Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
7°C

FOTO VIDEO Prințul Charles a lansat la Sibiu cel mai mare proiect de restaurare a pădurilor din Europa

FOTO VIDEO Prințul Charles a lansat la Sibiu cel mai mare proiect de restaurare a pădurilor din Europa

Prințul de Wales este prezent la Sibiu unde, în urmă cu scurt timp, a lansat cel mai mare proiect european transnațional de restaurare a peisajelor forestiere. Moștenitorul coroanei monarhiei britanice a mai vizitat ultima dată orașul nostru în urmă cu trei ani. 

Alături de Prințul Charles, oameni de știință și experți în domeniu s-au întâlnit la Sala Thalia pentru a lansa, în cadrul evenimentului ThinkForest, cel mai mare proiect de reîmpădurire din Europa. Prințul le-a adresat câteva cuvinte în română celor prezenți, la începutul și la finalul discursului său, în care a vorbit despre diversitatea naturii românești și frumusețea peisajelor de la noi din țară.

„Cel mai mare proiect transnațional de restaurare a pădurilor din Europa, SUPERB, este coordonat de European Forest Institute și implică peste 100 de organizații de știință și practică forestieră din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare la scară largă a pădurilor din Europa. Unul dintre situri este situat în România, în Munții Carpați, și este dezvoltat în colaborare cu The Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) înființată de Prințul de Wales”, spun organizatorii evenimentului.

prințul charles sibiu

Evenimentul se desfășoară la Sala Thalia, în prezența mai multor invitați, printre care se numără și primarul Sibiului, Astrid Fodor, președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, directorul pe România al Humane Society International, Andreea Roseti și președinta USR Plus Sibiu, Ruxandra Cibu Deaconu. 

De asemenea, ministrul român al mediului, Apelor și Pădurilor, Tanczos Barna, și europarlamentarul Dacian Cioloș, membru în Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală, la Parlamentul European, au fost invitați să ia cuvântul.

Filarmonica plantează un copac

Directorul Filarmonicii de Stat din Sibiu, dirijorul Cristian Lupeş, a declarat, pentru Agerpres, că va planta un copac în amintirea vizitei Prinţului de Wales.

„În ultimii ani, Filarmonica de Stat Sibiu a obişnuit publicul cu implicarea autentică în acţiunile de ecologizare a mediului, înverzirea spaţiilor şi chiar transformarea clădirii în model de eficienţă energetică. Ne bucurăm ca împreună cu European Forest Institute şi Ambasada Marii Britanii din Bucureşti să organizăm această importantă conferinţă, care vorbeşte despre reîmpădurire. Desigur că suntem onoraţi că Alteţa Sa Regală, Prinţul Charles, a ales Sala Thalia a Filarmonicii de Stat Sibiu ca loc de desfăşurare. Pentru a păstra vie amintirea acestui moment, de acum înainte vom înlocui uzualul buchet de flori de la finalul concertului cu un simbol - Filarmonica de Stat Sibiu împreună cu The Prince's Foundation va planta un copac, astfel încât, în câţiva ani, să ne punem lăuda cu o pădure a muzicienilor care au vizitat Sibiul", arată Cristian Lupeș.

prințul charles sibiu cristian lupeș

ThinkForest – o celebrare a restaurării biodiversității forestiere

Evenimentul științific și de politici publice ThinkForest celebrează tendința în creștere de restaurare a biodiversității forestiere și de promovare a bioeconomiei circulare, în beneficiul oamenilor și al planetei, arată organizatorii evenimentului.

Tot astăzi va fi lansat un proiect de restaurare a pădurilor în Munții Carpați, finanțat de Circular Bioeconomy Alliance (Alianța pentru Bioeconomie Circulară) și dezvoltat în colaborare cu proiectul Horizon 2020 SUPERB.

Evenimentul ThinkForest marchează, de asemenea, lansarea proiectului european Horizon 2020 SUPERB, în valoare de 20 de milioane de euro și coordonat de European Forest Institute (EFI - Institutul Forestier European). Proiectul implică peste 100 de organizații din domeniul științei și practicii forestiere din 20 de țări diferite și include 12 situri demonstrative de restaurare forestieră la scară largă în întreaga Europa. Unul dintre aceste situri este situat în Carpații românești”, arată organizatorii evenimentului.

În cadrul evenimentului va fi prezentat, de asemenea, un nou studiu științific și de politici publice al EFI privind Biodiversitatea Forestieră în Europa. Redactat de un grup de oameni de știință emeriți din 10 țări europene, studiul oferă decidenților politici, precum și administratorilor de păduri și peisaje, o mai bună înțelegere a complexului subiect al biodiversității în contextul pădurilor europene.  

Foto: Silvana Armat

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Nicușor von Șorliken

Acum 1 an

Doamna Fodor prezenta la un astfel de eveniment care are ca obiect impaduririle, este ca si cum Putin ar fi prezent la un simpozion despre siguranta civililor din Mariupol! Ce rusine!
Raspunde

Teofan

Acum 1 an

Fodorița o și uitat că a participat la un asemenea eveniment...
Raspunde

Meam

Acum 1 an

Asta după ce klaunul mincinos a avut și el un pseudo proiect de împădurire, a se vedea reportajul celor de la recorder…
Raspunde

Sibian

Acum 1 an

Oare printului Charles i s-a spus de mafia padurilor din Romania?
Raspunde

Emil

Acum 1 an

Tocmai din acest motiv printul Charles a mers intai la ''capo di tutti capi'' si apoi la Sibiu.
Raspunde

L

Acum 1 an

Printul asta naiv nici nu viseaza cum a fost incadrat de lichele la scena deschisa. Poate vb si avea intentii bune la greu dar rapitorii corupti ai tarii fac ce stiu ei mai bine....defrisari continue.
Raspunde

Alex

Acum 1 an

Printisoru a vazut si masacrul padurilor din romania ? Ca se vede din satelit .. in maxim 20 ani nu mai avem nimic. Si evident, nimeni nu va fi vinovat. Oficial. Ne-oficial .. suntem toti. Ca votam si suportam niste hoti analfabeti de zeci de ani.
Raspunde

Rosu

Acum 1 an

Fara dansul, padurea seculara de stejari de la Sighisoara ar fi facut loc unui "Dracula Park". "Printisorul", cum fara respect il numiti, face mai mult pentru protectia naturii din Transilvania decat guvernul din Bucale. Citeste, informatii gasesti pe net.
Raspunde

Carcotel

Acum 1 an

Ce fain se vad cladirile degradate si carpite de pe "cea mai frumoasa strada din sibiu" ...halal!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus