Sâmbătă,
18.05.2024
Cer Senin
Acum
12°C

După ce s-a îmbogățit din comerț online, un sibian s-a mutat în Bali: Visam la asta de când eram angajat într-un call center

După ce s-a îmbogățit din comerț online, un sibian s-a mutat în Bali: Visam la asta de când eram angajat într-un call center

Din Sibiu în Bali, de la un call center, la business-uri de cinci milioane de dolari în vânzări. Cam așa ar putea fi rezumați cei mai recenți ani din viața sibianului Răzvan Aleman. Pasionat de mediul online, tânărul și-a dorit mereu să evolueze, să investească în dezvoltarea personală și să găsească un business care să îi permită să lucreze de oriunde, să călătorească și să fie liber. A muncit în fiecare zi pentru visul său, a cunoscut oameni, a dobândit experiențe, iar în prezent poate spune că trăiește viața la care cu câțiva ani înainte doar visa.

Răzvan este antreprenor în eCommerce, deținător al mai multor branduri de produse fizice, călătorește în jurul lumii, iar de aproximativ trei ani, cel mai mult timp îl petrece în Bali. În același timp, sibianul este  co-fondatorul proiectului GoPublish din România și autor de cărți din diferite nișe la nivel internațional.

„Împreună, până în prezent, toate aceste business-uri au generat peste 5 milioane de dolari în vânzări și mi-au permis să fiu liber și să mă bucur de viață așa cum visam încă de când eram angajat la un call center din Sibiu, în urmă cu câțiva ani”, își începe Răzvan povestea.

Prima încercare, un magazin online pentru personalizat tricouri

Orice început este dificil. Răzvan spune că, deși a lucrat într-un call center, întotdeauna a fost pasionat de mediul online. Urmărea zilnic noutăți și știri din domeniu și încerca să acumuleze cât mai multă informație care să-l ajute să dezvolte mai târziu propriul său business online.

„Prima încercare a fost să creez un magazin online prin care clienții să își poată personaliza tricourile cu propriul design. Însă salariul de la call center de 300 de euro nu mi-a permis să duc la bun sfârșit această idee de business deoarece mașinăriile necesare pentru printarea tricourilor costau câteva zeci de mii de euro”. 

„Am făcut un împrumut de 5.000 de dolari din bancă și cu acești bani am început primul meu brand online”

În căutarea de noi oportunități și soluții pentru visul său, Răzvan a aflat de un curs care, spune el, avea să-i schimbe viața. Este vorba despre un curs unde era învățat cum să vândă produse online pe Amazon, cum să își creeze propriul brand și cum să conceapă un model de business online. Deoarece cursul costa 1.500 de euro, s-a împrumutat în bancă și a reușit să-și creeze propriul brand online. „Cursul costa 1.500 de euro, așa că am făcut un împrumut de 5000$ din bancă și cu acești bani am început primul meu brand online, un brand de echipamente sportive pentru sală”. 

Anul 2017 a fost anul în care tânărul a început primul său business online. În mai puțin de un an a reușit să genereze vânzări în valoare de  50.000 de dolari lunar. După doi ani a vândut acest brand, în prezent nu mai deține niciun brand de produse fizice pe Amazon, însă manageriază mai multe branduri cu vânzări de milioane de dolari pe an, alături de o echipă de 15 persoane, din întreaga lume.

Go Publish - o nouă oportunitate de dezvoltare pentru Răzvan

Pentru că visul lui Răzvan a fost si este să călătorească și să fie liber, construirea unui business online a reprezentat pentru el modalitatea perfectă prin care să poată face tot ce își dorește, fără să fie condiționat de locație.

„Absolut toate deciziile luate în ultimii cinci ani, de când am început primul meu business online, au fost în această direcție, și după tot acest timp am ajuns la independența financiară care să îmi permită stilul de viață pe care mi-l doream și pe care îl am acum”.

După doi ani de la construirea primului său business online, în care vindea produse fizice, prietenul lui, Claudiu Nistor, i-a prezentat o nouă oportunitate de business pe Amazon: vânzare de cărți cu sau fără conținut la nivel global. Cum deja avea experiență în acest domeniu, ideea l-a atras imediat.

„Îmi plăcea că nu trebuie să gestionez stocuri ca la produsele fizice deoarece acest sistem al Amazonului de printare la cerere (print on demand) gestionează toate aceste lucruri pentru mine. Adică tot ce trebuie sa fac este să urc cartea în format electronic și să o public pe Amazon, iar aceasta se printează și se distribuie doar în momentul în care clientul plasează o comandă. Fără să stau prea mult pe gânduri, am început să public sute, și, în prezent, mii de cărți pe toate aceste platforme de print on demand care există în întreaga lume”, explică Răzvan.

În prezent, împreună cu prietenul său, Claudiu Nistor, au reușit să creeze cea mai mare comunitate de autori din România, cu peste 1.100 de membri, în care învață alte persoane să facă acest business de la A la Z. Cursul GoPublish este cel mai complex curs despre publicarea de cărți la nivel global care există în momentul de fața pe piață.

Cum a pornit ideea cursului GoPublish 

Răzvan și Claudiu s-au cunoscut în urmă cu cinci ani, când au participat la un curs despre dezvoltarea unui business online pe Amazon. Apoi, Răzvan a aflat de la Claudiu despre modelul de business cu vânzarea de cărți online și împreună au creat și au dezvoltat un curs, până l-au adus în stadiul în care poate fi predat și învățat și altor persoane, curs care este actualizat constant. Ideea cursului GoPublish a venit odată cu pandemia, din dorința de a ajuta și alte persoane să își creeze un venit suplimentar lunar.

„Voiam să arătăm lumii că ceea ce facem eu și Claudiu pentru a trăi stilul de viață pe care ni l-am dorit dintotdeauna, se poate replica și pune în practică și de alte persoane. Voiam să demonstrăm că acest model de business pe care noi îl practicăm deja de mai mulți ani și care ne permite să trăim cu independența financiară pe care o dorim, poate fi adoptat și de alte persoane”.

Cursul GoPublish este adresat momentan românilor și a devenit unul dintre cele mai de succes cursuri din România în aproximativ un an de la lansarea primei ediții. „În prezent, ne bucurăm de o comunitate în continuă dezvoltare, unde suntem peste 1.100 de persoane. În această comunitate privată și exclusivă, s-a dezvoltat un adevărat ecosistem, în care ne ajutăm între noi necondiționat și am adoptat cu toții un mindset (n.r. gândire) puternic de a crește împreună”, explică Răzvan.

„Frumusețea acestui business este că îl poți face în ritmul tău și poți să te oprești oricând”

La un an după crearea acestui curs și dezvoltarea unei comunități frumoase, pe lângă faptul că este cel mai actualizat și complet curs din acest domeniu din lume, cursul a dezvoltat și o  componentă legată de integrarea comunității. „Am introdus recent un concept nou, prin care cursanții devin parte integrală din cursul nostru și își pot crea propriile video-uri cu tutoriale, prin care arată celorlalți cursanți cum fac ei anumite lucruri din acest business, lucruri la care ei au devenit excepționali. Acest concept l-am numit Masterclass GoPublish”, adaugă Răzvan.

Cursul GoPublish este singurul curs din lume care vorbește și despre scrierea unei categorii de cărți cu conținut complex care urmează să fie publicate, cu ajutorul tehnologiei A.I. - Inteligență Artificială.

„După cum am spus, trebuie să fim la curent cu cele mai noi actualizări din acest domeniu și acest nou modul în care vorbim despre A.I. ne pune într-un avantaj competitiv enorm, la nivel global. Rezultatele cursanților sunt pe măsură, în funcție de cât timp aloci acestui business, avem cursanți care câștigă câteva sute de dolari pe lună în plus față de job-ul lor, dar avem și cursanți care fac asta full-time și câștigă sume impresionante de 15.000$ pe lună. Frumusețea acestui business este că îl poți face în ritmul tău și poți să te oprești oricând. Aceste cărți odată publicate, pot aduce venituri ani de zile, fără a fi nevoie de mentenanță sau fără a fi nevoie să publici cărți lunar. Odată publicate, devin un venit pasiv pentru orice autor”, explică Răzvan.

Cei doi prieteni au lucrat la curs în jur de șase luni și au pornit cu așteptări destul de mari. Comunitatea conturată de cei doi a crescut rapid, iar rezultatele cursanților sunt pe măsură. Tinerii s-au gândit să conceapă acest curs pentru a vedea dacă modelul de business propus de ei se poate face și de alți oameni. La un an după lansarea cursului, s-a format deja o comunitate de 1.100 de oameni.

„Inițial, noi ne focusăm pe cărțile no și low content, adică acele cărți cu un conținut redus, deoarece nu necesită investiție financiară și sunt mai ușor de creat. Apoi, după  ce avem un venit constant și consistent, din profitul realizat de aceste cărți, o să creăm și o să publicăm și acele cărți scrise, pe care le avem în bibliotecile noastre și care sunt și mai profitabile decât cărțile no si low content. La aceste cărți no si low content, ne focusăm pe volum și calitate și targetăm undeva la 2$ profit pe vânzare x 10 vânzări zilnice = $20 PE ZI x30 zile = $600 pe luna, x12 luni = $7.200 pe an. Și asta cu o singură carte care vinde 10 bucăți pe zi. Dacă ar fi să concretizam totul într-un singur cuvânt, modul în care a evoluat Comunitatea GoPublish, acesta  ar fi nebunie”, mai explică tânărul sibian.

„Viața este despre a te reinventa și despre a-ți crea propria realitate” 

În toate activitățile pe care le desfășoară, Răzvan aplică valoarea sa principală: libertatea. Liber să descopere, liber să trăiască, liber să se înconjoare de oameni frumoși, liber să trăiască orice experiență în parte, liber să  călătorească, liber să facă orice își dorește fără să fie constrâns în vreun fel anume, Răzvan consideră că libertatea este echivalentă cu fericirea.

„Trec fiecare etapă prin filtrul valorii mele principale: libertatea. Viața este despre a te reinventa și despre a-ți crea propria realitate. Libertatea îmi permite să fiu stăpân pe viața mea și să creez. Libertatea este o valoare pentru mine și este cea mai importantă. Este opusul faptului de a avea limite sau granițe. Pentru mine, este direct corelată cu fericirea, nu pot fi fericit fără libertate. Este, de asemenea, principalul filtru prin care îmi ghidează viața, de la relații și familie la bani și afaceri, prieteni, acțiuni și decizii. Tot ceea ce intră în viața mea este filtrat de aceasta. Și, cumva, totul vine natural”, mărturisește Răzvan.

Își dorește să evolueze de la an la an și se implică în totalitate în fiecare lucru pe care îl face. Spune că îi place să trăiască în etape și să aprecieze fiecare lucru care îl înconjoară. Libertatea înseamnă să reușească să facă cât mai multe lucruri care să-l ajute să se dezvolte și să se simtă împăcat cu el.

„Prin a trăi în etape sau cicluri, mă refer la faptul că uneori petrec, de exemplu, trei luni la rând, iar apoi, în următoarele trei luni citesc, meditez sau urmez diferite cursuri. Pentru perioade mai scurte sau mai lungi de timp, în funcție de cum mă simt în legătură cu lucrul pe care îl fac. Uneori încerc să fac câte puțin din toate. Îmi place să călătoresc, dar nu aș face-o tot timpul, uneori îmi place să rămân într-un loc timp de câteva luni sau chiar ani. Uneori îmi place să fiu înconjurat de oameni tot timpul, alteori îmi place să fiu de unul singur pentru perioade mai lungi de timp. Poate că are legătură cu faptul că sunt balanță. Să am posibilitatea de a alege să fac lucruri opuse ca acestea, și să le fac când vreau și pentru cât timp vreau - asta înseamnă libertatea pentru mine”, explică acesta.

Încearcă mereu lucruri noi

Deși a ajuns la o stabilitate financiară care îi permite să facă toate lucrurile pe care și le dorește, Răzvan muncește pentru a evolua continuu și spune că odată cu libertatea ar trebui să vină și acea doză necesară de autocontrol și de autodezvoltare. Pasiunea sa este să se dezvolte și să crească continuu.

„Am încercat să renunț la asta și să mă focusez pe pasiuni clasice și puțin mai obișnuite, însă nu mă simt complet dacă nu am în subconștient dorința de a evolua, în tot ceea ce fac. Încă de mic, am fost pasionat de tehnologie, si tot ceea vine la pachet cu asta.

Consider că odată cu libertatea totală, trebuie să vină și o doză de autocontrol și autodezvoltare. Aș putea să stau un an să mă uit la Netflix toata ziua și viața mea ar fi la fel din punct de vedere financiar, însă cred ca e o irosire de timp și cred că timpul nostru este prea limitat ca să nu ne bucurăm de fiecare moment în parte si sa nu profitam să trăim la superlativ fiecare zi din viețile noastre”, explică tânărul.

De când și-a dat demisia de la call center, Răzvan a încercat să cunoască mai multe domenii, de la marketing și copyrighting, editare video, foto, montaj,  vorbit în public până la a plasa contracte de blockchain.

„Încă de când eram angajat la o corporație din Sibiu, mă inspirau întotdeauna video-urile despre călătorit și urmăream foarte mult conținut online. Mai ales video-urile cinematice. Și vizualizam că eram și eu acolo, cu cei pe care îi urmăream. Așa că, imediat după ce am început să călătoresc, am început și eu un canal de Youtube, în care arăt lumea prin ochii mei și unde postez video-uri cu locurile pe care le vizitez. Așa am devenit pasionat de fotografie si video și constant ies din zona de confort pentru a realiza aceste video-uri si pentru a crea conținut pe care pot să îl revăd și să trăiesc din nou acele momente de fiecare dată când îl urmăresc. Un mindset (n.r. gândire) puternic atrage și un corp puternic. Din acest motiv, de mai bine de un an, am început să merg la sală de șase ori pe săptămână și asta a fost una dintre cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată și am integrat acest obicei sănătos în viața de zi cu zi”.

Ce îi place cel mai mult în Bali

În prezent, după ce a vizitat aproximativ 20 de țări, Răzvan este stabilit în Bali. Are aproape de el cei mai buni prieteni și familia. Spune că îi place să influențeze în mod pozitiv oamenii din jurul său și este bucuros să vadă că poate contribui la dezvoltarea și la evoluția lor. 

„Pe parcurs, am observat ca am dezvoltat o dorință de a avea un impact pozitiv asupra oamenilor din jurul meu. Pot să zic că am dezvoltat o pasiune în acest sens. De aceea, absolut toți prietenii mei din România, sunt acum cu mine în Bali, și mai mult decât atât, mi-am adus și părinții să locuiască aici cu mine. Dorința asta s-a născut imediat după crearea Cursului GoPublish, unde de la 150 de oameni la prima ediție, am ajutat pe parcursul unui an peste 1100 de români să își dezvolte un venit lunar online și am schimbat nenumărate vieți din cauza aceasta. Focusul și energia mea sunt în mare parte dedicate dezvoltării cursului GoPublish și comunității sale”, spune Răzvan. 

După cum explică tânărul, viața în Bali l-a învățat foarte multe lucruri. L-a învățat cât de mult înseamnă un simplu zâmbet oferit unui străin, cât de importantă este fiecare zi pe care o trăim și cât de mult contează să pui suflet în tot ceea ce faci. 

Viața este un echilibru între ceea ce putem și ceea ce nu putem controla. Să fi capabil să faci diferența între cele două te va face mult mai fericit. Concentrează-te pe ceea ce poți controla și uită de orice altceva, mai ales în această perioadă. Bali m-a învățat că obiectivele și visele noastre sunt precum orezăriile - este nevoie de timp și energie pentru a le îngriji și a le recolta, dar toată această muncă grea va da roade”. 

Mutarea în Bali nu a fost făcută după un plan stabilit înainte. Trebuia să stea aproximativ trei luni pe insulă, iar apoi să călătorească în Asia, însă lucrurile au luat o altă întorsătură și s-au aranjat în așa fel încât tânărul să rămână în Bali. Viața din Bali l-a învățat să profite la maxim de fiecare moment și să nu se grăbească, să trăiască fiecare clipă la intensitate amplificată.

„Privind acum în urmă, mi-am dat seama de multe lucruri despre viață, dar mai ales despre mine. În viața noastră modernă, ne grăbim peste tot, ne grăbim să ne trezim dimineața, ne grăbim la prânz sau chiar mai rău, luăm prânzul la birou sau în timp ce mergem pe stradă, conducem repede pentru a ajunge repede undeva doar pentru a ne grăbi și în acea activitate. Dar când încetinim noi vreodată? Fiecare moment ar trebui trăit la maxim, a trăi înseamnă a fi prezent. De când m-am mutat în Bali, ritmul meu a încetinit substanțial. Prefer să nu mă grăbesc și să-mi iau timpul necesar pentru a trăi lucrurile un pic mai profund”

Răzvan explică faptul că în Bali oamenii își iau timp să se bucure de viață și să fie prezenți în acel moment, privesc totul încet, zâmbesc tot timpul fără motiv, totul este făcut cu atenție, nimeni nu se grăbește. „Chiar și cu drumuri libere, un șofer balinez nu va merge niciodată cu viteză nebună. Așa rămâi în momentul prezent și trăiești fără stres”. Dacă ar fi să dea un sfat, sibianul ar spune să încercăm să trăim simplu și frumos și să punem dragoste în tot ceea ce facem.  

„Trăiește simplu, frumos! Fă-o cu dragoste sau nu o face deloc. Balinezii sunt foarte simpli și este o plăcere doar să fii în preajma lor. Chiar și atunci când ești blocat în trafic cu sute de motociclete în jurul tău, dacă te uiți în jur vei vedea pe cineva care se uită înapoi la tine și îți zâmbește sincer. Zâmbetul este cea mai comună monedă de schimb aici. Balinezii cred în reîncarnare. Ei cred că o mulțime de lucruri care ni se întâmplă pot fi teste de caracter sau provocări. Așa că atunci când se întâmplă lucruri rele, ei se simt mai mult ca și cum asta trebuia să se întâmple, era nevoie să se întâmple. Lucrurile rele nu sunt ghinion și această atitudine îi ajută foarte mult la natura lor relaxată și la mintea lor calmă, în a face față lucrurilor în general”, concluzionează tânărul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

23 comentarii

Dr Who Han :)

Acum 1 an

Bravo lui! Nu sunt invidios, doar dezamagit ca pe mine nu m-a dus capul sa ajung asa de bine. Nici "mindsetul" , cum zice fericitul, nu m-a ajutat, nu am timp sa merg la sala si sunt cam gras... Mananc ce comand la Tazz, ( cam o data la 4-5 luni iesim la restaurant cu famlia. In Sibiu, nu in Bali, chiar daca uneori ne curg" balili"). Am ales prost; am terminat medicina, specializari si cursuri ( pe final cu bani imprumutati, nu mai era cale de intoarcere). Ca sa prinzi un post in spitale "concursurile" sunt cu " premii" mari, dar nu le iei, ci le dai . E adevarat ca recuperezi apoi din salariile, uneori nerusinat de mari, din spitale ( cam 10-12 salarii e premiul vehiculat in prezent, la nivel de "provincie", in Cluj sau Bucuresti scorurile sunt adaptate). Am ajutat mai mult de 1100 de romani sa obtina venituri lunare ( adica i-am insanatosit sau le-am ameliorat starea de sanatate), ca acestia sa lucreze, in general ca sclavii, la diverse companii multinationale din Sibiu. Sau nationale, dar in care sefii ii trateaza ca pe niste vite, netinand cont ca si acestia sunt oameni. Ai mei pacienti fac bani off-line, cu truda si transpiratie. Am avut si una online, care facea videochat pentru alte tari, unde e zi cand la noi e noapte, asa incat si-a stricat somnul, saraca... Poate data viitoare voi alege mai bine! Sau nu...? Pana atunci va doresc sa ramaneti cu capul pe umeri si sa nu credeti toate balivernele unora si altora, chiar daca sunt poleite cu poze din locatii exotice! Iar reportera T.S., daca nu are subiecte, mai bine deseneaza ceva. Sau scrie ca e articol publicitar. Sau ramane in Bali, cu frumosul norocos...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Aci Duțu

Acum 1 an

ai ales prost să pui botu la propaganda naționalistă și maneaua cu multinaționalele exploatatoare. Nu te-a dus capul măcar șpăgile să le investești la bursă?
Raspunde

@Aci Dutu

Acum 1 an

Mai taci, ma, nu vezi cat esti de antipatic?
Raspunde

???

Acum 1 an

Care comert online? sa fim seriosi!
Raspunde

Mkk

Acum 1 an

Nu puneti botul la asa ceva. Cursul “pentru amazon” il gasiti chiar pe amazon sau pe net, gratuit. Tinarul de mai sus s-a imbogatit pe seama fraierilor care au pus botul la asa ceva. Filmul asta in state a fost fumat de mult. Acest articol este un scam.
Raspunde

GIL

Acum 1 an

Reclama ieftina, Amazon e in cadere libera, dar fraieri investesc in cursuri
Raspunde

Muresan

Acum 1 an

In alta ordine de idei, apropo de mutare. Cica vllogerii aia, George si Claire, s-au mutat in Allba-Iulia. N-au ajuns prea departe.... Acum lauda Alba... Ipocriti...
Raspunde

Radu G

Acum 1 an

...din minunile globalismului. Orice neica nimeni poate fi "cineva". Daca asta inseamna a fi "cineva", atunci nu prea mai avem nimic de pierdut.
Raspunde

Aci Duțu

Acum 1 an

lipsește marcajul de reclamă mincinoasă
Raspunde

SIM

Acum 1 an

Bun! Si care e stirea de terbuie sa apara in prim plan? Sincer e doar o reclama platita.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Sibian SB

Acum 1 an

Deci vloggerii aia doi au ajuns in Alba Iulia. Am înțeles... Dupa luna de miere probabil vor arunca si acolo cu noroi si ura, dar sa vedem daca si albanezii pun botu ca sibienii la balivernele lor. Ca din ce am vazut aici, niste sibieni s-au aruncat rapid sa completeze lista lor de belele ale sibiului...
Raspunde

Vetuța Bugneriu

Acum 1 an

Daca se imbogatea pe bune, isi cumpara un apartament in Arhitecti! Asta inseamna valoare, nu banii lui de tigari!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Marius

Acum 1 an

Are deja unul ,cumparat inainte de aventura in Bali.Dar asa iti place sa mananci rahat pe bat
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dd

Acum 1 an

Felicitari Razvan! Esti un model! Astfel de articole sunt motivatoare pentru cei cu spirit antreprenorial! Mult succes!
Raspunde

Zsddf

Acum 1 an

i-au scazut la acest Razvan numarul de fraieri care ii asigura castigul piramidal si s-a hotarat sa faca o reclama mascata sa mai prinda niste prosti care sa ii plateasca lui bani sa poata trai viata de mahar pe care din munca cinstita nu si-ar putea-o permite?... povesti din acestea in alte tari sunt demult expirate
Raspunde

Cancan

Acum 1 an

Stiri de cancan. Astora cum se le scrii ceva ce zdruncina temelia mincinoasa pe care se bazeaza imperiul lor, cum te blocheaza pe facebook. Ii stiu pe ei,le stiu schema si au fost promovati intens de Pelivan. Altul care se aliaza cu toti din speta,ca na sa manance. Romanul e naiv si da sute ,mii de euro cu gandul ca va face bani,dar nepregatit fiind ,va ramane la acelasi nivel si va pune botul la aceleasi promisiuni
Raspunde

Autorul

Acum 1 an

Ce cxxx aveti cu 'articolele' astea de doi lei cu baieti plini de gel si care au reusit ....pe bune? Un frizer care a facut prapad in industria muzicala, altul care a duce retetele culinare la un alt nivel pe youtube, a mai fost un 'reputat' jongler cu crypto, acuma neica nimeni asta de publica carti sub nume fals pe care le vinde ca paine calda.
Raspunde

Moromete

Acum 1 an

Libertatea despre care vorbeste el nu se cumpara cu bani.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

X

Acum 1 an

Cand vezi ca comentarii si cata rautate pe aici iti dai seama de ce e Romania unde e. Evoluati bai ratatilor. Am observat ca Turnul Sfatului a publicat multe articole de acest gen si la fiecare dintre ele stiti doar sa jigniti. Redusi si ciudosi, de la coada vacii. Nici in 10 vieti nu o evoluati ca nu aveti cu ce, lipseste materia prima. Din partea mea felicitari si tine-o tot asa ;)
Raspunde

Tov.Escu

Acum 1 an

Da !!! Cocolari de un Leu
Raspunde

Sparrow

Acum 1 an

Mā alātur si eu celor care au zis cā e o mare frectie contenul articolului si ca c*** reci āsta e doar un papagal ( sunt multi nu e vina lui, nici mācar nu e cel mai colorat ) . Eu as desfiinta cu forta " mediul online " tot! Nimic ! Pustiu! 12 luni fārā nici o conexiune de date. TOTUL VIRGIN SI GENUINE cum o ard eunucii acuma. MARS IN AGRICULTURÀ, MARS IN CONSTRUCTII, MARS LA MUNCĀ!!!!!! Hai toti frecalaii !

Raspunde

Asa ceva...

Acum 1 an

DE, nu toata lumea merge pe apa...
Raspunde

Tristetile bunei stari

Acum 1 an

Dacă nu era așa de trist și singur nu avea nevoie de atenție și reclamă, un model fals demn de compătimit. Din păcate sunt tot mai mulți influenceri si antihriști de merg pe apă și au în brațe tot felul de iluzii pe post de adevar.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus