Joi,
24.04.2025
Cer Senin
Acum
10°C

VIDEO După cinci milioane de euro, șoferii stau la fel în trafic în Cartierul Arhitecților: „nu s-a schimbat nimic”

VIDEO După cinci milioane de euro, șoferii stau la fel în trafic în Cartierul Arhitecților: „nu s-a schimbat nimic”

„Stăm la fel în trafic dimineața” – este opinia generală a șoferilor cu care am stat de vorbă în această dimineață, în Cartierul Arhitecților, într-o coloană care se întinde pe o distanță de aproximativ un kilometru. După o investiție de cinci milioane de euro în lărgirea și reconfigurarea drumului, coloanele de mașini se formează în continuare, mai ales la ora de vârf de dimineața. Problema, spun șoferii, nu este aglomerația, cât faptul că se stă pur și simplu.

De la o jumătate de oră pornește timpul de așteptare dimineața, pe drumul din Cartierul Arhitecților spre Sibiu. În această dimineață, cu scurt timp înainte de ora 8, coloana era din nou formată pe Calea Cisnădiei, cam pe o distanță de un kilometru.

Am pornit cu interviurile din zona magazinului Carrefour Market de pe strada Tiberiu Ricci. Până la prima stradă de la intrarea în cartier dinspre Sibiu, respectiv Liviu Ciulei, mai erau aproximativ 850 de metri pe care i-am făcut pe jos, încercând să intru în vorbă cu mai mulți șoferi prinși în coloană. Până în apropierea capătului cartierului nu am avut mari probleme în a vorbi cu ei, întrucât pe porțiuni destul de mari de drum se stătea pur și simplu.

Șoferii au mărturisit că sunt nemulțumiți de faptul că în continuare au de așteptat zeci de minute în trafic, de multe ori pur și simplu stând pe loc, în ciuda celor mai recente modificări aduse drumului.

„Nu mai așteptăm pe o bandă, așteptăm pe două”, spune unul din locuitorii Cartierului Arhitecților, cu care am putut să stau de vorbă fără probleme, de pe marginea drumului, în timp ce se afla în mașină, în trafic, în jurul orei 7:45. „Nu s-a schimbat nimic. La fel era și înainte – dacă plecam cu 20 de minute mai devreme sau mai târziu, probabil nu mai stăteam în coloană. Însă când prind să stau efectiv pe loc mă întreb pentru ce s-a reconfigurat drumul.”

Părerea este unanimă. Din aproximativ zece persoane chestionate pe acest subiect, nu a fost niciuna care să fi avut o altă opinie.

„Stăm la fel în trafic, mai ales dimineața. Nu pot spune că s-a schimbat mare lucru”, spune o localnică, în timp ce așteaptă la fel ca restul, în coloană.

„Cam o jumătate de oră stau de obicei în coloană dimineața. Traficul se fluidizează de-abia la intrarea în Sibiu, însă în zona Cartierului Arhitecților e trist”, spune un sibian pe care l-am găsit în mașină pe Ioan Virgil Ispas, încercând să intre pe drumul principal.

Un proiect de cinci milioane de euro

Contractul pentru proiectarea, execuția și asistența tehnică necesare pentru modernizarea DJ 106C pe o porțiune de aproximativ trei kilometri prin amenajarea a trei benzi (km 1+176 – km 4+350) și pentru reconstruirea podului peste Seviș la patru benzi a fost semnat în luna martie a anului 2020. Inițial, lucrările ar fi trebuit să se termine în același an (45 de zile proiectarea, șase luni execuția), dar pandemia, situația complicată a terenurilor necesare lărgirii arterei, opoziția unor locuitori la exproprieri au prelungit termenele de finalizare de cinci ori.

Termenul de finalizare al lucrărilor de lărgire a DJ 106C este 27 mai 2022.

Citește și

Drumul din cartierul Arhitecților, amânat a cincea oară: din cauza locuitorilor și a Primăriei Sibiu

Giratoriul ”dezaxat” din Arhitecților a fost construit fără autorizație

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

18 comentarii

S

Acum 2 ani

Pai si ce se asteptau? In acelasi punct se termina drumul cel nou
Raspunde

Borat Sagdiyev

Acum 2 ani

Surprinzător! Adică faptul că s-au lărgit strazile pe 1% din traseul parcurs prin oraș de acele mașini nu a redus traficul cu 50%? Deci faptul că artera de intrare acceptă +100% vehicule iar restul orașului +0% nu schimbă radical lucrurile?! Ce surpriză, nimeni nu ar fi crezut așa ceva! (Între timp Tursibul duhnește a prime, mite și incompetență)
Raspunde

Dragos

Acum 2 ani

Din pacate situatia va fi aceeasi, orice actiune s-ar lua...pur si simplu, numarul masinilor depaseste cu mult capacitatea de absorbtie a strazii. Poate ar fi fost o idee buna daca locuitorii acestui cartier sa fi analizat plusurile si minusurile achizitiei unei proprietati in aceasta favela cu mai multa atentie. Una este sa stai la campie (ca de ex, in VL, OT, DJ...), acolo unde se poate largi un drum fara prea mult efort si alta e situatia aici...
Raspunde

Sandokan

Acum 2 ani

Iar tu cu "favela" ? :))) Esti foarte pasionat , omule, de cuvantul asta. Solutii pt. traficul ala ar fi, ca doar nu e Sibiul primul oras "sufocat" de masini. Problema e ca nu e se aplica. Si-au facut oamenii drumuri singuri peste camp (alea care ies la Dedeman, la troita). Daca administratiile Selimbarului, Cisnadiei, Sibiului, ar fi pus interesul celor din "favela" mai presus decat interesele, lenea si incompetenta lor, nu se mai inghesuia tot traficul pe Calea Cisnadiei. Era clar de acum cativa ani ca Sibiul isi va (aproape) dubla nr. de locuitori (aici includ si Cart. Arhitectilor, care, din nou, datorita intereselor nu faca parte din zona metropolitana Sibiu). Dar le-a convenit tuturor ca vin bani la buget de la "venetici". Sa investeasca in infrastructura, in dezvoltare "cu cap" ... n-a fost insa o prioritate.
Raspunde

Catre locuitorii din Arhitecti

Acum 2 ani

Primaria Sibiu, CJ Sibiu si toti locuitorii municipiului Sibiu ne cerem scuze si facem plecaciuni locuitorilor mirobolantului cartier al Cisnadiei pentru ca dl. primar Huja v-a luat banii pentru autorizatiile de construire si impozite, fara strazi, fara utilitati si cu mult noroi si praf si nu a miscat un deget de 20 de ani! Punem tot bugetul municipiului si al judetului pentru a va asigura conditii de viata ca in Dubai! Inca o data, ne cerem scuze!
Raspunde

EU

Acum 2 ani

Care sunt institutiile statului care au permis emiterea de autorizatii de construire fara asigurarea unei infrastructuri rutiere si edilitare corespunzaoare? Care sunt institutiile statului care aveau obligatia sa controleze respectarea documentatiilor de urbanism aprobate pentru acest cartier, avizate inclusiv de Consiliul Judetean Sibiu?Ce vina au locuitorii pentru inactiunea institutiilor statului si pentru incompetenta arhitectilor sefi din Primaria Cisnadie? Legislatia in materia urbanismului si constructiilor ofera raspuns la toate intrebarile, pentru cine chiar doreste sa se informeze corect.
Raspunde

Cătălin

Acum 2 ani

După ce apar (final de 2023 sau poate 2024 abia) liniile metropolitane, trebuie creată aici o bandă dedicată pentru autobuz/taxi/uber. Evident că aglomerația a rămas tot aia, nu avea cum să fie altfel. Capacitatea de preluare mai încolo nu a crescut, mașinile doar stau pe un spațiu mai lat.
Raspunde

Uimitul

Acum 2 ani

Atata timp cat ai masina care valoreaza de 2x cat apartamentul in care stai, atata timp cat vrei neaparat sa mergi cu ea chiar si dintr-o camera in alta, atata timp cat fiecarui oltenas (pardon, am vrut sa spun "copilas") care face 18 anisori trebuie neaparat sa-i iei (inca un) beamveu (de minim 25 de ani)...nu te mira ca se blocheaza drumurile...
Raspunde

Carcotel

Acum 2 ani

AHahhaha, wow, ce surpriza! Adica daca largesti drumul pentru cateva sute de metri si dupa aia infigi traficul in aceiasi stragulatie, nu se imbunatateste nimic? Ahhhh, fir-ar. Va putea spune oricine asta, fara sa cheltuiti 5 milioane de euro. Acum ca si-au umplut buzunarele cine trebuia sa le umple, putem sa cautam solutii reale pentru problema cu traficul in acea zona? Adica rute alternative si mai multe optiuni de a intra in oras din mai multe directii :) Mersi!

Raspunde

Ion Iliescu

Acum 2 ani

Dara cand ati cumparat locuinte in zona aia, ati zburat cu elicopterul sa semnati? Nu v-a dat de gandit soseaua aia cu o banda dus si una intors?
Raspunde

Cata

Acum 2 ani

E o minciuna ordinara de presa. Eu am stat maxim 15 minute in trafic de cand s-a largit drumul, ceea ce e acceptabil avand in vedere numarul de masini raportat la infrastuctura rutiera a Sibiului. Hai sa lasam vrajeala deoparte si sa punem mana sa mai mergem si pe jos sau cu autobuz/bicicleta sau sa mergem cate 2-3 in aceasi masina si apoi sa comentam.
Raspunde

Justin

Acum 2 ani

Acum sa raspunda ,,desteptul ,,cu proiectarea .cum faci sa intri pe vreo strada in stanga venind dinspre Sibiu .te duci la sensul giratoriu si te inscrii in coloana sa stai 30 min .incredibil !,,,,!.solutia era sa faca iesiri spre dedeman sau spre calea dumbravii ,cum de altfel se tot zicea .
Raspunde

Bebe

Acum 2 ani

Da ,asa este efectul de palnie , numai ca masinile stau pe 2 coloane.Parerea mea ca cei care ar trebui sa gindeasca pentru comunitate , au alte preocupari, daca ne gindim ca la Craiova si la Cluj stadioanele au fost construite din fonduri centrale la multprealaudatul Sibiu se construiieste din banul contribuabilului sibian.In loc ca aceste fonduri sa fie folosite pentru a lega cartierele intre ele de exemplu Turnisor de V.aurie cu pasaj peste calea ferata ,iar str Ludos continuata spre canisa , expropiat teren din curte de la Canisa[prin hg pt ca Sibiul are oameni la Bucuresti ] si continuat drumul prin spatele cimitirului pe linga biserica iar de acolo legatura directa la troita cu varanta M.viteazu sau drumul national.
Raspunde

1

Acum 2 ani

Nu intereseaza pe nimeni orasul asta, astia toti sunt veniti sa faca bani si de joi pana marti sa plece la ei "acasa" ! pentru toti astia, "acasa" nu e sibiu! Nu iubesc orasul asta, nu iubesc oamenii ! Sibiu = job = supravietuire ! Atat si nimic mai mult ! Asa ca nu ne miram ca se ajunge aici ! Cand corporatistul incompetent doarme de 20 de ani la birou, se plimba aiurea, are doar caramizi in cap, case, bani, masini, ap, concedii, turul lumii etc PAI DE CE VA MIRATI BAI ?
Raspunde

No Name

Acum 2 ani

Si asta e fara miile de masini care se vor adauga cand ansamblul rezidential de langa Sevis si cel de langa Casa de Apa vor fi finalizate. Asa ca sa va dati seama de ce ultimul sens giratoriu e pus in mijlocul campului unde acum nu e nimic! Dedicatii! Dar cine suntem noi sa punem la indoiala deciziile zeilor? Noi doar trebuie sa facem cozi la vaccinari, platit taxe, sa stam in casa la comanda si inrolari in armata!
Raspunde

Ana

Acum 2 ani

Minciuni si manipulari de presa. Nu este adevarat ceea ce scrie in acest articol. Nici nu se poate compara cu ceea ce era inainte de reabilitare. Traficul este mult imbunatatit, se circula mult mai bine si mai ușor, in siguranță. Inclusi pentru pietoni. Exista iluminat public, treceri de pietoni, conditii decente. Sunt sigura ca transportul public va îmbunătăți si mai mult conditiile de circulatie. Eu sunt sibianca, nascuta aici, nu venita din alte parti si am ales aceasta zona pentru ca e mai putin poluata, e lângă padure si nu mai doream sa locuiesc in inghesuiala din oras unde apartamentele sunt foarte mici. Orasul are nevoie de extindere pentru ca nu ne putem inghesui toți in el. Nu inteleg de unde vine atâta ostilitate din partea unor concetateni față de cei care locuiesc in acest cartier. Toți sunt cumparatori de buna credinta. Ce inseamna "parere unanima" cand spui ca ai intrebat 10 persoane? Mi se pare genul de articol denigrator, care cauta scandalul cu orice pret, de cele mai multe ori facut "la comanda" sau doar din incompetenta.
Raspunde

Diana

Acum 2 ani

Traficul s-a imbunatatit considerabil de cand s-a terminat drumul atat cat se poate evident, pentru ca daca ne uitam dimineata sau dupa masa, traficul e aglomerat in orice zona a Sibiului, nu doar in Arhitectilor. E fix la fel in Selimbar, Turnisor, slStrand, etc. Asa ca zic sa nu ne mai plangem aiurea si sa punem mana pe o bicicleta/trotineta ca ne face bine.

Raspunde

Adrian

Acum 2 ani

O mare problema a faptului ca este asa aglomerat este venirea celor din alte orase aici care vin cu masinile aici impozit nu platesc dar de venit vin si aglomereaza traficul in oras, mergeti in cartierul Magnolia Residence de pe calea Surii Mici (drumul hotilor) sa vedeti cum stau masinile de Valcea,Alba,Hunedoara si cate 4-5 masini una langa alta nu indemn la violenta de nici un fel nici verbala nici fizica dar noi cei din Sibiu suntem de vina ca nu am stiut sa ne impunem impotriva venirii lor aici cu masinile nu ma deranjeaza ca vin in Sibiu dar inschimb ma deranjeaza ca vine cu masinile daca am fi facut gura cand era timpu acum probabil treburile stateau altfel mergeti pe strada Vasile Aaron in timpul saptamanii si vedeti cum stau in parcare masini de Valcea Alba si mergeti Sambata,Duminica ca vedeti cum stau parcarile goale deci dovada ca cei care vin din alte orase reprezinta o mare problema in orasul asta pur si simplu este sufoacat de masini din alte orase toti dam din gura pe internet dar cati ne-am luat de unul din alt oras atunci cand l-am vazut ca a parcat ca un nesimtit eu am facut-o de multe ori mai ales cu cei din Valcea pentru ca vin aici impozit nu platesc si mai parcheaza cum parchaza haideti toti cei din Municipiul Sibiu sa a ne unim sa facem o petitie catre primarie si sa cerem interzicerea masinilor (nu masinile in tranzit si cei are se stabilesc in Municipiul Sibiu cu masini din alt oras )in Municipiul Sibiu din alte orase haideti sa fim uniti pentru noi pentru confortul nostru pentru Sibiu....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus