Duminică,
26.06.2022
Partial Noros
Acum
20°C

Urmează alegeri în PSD Sibiu. ”Nu vrem să ne prindă anul electoral”

Urmează alegeri în PSD Sibiu. ”Nu vrem să ne prindă anul electoral”

Organizațiile comunale, orășenești și municipale, precum și cea județeană, la final, vor organiza alegeri interne în acest an, susțin surse din cadrul partidului.

”S-a stabilit de la nivel central, vor fi alegeri în toate organizațiile, iar la ultimul Consiliu Politic Național s-a decis că prioritare vor fi județele în care s-au câștigat alegerile”, spun surse din cadrul organizației județene a PSD Sibiu.

Pentru că la alegerile interne este nevoie de prezența reprezentanților conducerii centrale și pentru a nu se aglomera calendarul alegerilor s-a decis să existe o formă de prioritizare a lor, pentru a se crea un calendar electoral.

”Prima dată se vor organiza acolo unde există primari de municipii și președinți de consiliu județean. Apoi acolo unde există doar primari de municipii”, spun sursele noastre, concluzionând că alegerile din Sibiu vor fi spre finalul calendarului.

Decizia de a se organiza acum alegeri, înaintea intrării în următoarele competiții electorale ține de strategia partidului de a nu tulbura apele interne înaintea votului.

”Prioritar e să nu intrăm în ultimele luni înaintea alegerilor cu aceste dezbateri interne. Dacă faci aceste alegeri cu puțin timp înaintea votului, riști să apară conflicte interne, pentru că vrei, nu vrei, vor exista tot felul de discuții”, vine explicația.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat că în maximum o lună va mai fi o şedinţă a Consiliului Politic Naţional al PSD pentru a declanşa alegeri interne în toate unităţile administrativ teritoriale şi localităţile în care partea de administraţie locală a fost câştigată de social-democraţi.

„O să pregătim un Consiliu Politic Naţional într-o perioadă cât mai apropiată, maxim o lună de zile, pentru declanşarea alegerilor interne în PSD de jos în sus, în toate unităţile administrativ teritoriale şi toate localităţile din judeţele în care în acest moment autorităţile locale, primăriile de municipiu şi consiliile judeţene au fost câştigate de PSD, urmând să avem un program şi pentru restul judeţelor”, a declarat Marcel Ciolacu, marţi la Parlament, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al partidului.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Canaris

Acum 1 lună

Sigur de jos in sus.....Voi votati si noi numaram voturile.......Pe pariu ca la Sibiu se alege Trif si la Bucuresti intelectualul alalalt.....Si la usr Drula....si la noul usr Ciolos....doar Catu nu a avut noroc......
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus