Luni,
27.06.2022
Parțial Noros
Acum
16°C

Condensatorul – partenerul ideal pentru dispozitivele electronice

Condensatorul – partenerul ideal pentru dispozitivele electronice

Majoritatea dispozitivelor electronice utilizează condensatori care sunt o parte importantă a produselor electronice. Condensatorii sunt populari într-o gamă largă de aplicații, cum ar fi circuite electronice, transformatoare, redresoare, motoare electrice, lămpi fluorescente, în rețele industriale și multe altele. Condensatorul primește puterea de a consuma, stoca și furniza.

Din ce este format un condensator? 

Condensatorul este format dintr-un izolator și două plăci metalice, atașate pe ambele părți ale izolatorului. Izolatoarele nu transportă curent, iar în timp ce electricitatea curge, sarcinile pozitive și negative sunt transferate către conductor.

Condensatorul are o structură specifică pentru a stoca electricitatea între cele două plăci metalice. Pentru materialele izolatoare, se utilizează gaze, uleiuri, ceramică sau rășină. În ceea ce privește formele plăcilor metalice, există mai multe plăci paralele și folii de ambalare.

În funcție de tipul de izolatori și structura unui condensatori, cantitățile de sarcini stocate, precum și frecvențele suportate, sunt diferite. Prin urmare, este necesar să selectați condensatori potriviți pentru a răspunde cerințelor și dispozitivelor electronice utilizate. Căutați mai multe componente electrice de înaltă calitate? Vizitați tme.eu unde puteți alege dintre cele peste 500 000 de produse disponibile.

Importanța condensatorilor în aplicațiile electrice

Atunci când sarcina electrică este stocată între plăcile metalice, transferul de sarcină electrică se oprește, făcând curentul continuu să se oprească. În ceea ce privește curentul alternativ, direcția este comutată cu un anumit tip de interval, iar condensatorul se încarcă și descarcă. Cu cât frecvența curentului alternativ este mai mare, cu atât trecerea prin condensator este mai ușoară. 

Cu alte cuvinte, acești condensatori joacă un rol important în încărcarea și descărcarea sarcinilor electrice și pot fi utilizați ca sursă de energie.

Condensatorii dispun de funcții pentru a menține tensiunea într-un anumit nivel. Sunt utili astfel pentru reducerea pulsațiilor de tensiune. 

Tipuri de condensatori

În funcție de aplicații și dispozitive, pe piață se regăsește o gamă largă de condensatori. Printre acestea, regăsim:

- condensatorii electrolitici din aluminiu, utilizați ca și condensatori de mare capacitate;

- condensatorii de tantal;

- condensatorii electrici cu strat dublu ce pot fi utilizați în mod repetat, fără limitări, pentru o lungă perioadă de timp;

- condesantorul ceramic utilizat pentru rezistența la căldură, deși în sine este fragil și poate fi ușor spart;

- condensatorul din polipropilenă, înfășurat într-o formă cilindrică, cu o rezistență mare de izolație, fără pierderi electrice, oferă o fiabilitate ridicată;

- condensatorul din mică, cu proprietăți dielectrice ridicate, o izolație rezistentă. 

Sursele de curent continuu și cele de alimentare de înaltă tensiune oferă cele mai bune soluții în care condensatoarele pot fi utilizate. 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus