Miercuri,
16.10.2024
Innorat
Acum
10°C

Lucrările greșit proiectate la Școala ”N. Iorga”, reluate: noul contract este cu 74% mai scump decât cel inițial

Lucrările greșit proiectate la Școala ”N. Iorga”, reluate: noul contract este cu 74% mai scump decât cel inițial

Primăria Sibiu anunță că a reușit, în cele din urmă, să semneze un nou contract pentru reproiectarea și execuția lucrărilor de extindere a Școlii ”Nicolae Iorga”. Lucrări care ar fi trebuit finalizate de anul trecut, dar care au fost întrerupte din cauză că proiectul inițial a fost greșit și incomplet.

În urma unui șir lung de acțiuni birocratice, care a implicat rezilieri de contracte, expertize și reluări de licitații, Primăria Sibiu anunță că a reușit să atribuie asocierii SC Geiger Proiecte Construcții SRL - SC Geiger Transilvania SRL contractul de reproiectare și finalizare a lucrărilor de extindere a școlii în care învață aproximativ 1.500 de elevi. 

16,7 milioane de lei, cu tot cu TVA, este valoarea contractului semnat în cursul zilei de luni 16 mai. Suma este cu 74% mai mare decât cea a contractului semnat în mai 2020 cu ElectroVâlcea SRL (9,6 mil. de lei). Firma de construcții din Vâlcea a decis să rezilieze contractul în noiembrie anul trecut, din cauza numeroaselor neconformități din proiectul pe baza cărora Primăria Sibiu a cerut execuția lucrărilor, deficiențe care au făcut ca lucrările mai mult să stagneze (lucrările au fost oprite total din iunie 2021).

Proiectul greșit executat a fost realizat în cadrul unui contract cu un buget subevaluat, încredințat firmei sibiene SmartBau SRL, după cum arăta Turnul Sfatului la începutul acestui an.

Citește și Greșit proiectată și, prin urmare, rău pornită, o nouă școală din Sibiu este re-re-licitată

Mai durează

Contractul cu cei asocierea celor de la Geiger a fost încheiat după două noi runde de licitații, prima dintre acestea fiind anulată din cauza bugetului redus alocat finalizării șantierului părăsit de un an.

Până la reînceperea efectivă a lucrărilor, cei de la Geiger vor trebui să refacă proiectul tehnic, etapă pentru care au fost alocate două luni. Pentru execuția propriu-zisă a lucrărilor, termenul alocat este de zece luni.

Prin urmare, primarul Astrid Fodor le promite din nou celor 1.500 de elevi ai Școlii ”Nicolae Iorga” faptul că urmează să nu mai meargă la școală în două schimburi. ”Am întârziat mai bine de un an cu această construcție din cauza unui proiect tehnic cu erori importante din partea proiectantului, selectat prin procedură de achiziție publică. După rezilierea și respectiv încetarea contractelor inițiale, a fost necesară organizarea unei noi proceduri de achiziție. Prin contractul semnat astăzi vom putea relua lucrările și, în termen de aproximativ im an, cei peste 1500 de elevi și profesori din această școală vor avea mai multe săli de clasă, iar orele se vor putea desfășura toate dimineața. Sala de sport va fi și aceasta un mare câștig, mai ales în caz de vreme nefavorabilă”, transmite Astrid Fodor, într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Extinderea școlii unde învață 1.500 de elevi a fost întreruptă de un an

După finalizarea lucrărilor, Primăria Sibiu urmează să doteze – în cadrul unor alte contracte – dotarea cu mobilier și echipamente a sălilor de clasă. Proiectul extinderii Școlii ”Nicolae Iorga” este finanțat din fonduri europene nerambursabile. Inițial, valoarea acestui proiect era estimată la 8,09 milioane de lei, din care sumele nerambursabile atrase erau de 6,8 milioane de lei.

Obiectivele proiectului de extindere

Sursa: comunicat Primăria Sibiu

Construcția unui nou corp de clădire, cu parter și 2 etaje, care va include: 

- 22 de săli de clasă, 1 laborator de chimie

- sală profesorală  

- 8 grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități

- iluminat nou, cu LED

- rețele de apă, canalizare, termice și de gaz

- acoperiș tip terasă înierbată, pe care se vor monta panouri solare care, în sezonul cald, vor asigura producția apei calde  

- sisteme antiefracție, de alarmare la incendiu și de supraveghere video

Construcția unei săli de sport în suprafață de peste 700 mp care, pe lângă suprafața destinată practicării sportului, va include: 

- Vestiare pentru elevi 

- Un depozit pentru materiale sportive 

- Cabinet pentru profesorii de sport

- Grupuri sanitare   

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 2 ani

In general, daca nu ,,gresesc" proiectul si falsifica avizele ISC, ISU, expertiza tehnica, autorizatia, etc, nu le ramane parandarat suficient pentru a alimenta politicienii si magistratii corupti.
Raspunde

Jiji Berbecali

Acum 2 ani

Preturi pentru constructorii casei ca in Elvetia dar calitate ca la noi in Marginime! Cas ai in tenis!
Raspunde

Sibian

Acum 2 ani

"Construcția unei săli de sport în suprafață de peste 700 mp care, pe lângă suprafața destinată practicării sportului, va include: - Vestiare pentru elevi - Un depozit pentru materiale sportive - Cabinet pentru profesorii de sport - Grupuri sanitare " Asta nu e sala de sport .... orice altceva ... dar nu sala de sport.
Raspunde

Nonick

Acum 2 ani

"După finalizarea lucrărilor, Primăria Sibiu urmează să doteze – în cadrul unor alte contracte – dotarea cu mobilier și echipamente a sălilor de clasă" - deci inca un an de caiete de sarcini, licitatii contestate, anulate, reluate. Fratilor, se poate lucra IN PARALEL - la finalizarea lucrarilor mobilierul si echipamentele sa fie la poarta fabricii desemnate prin contract, gata de incarcat in camion.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus