Joi,
30.06.2022
Cer Senin
Acum
27°C

Două surori din Vâlcea, stabilite în Sibiu, acuzate de moartea a doi frați, înecați într-o balastieră

Două surori din Vâlcea, stabilite în Sibiu, acuzate de moartea a doi frați, înecați într-o balastieră

Doi frați de 17 și 21 de ani au murit înecați duminică, într-o balastieră ilegală din localitatea vâlceană Ionești, iar administrația și polițiștii caută proprietarii pentru a răspunde în fața legii: ar fi vorba de două surori stabilite de mai mulți ani în Sibiu. Nu este clar încă dacă proprietarii terenului sunt și cei care exploatează balastiera ilegală, însă totul se va stabili în cadrul unei anchete penale.

”Nu ştiu nici eu cine a excavat acolo. Au vândut unii la alţii. O să văd mâine”

Balastiera unde s-au înecat doi fraţi a fost excavată ilegal, susține primarul din Ionești, Constantin Neagoie. El nu ştie cine a făcut o baltă de o mie de metri pătraţi în comuna lui, însă acuză proprietarii terenului, două surori care au plecat în Sibiu.

”Nu ştiu nici eu cine a excavat acolo. Au vândut unii la alţii. O să văd mâine. Terenul pe care se află balastiera a aparţinut unor bătrâni care au murit. Au rămas doar fiicele, dar nu mai locuiesc în sat”, spune Constantin Neagoie, citat de Observator.

”Dacă n-au avut fetele acte pe pământ, tac-so a murit, mă-sa a murit. Fetele sunt pe la Sibiu şi-au luat, şi-au făcut, au săpat cu excavator. Cel care l-a luat, face ce vrea cu el. Ar trebui scris pe el că n-au voie să se scalde”, spun două localnice.

”N-au curaj să dea ochii cu mine”

Balastiera a fost excavată în urmă cu un an, la marginea localităţii Ioneşti din Vâlcea. Este la 200 de metri de case, chiar lângă un drum. Primarul spune că a aflat de existenţa ei abia acum.

”Eu întotdeauna le-am zis: <Nu, întâi închizi şi după aia vii după autorizaţie!>. Dar n-au priceput nimic. Dar ei vor după ce excavează să îşi facă şi ei heleşteu de peşte, uite-aşa, să facă din ban în ban. Pentru bani, calcă pe cadavre, ăştia sunt”, completează primarul.

Câteva lumânări aşezate într-un cauciuc ard pe marginea balastierei.

Ieri, cei doi băieţi, de 17 şi 21 de ani, au fost la o pomană, în apropiere. Apoi au mers la scăldat. L-au luat cu ei şi pe fratele de 5 ani. Când şi-au dat seama că se îneacă, fraţii mai mari au strigat la el să fugă după ajutoare. Alertaţi de copil, oamenii de la pomană au sărit imediat, dar nu i-au mai găsit. Singura alinare pentru tatăl îndurerat este ca vinovatul să fie pedepsit. 

Tatăl fraţilor morţi le transmite proprietarilor balastierei: ”N-au curaj să dea ochii cu mine”.

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, iar primarul vrea acum să desfiinţeze toate balastierele din comună.

Recomandările pompierilor: Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante

ISU Vâlcea le recomandă tinerilor și părinților care-și lasă copiii la scăldat în aceste balastiere să nu mai facă asta, fiindu-le recomandate doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat.

”Evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare. Cel mai indicat este să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine. Evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci. Nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii. Nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare. Nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.

”Explicaţi-le adolescenţilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate şi consecinţele grave, uneori tragice ale actelor de teribilism costând în sărituri în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii, iar în cazul ieşirilor acestora "la scăldat" cu prietenii, stabiliţi de comun acord o periodicitate şi o modalitate de contact”, transmite ISU Vâlcea.

Sursa foto: ISU Vâlcea

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus