Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

527 mp din domeniul public al Municipiului Sibiu, ceruți de STS, pe Calea Cisnădiei. Primăria: În zonă există peste 1500 de locuri de parcare și o parcare supraterană

527 mp din domeniul public al Municipiului Sibiu, ceruți de STS, pe Calea Cisnădiei. Primăria: În zonă există peste 1500 de locuri de parcare și o parcare supraterană

Consiliul Local Sibiu va decide în ședința din această lună dacă va ceda către noul imobil al STS de pe Calea Cisnădiei o suprafață de 527 de metri pătrați.

”La o distanță mică s-a construit și parcarea supraterană de mare capacitate”

Adresa Serviciului de Telecomunicații Speciale a fost transmisă Primăriei Sibiu în 22 martie, iar în 15 aprilie, administrația locală și-a dat acordul formal. Decizia finală, însă, aparține consilierilor locali.

”Ca urmare a unei solicitări primite din partea STS, Primăria Sibiu a comunicat un acord de principiu cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra acestui teren, din domeniul public al Municipiului Sibiu în domeniul public al Statului și administrarea STS, cererea instituției în cauză fiind motivată de interesul public național.

Conform procedurii specificate în Codul Administrativ, art. 293 în ceea ce privește transferurile de terenuri din proprietatea unui UAT în proprietatea Statului, Guvernul României a transmis Primăriei Sibiu solicitarea de a transfera acest teren Statului Român. Astfel, a fost alcătuită documentația cadastrală, care a fost avizată de OCPI. Aceasta va fi supusă aprobării Consiliului Local Sibiu, solicitându-se în același timp aprobarea transferului acestei suprafețe”, transmite purtătoarea de cuvânt a Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Decizia va fi dezbătută de consilieri, iar aceștia vor trebui să cântărească dacă lipsa terenului nu va crea și mai multe probleme legate de locurile de parcare.

”În ceea ce privește spațiile de parcare, în această zonă există peste 1500 de locuri de parcare. Mai mult, la o distanță mică s-a construit și parcarea supraterană de mare capacitate unde locatarii își pot parca mașina gratuit”, susține Primăria Sibiu.

Citește și: Aglomerarea la față a Sibiului, exemplul din piața Aurel Vlaicu: după trei parcări neconstruite, se promite o a patra

Cum explică STS transferul: interes public

STS susține în demersurile pe care le-a făcut pentru obținerea terenului că este vorba de ”interes public naţional”.

Este justificată obținerea terenului invocându-se: ”menținerea ordinii și asigurarea unui climat de siguranță și de securitate în jurul obiectivului Centru de servicii esențiale și sediu Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Sibiu, în vederea asigurării funcţionării neîntrerupte şi la nivelul cerinţelor, a reţelelor de telecomunicaţii speciale administrate de STS”.

De asemenea se precizează că ”suprafața terenului și poziționarea îl fac impropriu utilizării în interesul comunității locale”, și se precizează că există un interes direct al comunității locale pentru funcționarea la parametri optimi a ”comunicațiilor asigurate de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, instituție pentru care terenul respectiv este necesar”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 3799

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

A

Acum 1 lună

Stat militar si politienesc
Raspunde

Gigi

Acum 1 lună

Consilierii locali ar trebui sa tina cont și de faptul ca neavând o reală nevoie de locuri de parcare, STS nu a considerat ca este nevoie să-și facă parcări subterane pentru clădirea nou construită în ”interes public naţional”!!!
Raspunde

Zzz

Acum 1 lună

interes public national = nu vrem sa ne miscam dosurile de la parcaera publica asa ca vom invoca "misiunea" si "interesul national" din acelasi registru si herr keul a primit despagubiri pe 500mp de trotuar pe care nu i-a cedat, nu i-a donat autoritatii locale(ca orice privat care face o constructie) si a fost depagubit. vrednic este... (seful lui, desigur)
Raspunde

Elzorab

Acum 1 lună

Apropo de Keul., cum e cu parcarea la cladirea de pe Dumbravii? Parca avea termen sa remedieze situatia. TS, ati scris un articol pe tema asta. Aveti un update?
Raspunde

Sibian

Acum 1 lună

Si lui Keul tot in interes public national i-au aprobat locurile de parcare.
Raspunde

Der Konig

Acum 1 lună

Nu există nici un fel de interes public când este vorba despre o instituție parazitară și incompetentă, care nu a putut găsi acum mulți ani un avion în munții Apuseni și care a făcut toate platformele online și aplicațiile publice praf și neutilizabile! Această mizerie trebuia să prevadă în proiectul noului sediu suficiente locuri de parcare (subterane). Imbecilii ăștia nici nu știu să numere până la 17, să vadă câte mașini au. Orice metru pătrat se ia de la comunitate, de la locuitori. Cine se cred nenorociții ăștia? Bineînțeles, va interveni Klaus la Fodor și toți vor bate din călcâie. Ascultatul telefoanelor private nu este interes public! Fi-mi-ar scârbă!
Raspunde

Mars, un doi trei un doi trei

Acum 1 lună

Astfel de "chestii" se fac un afara zonelor urbane, nu in mijlocul lor, iar acum vor și mai mult teren! Plâng de milă celor care stau in imediata apropiere sau pe Școala de Înot, îți numără nato și besinile! Din păcate administrația FDGR și statul ne-au transformat într-un oraș cu centru pentru turism și cartiere semicentrale pt. angajați ai statului și altor structuri, populația fiind împinsă tot mai spre margine. Nu este vorba de evoluție urbana ci de acapararea unei treimi din oraș de tot felul de structuri.
Raspunde

Sd

Acum 1 lună

asta este curata nesimtire dupa ce ca au luat soarele caselor si celor din zona acum le iau si locurile de parcare pentru ceva care trebuia sa fie in afara orasului nu in mijlocul lui... vai si amar de el oras ce a ajuns

Raspunde

Un sibian

Acum 1 lună

chiar trebuiau aruncati undeva in afara Sibiului...si ei si inspectoratul de politie...inutili si mari consumatori de resurse!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus