Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Restricţiile anti-COVID la intrarea în Germania vor fi relaxate începând de la 1 iunie

Restricţiile anti-COVID la intrarea în Germania vor fi relaxate începând de la 1 iunie

Restricţiile anti-COVID-19 referitoare la persoanele care intră pe teritoriul Germaniei vor fi relaxate începând de la 1 iunie şi până la sfârşitul lunii august, informează miercuri DPA, citat de Agerpres.

Începând de miercuri, 1 iunie, dovada ce atestă că un turist este vaccinat, s-a vindecat de COVID-19 sau deţine un test cu rezultat negativ - denumită "regula 3G" - nu va mai fi cerută de autorităţile germane, a anunţat ministrul Sănătăţii din această ţară, Karl Lauterbach.

În prezent, această dovadă este în continuare cerută la intrarea în Germania pentru toate persoanele cu vârste de peste 12 ani.

"Până la sfârşitul lunii august, vom suspenda regula 3G privind intrarea în ţară", a declarat ministrul Lauterbach în faţa jurnaliştilor de la grupul media Funke.

Deocamdată nu este clar dacă această regulă va fi reintrodusă începând din luna septembrie.

Reguli stricte vor rămâne însă în vigoare pentru persoanele care intră în Germania venind din aşa-zisele "zone cu variante virale", dar, în prezent, nicio ţară nu este inclusă într-o astfel de zonă.

Dacă dovada privind situaţia medicală a vizitatorilor va fi reintrodusă pentru turiştii din orice ţară de-a lungul acestei veri sau după luna septembrie, noile dispoziţii echivalează cu faptul că toate persoanele vaccinate cu seruri anti-COVID-19 aprobate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - nu doar cu cele autorizate în Uniunea Europeană (UE) - vor fi acceptate la intrarea pe teritoriul Germaniei. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus