Joi,
01.06.2023
Ploi Scurte
Acum
18°C

Actualizare. Controale DSVSA la Spitalul Județean și la firma care aduce hrana pacienților. Șerban Țichindelean: „Nu am găsit mâncare stricată”

Actualizare. Controale DSVSA la Spitalul Județean și la firma care aduce hrana pacienților. Șerban Țichindelean: „Nu am găsit mâncare stricată”

Actualizare. Reprezentanții Spitalului Județean Sibiu au transmis un punct de vedere cu privire la mâncarea destinată pacienților. Aceștia precizează că sunt câteva disfuncționalități în procesul de livrare, dar că acestea urmează a fi rezolvate cu firma care livrează mâncarea. 

„În ceea ce privește hrana pacienților s-au înregistrat câteva disfuncționalități în procesul de livrare. Astfel de situații sunt inerente, ținând cont de faptul că este un contract nou. Acordăm o atenție deosebită acestui aspect și lucrăm, împreună cu reprezentanții firmei, pentru remedierea oricâtor disfuncționalități, când acestea apar”, transmit reprezentanții spitalului.  

Știre inițială: Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu a efectuat marți două controale, unul la Spitalul Județean Sibiu și unul la firma care produce mâncarea adusă și oferită pacienților.

Șerban Țichindelean, directorul DSVSA Sibiu, a explicat pentru Turnul Sfatului că a decis formarea a două echipe de control după ce a văzut semnale în presa locală pe tema alimentelor gătite oferite bolnavilor internați. Recent, unii pacienți s-au plâns că mâncarea este rece sau ajunge târziu.

”Am efectuat un control atât la Șura Mare (în spațiul unde se pregătește mâncarea n.r.) cât și la Spital. Nu am găsit mâncare stricată. În schimb, firma care distribuie mâncarea, respectiv Ansamble Catering, a fost sancționată contravențional de echipa de inspectori aflată la fața locului pentru anumite neconformități. Nu este vorba despre probleme grave sau care să pună în pericol sănătatea pacienților. Această firmă se află în curs de finalizare a unui spațiu în Sibiu, care urmează să fie autorizat sanitar-veterinar și pentru siguranța alimentelor joi sau vineri cel târziu. Astfel toată activitatea se va muta în Sibiu, într-o locație nouă”, a declarat Șerban Țichindelean, directorul DSVSA Sibiu.

Deși nu a făcut publică valoarea amenzii, directorul DSVSA Sibiu spune că aceasta este una modică. În plus, zilele următoare vor fi reluate verificările, de data aceasta și în prezența patronatului.

mancare spital sibiu

Așa arată o masă oferită pacienților internați la SCJU Sibiu

”Pentru că proprietarul firmei nu se află în țară, urmează să mai fie un control joi, în prezența altor reprezentanți, ocazie cu care se vor concluziona și alte măsuri, dacă va fi cazul”, a completat Țichindelean.

Cât privește controlul la spital, acesta a vizat în special spațiul unde sunt aduse alimentele și modul lor de depozitare până ajung la pacienți. În acest caz nu au fost găsite probleme.

mancare spital sibiu

Reamintim că Spitalul Clinic Județean Sibiu a schimbat recent firma de catering care aduce mâncarea pentru pacienți. Potrivit reprezentanților instituției, contractul cu firma care a câștigat licitația a fost semnat în data de 4 aprilie și a intrat în vigoare începând cu data de 1 mai. Valoarea totală a acordului cadru depășește 13 milioane de lei + TVA. Contractul a fost semnat pe o perioadă de trei ani cu Ansamble Catering & Services Romania.

Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare. Pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi.

Exemplu de meniu oferit anumitor pacienți

FOTO Ce mâncare primesc pacienții internați la Spitalul Județean. Firmă nouă de catering de la 1 mai

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

3 comentarii

Hhh

Acum 1 an

Da jegul din spital l-ai gasit? Mucegaiul de pe pereti l-ai gasit? Sau ai ars-o romaneste si ai inchis ochisorii aia mici? Halal!!!
Raspunde

Elzorab

Acum 1 an

Totul e fake.
Raspunde

Hhhh

Acum 12 luni

In poza e Tichi I, cel cu antecedente, poza cu Tichi al II -lea nu aveti ? Nu am crezut ca se mai merge din tata in fiu pe functii in orasul nostru minunat...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus