative Regionale,  poziția 9/2022, conform anexei D, nr.457/02.02.2022, iar inițiatorii speră ca din luna septembrie să fie înscris în Calendarul Activităților Educative Naționale.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus