Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
30°C

Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv

Piedone contestă în instanţă condamnarea primită în dosarul Colectiv

Fostul primar Cristian Popescu-Piedone a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie la executare împotriva condamnării de patru ani închisoare primită pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu tragedia din octombrie 2015 de la clubul Colectiv, în urma căreia au decedat 64 de persoane.

Este prima acţiune în justiţie la care apelează Piedone pentru a scăpa de condamnare după ce a fost închis în penitenciar, scrie Agerpres.

Instanţa a stabilit în acest caz termen pe data de 16 iunie.

Piedone mai are la dispoziţie două căi extraordinare de atac la care poate apela - contestaţia în anulare şi recursul în casaţie.

Pe 12 mai, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare pentru abuz în serviciu, pedeapsă scăzută la jumătate faţă de condamnarea de 8 ani şi 6 luni de închisoare cât luase la Tribunalul Bucureşti.

Pe lângă scăderea la jumătate a pedepsei, Piedone a fost scos şi de pe lista inculpaţilor care trebuie să plătească daune de zeci de milioane de euro către victimele incendiului.

Piedone este acuzat că semnat acordurile şi autorizaţiile de funcţionare a clubului Colectiv într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

foto Cristian Popescu-Piedone/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

4 comentarii

Emil

Acum 2 luni

Talharii rosii cu concursul CCR bat cărțile poate se nimerește instanta roiala. De la 8 la 4, de la 4 la 2 cu suspendare sau liberare.
Raspunde

Claus

Acum 2 luni

Oricum e o jignire sa ei sub o luna de arest pe suflet ucis,dar poate la contestare,desi ilegală,ia inapoi 8...sau poate in drum spre judecatorie,ia duba foc.

Raspunde

@@@

Acum 2 luni

Nu este el principalul vinovat. A fost un concurs nefavorabil de imprejurari: concertul gratis, s-a bulucit toata lumea...
Raspunde

Emil

Acum 2 luni

Daca nu se intampla atunci, tot se intampla odată. Triunghiul focului era realizat, astepta scânteia. E plina România de asemenea bombe cu ceas înfăptuite si camuflate de primari in cârdășie cu mafia ISU si ISC.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus