Miercuri,
29.06.2022
Cer Senin
Acum
25°C

FOTO Ce mâncare primesc pacienții internați la Spitalul Județean. Firmă nouă de catering de la 1 mai

FOTO Ce mâncare primesc pacienții internați la Spitalul Județean. Firmă nouă de catering de la 1 mai

Spitalul Județean Sibiu a schimbat firma de catering care aduce mâncarea pentru pacienți. Potrivit reprezentanților instituției contractul cu firma care a câștigat licitația a fost semnat în data de 4 aprilie și a intrat în vigoare începând cu data de 1 mai. Valoarea totală a acordului cadru depășește 13 milioane de lei + TVA. Contractul a fost semnat pe o perioadă de trei ani. 

Citește și: „2,7 mil. de euro: bucătăria se închide, pacienții Spitalului județean vor primi mâncarea în caserole de unică folosință”

Începând cu data de 1 mai, hrana pacienților internați în cadrul SCJU Sibiu este servită în regim de catering. Noul furnizor de hrană este firma Ansamble Catering & Services Romania, care a câștigat licitația organizată de spital. Contactul a fost semnat în data de 4 aprilie, cu intrare în vigoare începând din 1 mai. 
Valoarea totală a acordului cadru de servicii de preparare și transport hrană (catering) pentru pacienții internați în cadrul SCJU Sibiu și medici de gardă, pentru o perioadă de 3 ani este de 13,56 milioane lei + TVA.  Valoarea este compusă din: valoarea alocației de hrană, valoarea prestației pentru serviciile de catering, valoarea caserolelor și numărul maxim de alocații estimate pe 36 luni.  

Meniu Spitalul Judetean

SCJU Sibiu a scos la licitație meniuri având următoarele valori: 

·      Regim dializă: 9,08 lei + TVA (9%) -  o singură masă;

·      Regim comun 10,09 lei + TVA (9%) - trei mese; 

·      Regim lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet,  15,14 lei + TVA (9%) trei mese + două suplimente; 

La aceste valori se adaugă prestația pentru servicii catering 2,70 lei + TVA (9%) și valoare caserole 2,80 lei/zi + TVA (19%). 

Citește și „Sibienii se plâng pe internet de mâncarea de la Județean. Conducerea spitalului anunță că a schimbat firma de catering”

Hrana pacienților este acordată diferențiat în funcție de regimurile alimentare. Pe lângă micul dejun, prânz și cină, anumite tipuri de meniuri (mame, arși, oncologie, hepatic, diabet) includ și supliment, de două ori pe zi. 

Meniu Spitalul Judetean

Meniul de azi, 2 mai 2022 este fost compus din: 

 - Mic dejun:  ceai, unt, brânză de vaci/biscuți/caș* roșie*, pâine;

-  Prânz: supă de legume cu fidea, pui la rotisor, piure de cartofi/salată varză/mâncare de fasole verde/orez dietetic cu morcov*, pâine;

- Cina:  mămăligă cu brânză de vaci și smântână sau mămăligă și tocăniță de legume*.   

*în funcție de regimul alimentar stabilit 

Suplimentele pentru lăuze, arși, oncologie, hepatic, diabet constau în iaurt și fruct (măr) sau compot.  

„Scopul nostru este să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite pacienților, inclusiv hrana, cu mijloacele pe care le avem la dispoziție. Am scos la licitație serviciul de hrană, în conformitate cu normele legale, pentru ca pacienții să primească mâncarea în regim de catering, de la o firmă specializată în astfel de servicii. Suntem încrezători că această schimbare va îmbunătăți condițiile de servire precum și calitatea produselor pe care le primesc pacienții.  În continuare, cea mai mare vulnerabilitate rămâne nivelul redus al alocației de hrană dar și acest lucru se va schimba începând de la data de 1 iulie, când va intra în vigoare noua norma de hrană a pacienților din spitale, cifrată la 22 lei”, a declarat managerul SCJU Sibiu, Dr. Daniel Chelcea. 

Meniu Spitalul JudeteanMeniu Spitalul JudeteanMeniu Spitalul JudeteanMeniu Spitalul JudeteanMeniu Spitalul Judetean

 

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

6 comentarii

Jj

Acum 1 lună

CAT PLASTIC!!!!!!!! Doamne, nimic nu se poate face cu cap in tara asta. Spitalul ala este jalnic. Jegos, infect cu personal nepasator. Ajungi viu pleci mort. De la urgenta la pana la CT te duci prin tunele acolo sa vezi jeg! Pereti plini de mucegai! Asistente si medici care se plimba prin curte in papuci cu care apoi intra in spital!!! JEG JEG JEG!!! Si mancarea asta este o gluma proasta. Bataie de joc.
Raspunde

Gigi contra

Acum 1 lună

Raman la parerea mea retrograda> un spital ar trebui sa aiba propria bucatarie, cu medici nutritionisti si ihienisti, cu u control clar asupra hranei care se da bolnavilor. Totul e numai pentru a castiga bani multi cu efort putin. Pe vremuri, in fiecare spital exista bucatarie, daca nu medic nutritionist, macar o asistenta nutritionista sau igienista. Ce pierdem atunci cand castigam ceva? mMt mai mult decat am castigat!
Raspunde

Alt Gigi tot Contra

Acum 1 lună

FOARTE BINE spus! Cand te gandesti ca in meniul propus,la licitatie au inclus parizer si cremwursi... Halal “medici”. Se plang ca nu le ajung banii,dar isi bat joc si de banii pe care ii au.
Raspunde

Comploteaza

Acum 1 lună

Daca dai o cautare pe net si vezi ce probleme are firma care a castigat licitatia de hranire in Spital te ingrozesti. Zeci, ATENTIE, zeci de procese prin toata tara. Chiar nu sunt verificati cand sunt selectati ?
Raspunde

Flo

Acum 1 lună

Felicitari! Sper sa-i tina!
Raspunde

Infirmiera

Acum 1 lună

Nu va e rușine sa acoperiți bătaia de joc.Nu primim ce se pozează.Sunt doar pentru poze sa dea bine.Spuneti realitatea.NU GRAMAJE.nimic.Medicii primesc și pacienții apa cu ceapa în loc de supa sau ciorba de ceva.In dimineața asta au venit fără pâine.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus