Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Întreg județul Sibiu e sub avertizări de furtună până luni. ISU a activat Grupa Operativă

Întreg județul Sibiu e sub avertizări de furtună până luni. ISU a activat Grupa Operativă

Reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență anunță activarea Grupei operative în contextul avertizărilor meteo: cod portocaliu pentru sudul județului și galben pentru restul de sâmbătă și până luni. Meteorologii anunță ploi abundente.

Localitățile pentru care sunt prevăzute ploi mai abundente, încadrate la codul portocaliu, sunt orașele Cisnădie și Tălmaciu și comunele Râu Sadului, Gura Râului, Săliște, Tilișca, Poiana Sibiului, Jina, Porumbacu de Jos, Arpașu de Jos, Cârțișoara, Racovița și Boița.

”Începând de astăzi, 28 mai 2022, ora 12:00 până poimâine, 30 mai 2022,ora 10:00, întreg județul Sibiu se află sub avertizarea de cod galben, iar sudul județului Sibiu sub avertizare de cod portocaliu, care vizează instabilitate atmosferică temporar-accentuată și ploi abundente. Având în vedere avertizările primite, s-a dispus activarea Grupei Operative din cadrul Centrului Operațional al ISU Sibiu, începând cu ora 12:00, pentru a monitoriza permanent situația”, se arată într-un comunicat emis de ISU Sibiu cititorilor Turnul Sfatului.

Reprezentanții Inspectoratului pentru situații de urgență spun că au luat legătura cu toți primarii din județ, iar toate subunitățile ISU au fost ”prealertate” pentru a-și pregăti tehnica din dotare. ”Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice preconizate, pompierii din cadrul ISU Sibiu sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie”.

Sfaturile ISU Sibiu în caz de furtună

▪️întrerupeți orice activități în aer liber

▪️dacă vă suprinde furtuna, intrați în casă, într-o construcţie sau într-un autoturism pentru a nu fi loviți de obiecte, pomi/crengi, stâlpi

▪️închideți bine ferestrele şi uşile

▪️dacă vă aflați într-o zonă deschisă (câmp, plajă, o ambarcaţiune pe apă), așezați-vă ghemuit, puneți mâinile pe urechi şi pe cap, iar capul între genunchi

▪️evitați obiectele înalte, precum un copac izolat în zonă deschisă, câmpuri, plaje sau  ambarcaţiuni pe apă, orice obiecte metalice, precum utilaje agricole, echipamente de fermă, motociclete, biciclete

▪️dacă vă aflați în pădure, căutați adăpost într-o zonă în care sunt copaci mai puţin înalţi

▪️dacă sunteți într-o zonă deschisă, mergeți spre o zonă joasă, precum o vale

▪️dacă vă aflați pe un lac, ajungeți la mal de urgenţă şi adăpostiți-vă!

▪️evitați drumurile inundate (mers, șofat)

▪️aveți grijă la firele de curent electric căzute (mai ales în apă), la poduri avariate parțial sau total, la arbori sau clădiri afectate de furtună.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus