Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Cum ar trebui să arate județul peste 5 – 10 ani? O întrebare de 3,2 milioane de lei

Cum ar trebui să arate județul peste 5 – 10 ani? O întrebare de 3,2 milioane de lei

Autoritățile județene au lansat procedura de atribuire a contractului de actualizare a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean (PATJ) Sibiu, bugetul alocat fiind de 3,2 milioane de lei, cu tot cu TVA.

Trei ani este perioada alocată contractului de actualizare a PATJ Sibiu, documentul care va include direcțiile de dezvoltare a județului în mai toate domeniile: de la infrastructura rutieră ori feroviară, la cea economică, socială, medicală, de management al deșeurilor și așa mai departe. ”Actualizarea periodică a P.A.T.J., la 5-10 ani, în funcție de programele de dezvoltare ale județului, este o prevedere legală, iar demersul întreprins de Consiliul Județean Sibiu vine în contextul în care valabilitatea PATJ Sibiu se încheie la sfârșitul anului 2023”, se arată într-un comunicat emis de CJ Sibiu cititorilor Turnul Sfatului.

Printre ”noutățile” pe care autoritățile județene le previzionează pentru acest plan sunt amintite un nou spital județean și varianta ocolitoare sud a municipiului Sibiu. Firmele interesate au termen de depunere a ofertelor ziua de 15 iunie 2022.

”Elaborarea unui nou document de planificare teritorială la nivelul județului va fundamenta deciziile autorităților publice locale și inițiativele de dezvoltare ale mediului de afaceri și a comunităților locale. Totodată, va asigura elementele definitorii pentru propunerile de dezvoltare spațială a unităților administrativ teritoriale din județul Sibiu, precum și elementele de fundamentare a unor politici de amenajare a teritoriului național”, arată Cîmpean, președinta CJ Sibiu, potrivit comunicatului amintit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tudor

Acum 2 ani

Va arăta la fel: mediocru! Însă salariații instituției vor beneficia în continuare de creșteri periodice si constante de salariu! La mai mare! (că se poate!)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus