Marţi,
03.10.2023
Cer Senin
Acum
22°C

Proiectele maratonului: Curte amenajată la Școala Gimnazială din Ocna Sibiului

Proiectele maratonului: Curte amenajată la Școala Gimnazială din Ocna Sibiului

Doi profesori strâng anul acesta 9.500 de lei, la Maratonul Internațional Sibiu, pentru amenajarea curții Școlii Gimnaziale din Ocna Sibiului.

Micuții de la această școală nu au un spațiu special amenajat în care să își petreacă pauzele împreună, mai ales în sezonul cald. Tocmai de aceea, profesorii au plantat trandafiri și acum vor să cumpere câteva băncuțe și mese pe care să le amplaseze în curtea școlii, pentru a o face mai primitoare.

„Curtea școlii este un loc foarte important în viața de elev. Aici îți petreci pauzele, te joci și povestești cu colegii și îți dorești ca acest loc să fie amenajat frumos, să fie primitor și plăcut. Curtea ciclului primar de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului nu are tocmai un aspect plăcut și atractiv, fiind vorba despre o parcelă de pământ pe care am încercat noi să o înfrumusețăm, plantând niște trandafiri în urma unui proiect despre natură la care am participat. Curtea este în totalitate goală, fără bănci sau alte tipuri de complex de joacă”, explică dascălii.

Inițiatorii proiectului spun că cea mai mare schimbare pe care o așteaptă cu această schimbare este reducerea absenteismului școlar, foarte mare în rândul elevilor de etnie rromă și a celor care provin din familii cu o situație financiară precară.

„Considerăm că având un spațiu frumos amenajat, în care elevii să se joace, să socializeze, îi va face pe aceștia să prețuiască mai mult școala și să își dorescă să vină zilnic la școală; lucru care ne-ar ajuta și pe noi, profesorii, să ducem la bun sfârșit planul de școlarizare conceput pentru acești elevi.”

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 153 de elevi de ciclu primar și nouă cadre didactice.

Amenajarea spațiului de recreere din curtea școlii și finalizarea proiectului ar urma să fie făcute până la începerea anului școlar 2022-2023. Cu banii strânși se vor cumpăra o masă de picnic cu bănci pentru copii, o masă cu bancă în jurul copacului, o pistă de escaladă și un gard paravan în formă de creioane.

Dacă doriți să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Grupul de inițiativă Profesorii Creativi

Grupul este format din doi profesori pentru învățământul primar de la Școala Gimnazială Ocna Sibiului.

Cascu Maria Elena este cadru didactic la școala din Ocna Sibiului din anul 2012, cu o experiență în învățământ de 25 de ani. Este localnică, născută și crescută în Ocna Sibiului și își dorește foarte mult ca elevii din comunitatea ei să beneficieze de cele mai bune condiții în școala în care învață. Iubitoare de natură și de aer curat, indiferent de anotimp, practică orele în aer liber și se implică activ în viața culturală a elevilor prin diferite proiecte despre tradiții, obiceiuri și identitate națională.

Morar Vasile Sebastian este cadru didactic la școala din Ocna Sibiului din anul 2020, cu o experiență în învățământ de 7 ani. A lucrat doi ani ca și profesor pe vase de croazieră, a călătorit în multe țări unde a avut ocazia să viziteze instituții de învățământ cu dotări de ultimă generație. De când s-a întors, a încercat să aducă în fiecare școală în care a profesat câte ceva din ceea ce a văzut în școlile vizitate. Acesta nu este primul lui proiect în cadrul Maratonului Internațional Sibiu. În anul 2020 a înscris un proiect, împreună cu două colege de la școala din satul Rusciori, care dorea construirea unui loc de joacă pentru elevii școlii din localitate. În anul 2021, cu ajutorul maratonului și al altor sponsori, a reușit să inaugureze locul de joacă, care în prezent bucură 100 de elevi din Rusciori.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus