Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Petiție pentru declararea Bujorului drept Floarea Națională și Simbol Floral al României prin lege

Petiție pentru declararea Bujorului drept Floarea Națională și Simbol Floral al României prin lege
Astăzi, 21 mai, reprezentanții Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București au îndeamnat românii se semneze o petiție prin care Bujorul să fie declarat Floarea Națională și Simbol Floral al României prin lege. Propunerea a fost făcută în cadrul unui eveniment la care au participat ministrul educației, Sorin Câmpeanu și Vicepreședintele Senatului României, Robert Marius Cazanciuc.
Astăzi, 21 mai, la București, în campusul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară a avut loc un eveniment premergător sărbătoririi a 170 de ani de existența a universității. În cadrul evenimentului a fost prezentată o colecție alcătuite din 5 specii spontane și 3 specii cultivate de Bujori care însumează peste 70 de soiuri și hibrizi - în mare parte cu contribuția cercetărilor specialiștilor floricultori ai Facultății de Horticultură. 
Bujor floare nationala
La eveniment au luat parte Ministrul Educației, prof.dr. Sorin Mihai Cimpeanu, Vicepreședintele Senatului României, Robert Marius Cazanciuc, alături de Rectorul USAMV București,  prof. Răzvan Ionuț Teodorescu, de profesorii Florin Toma, Florin Stanică și Adrian Asănică, precum și de parteneri ai USAMV și iubitori ai Bujorului, de la cei mai mici, la studenți, profesori și seniori.
Peste 100.000 de români poartă nume sau prenume de Bujor. 
De asemenea, în cadrulevenimentului s-a lansat și demersul de a declara Bujorului drept Floarea Națională și Simbol Floral al României, prin semnarea unei petiției oficiale.
 
Bujor

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 lună

Romanii murdăresc si bujorul, floare ocrotita de lege!

Raspunde

Marioara

Acum 1 lună

Buna idee!

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus