Luni,
27.06.2022
Ceata
Acum
14°C

Peste 13.000 de lei strânși de Centrul Ucrainean din Sibiu la Târgul de Paști

Peste 13.000 de lei strânși de Centrul Ucrainean din Sibiu la Târgul de Paști

Voluntarii centrului ucrainean din Sibiu anunță că au strâns peste 13.000 de lei în urma campaniei de strângeri de donații pe care au organizat-o la târgul de Paști din Sibiu.

Jumătate din banii strânși la Târgul de Paști au ajuns la Asociația „Sus Inima”, iar jumătate la o asociație din Ucraina.

„Așa cum am promis, facem o actualizare despre donațiile colectate la Târgul de Pasti din Sibiu. Cu ajutorul sibienilor și turiștilor, am adunat suma de 13115 RON si 40 EUR! Donațiile au fost împărțite 50/50 între o organizație caritabilă românească din Sibiu, „Sus Inima”, și una ucraineană, Zdorovi Agency”, transmit cei de la Centrul Ucrainean din Sibiu pe pagina lor de Facebook.

„Sus Inima” a primit suma 6.557 lei plus 20 de euro. „Ei au avut amabilitatea de a da 1623 de lei, de a rambursa artiștilor și voluntarilor noștri toate ingredientele și materialele pe care ei le-au achiziționat din banii lor”.

Restul sumei, 4934 ron, va fi cheltuită pentru ajutorarea românilor bolnavi de cancer. Suma va fi suficientă pentru a acoperi pentru cinci bolnavi de cancer o lună de ședințe de terapie psihologică și art-terapie.

Suma de 6.558 lei plus 20 de euro a fost convertită în grivnii ucrainene și trimisă către Zdorovi Agency din Ucraina. „Am luat această decizie pentru a nu pierde bani din taxele de transfer bancar. Banii primiți de ZDOROVI AGENCY vor fi folosiți pentru livrarea rapidă a medicamentelor și a altor provizii necesare către spitalele din Ucraina. Ne bucurăm că am putut nu doar ajuta ucrainenii, ci și să oferim înapoi românilor - cei care fac atât de mult pentru noi în aceste vremuri grele! Mulțumim Sibiu și le mulțumim tuturor de ajutor!”, se mai arată pe pagina de facebook a centrului ucrainean.

Sursă foto: Facebook/ Centrul Ucrainean din Sibiu

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus