Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
-1°C

Pasajul de jumătate de milion de euro al Sibiului are de acum și două semafoare

Pasajul de jumătate de milion de euro al Sibiului are de acum și două semafoare

La aproape un an de la semnarea contractului de modernizare a pasajului care subtraversează bulevardul Andrei Șaguna, lucrările se apropie de finalizare: au fost montate două semafoare pentru reglementarea coborârii și ieșirii din pasaj.

Cele două semafoare au fost montate pentru a reglementa circulația cărucioarelor și bicicletelor pe rampa amenajată înspre sediul vechii Primării (bulevardul Victoriei). Rampa are un unghi de aproape 90 de grade, fapt care face imposibil pentru cei care o utilizează să vadă dacă vine sau nu cineva din sens opus. Iar zidul de o parte și balustrada din cealaltă parte a rampei face imposibil pentru ca două cărucioare, de exemplu, să treacă unul pe lângă celălalt.

Cele două semafoare urmează să fie conectate la senzori, astfel încât atunci când cineva va urca semaforul pentru cei care coboară va afișa culoarea roșu și invers.

70.210 lei este suma plătită pentru proiectul de refacere a pasajului pietonal (alături de obținerea avizelor necesare și asigurarea asistenței tehnice pe perioada lucrărilor), contractul fiind încredințat biroului de arhitectură Mânadelucru SRL, din București, în 2019.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat în 22 iunie 2021, pentru suma de 2.807.298 de lei (aproximativ 560.000 de euro), cu TVA inclusă, firma angajată prin licitație fiind Euras SRL, din Satu Mare. Inițial, lucrările ar fi trebuit finalizate în termen de șase luni. Nu sunt nici în prezent finalizate. 

Citește și FOTO Un perete de 18 metri cu ecrane video: Primăria a redeschis pasajul pietonal Șaguna

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

Dorel

Acum 1 an

Si cine are de suferit din cauza intarzierii nepermis de mare a finalizarii lucrarilor: firma constructoare, serviciul primariei obligata sa monitorizeze si sa ia masuri sau cetatenii care platesc si ar trebui sa foloseasca pasajul ? Ghici ghicitoarea mea!
Raspunde

Ghita

Acum 1 an

Toate bune și faine, dar... la capitolul matematica redactorul este repetent: cum sa fie panta de 90 de grade??? Dacă ar fi asa ar fi un zid vertical. Corect este 45 de grade. Rușinică... formatori de opinie!

Raspunde

Muschetarul roman

Acum 1 an

Ce-i trebuia chelului...tichie de margaritar!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

S:a dorit a fi un pasaj modern si a iesit o chinezarie nenorocita. Calitatea placarii cu piatra este mediocra, balustradele sunt vopsite cu un auriu cacacios , per ansamblu o lucrare super costisitoare realizata foarte prost
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bambolero

Acum 1 an

tov trifu cum l-ar fi făcut?
Raspunde

Octavian

Acum 1 an

O să mai vorbim peste un an,doi când din cauza lucrălilor și materialelor de proastă calitate se va închide din nou pasajul ptr.lucrări,reparații...
Raspunde

Din sibiu

Acum 1 an

Deja se aduna pământ pe margini, nici inaugurat pe deplin că începe să se degradeze. Tine exact cat sa ia ochii. Cum sa făcut pasajul prima oara nu se va face niciodată. Noi plătim și tot platim
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus