Joi,
18.08.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Cum a scăpat de mașinile parcate în fața geamului femeia din Sibiu care nu-și putea deschide obloanele

Cum a scăpat de mașinile parcate în fața geamului femeia din Sibiu care nu-și putea deschide obloanele

După mai multe telefoane la primărie și după o solicitare trimisă celor de la domeniul public, sibianca Maria Rusu a reușit să rezolve o problemă cu care se confrunta de mai bine de doi ani. În urmă cu o lună jumătate Turnul Sfatului prezenta povestea sibiencei care locuiește pe strada Centumvirilor din Sibiu, stradă unde permanent erau parcate mașini. Pentru că nu putea nici măcar să deschidă obloanele geamurilor și pentru că mașinile care treceau atât de aproape de ele începuseră să îi deterioreze casa, Maria a continuat să-și prezinte problema autorităților. După mai multe zile, primăria a găsit o soluție pentru problema femeii: toate locurile de parcare din fața casei ei au fost eliberate.

Citește și: „Deschid obloanele, șoferii mi le închid”. Problemele unei sibience, din cauza mașinilor parcate în centrul istoric

Sibianca în vârstă de 75 de ani prezenta la jumătatea lunii aprilie pentru Turnul Sfatului o situație cu care se confrunta de mai bine de doi ani de zile. Distanța dintre mașinile parcate pe strada Centumvirilor și casa ei era atât de mică încât obloanele nu puteau fi deschise, iar mașinile mai mari îi zguduiau casa care începuse să se crape pe interior.

După o solicitare și mai multe telefoane, în zona casei acesteia au fost amplasate două indicatoare rutiere care arată faptul că parcarea este interzisă, fiind eliberate astfel aproximativ opt locuri de parcare.

„Am dat mai multe telefoane, am făcut și o solicitare, iar în decurs de o lună s-a rezolvat o problemă pe care o aveam de doi ani. Locurile de parcare au fost eliberate de joia trecută. Se mai găsesc în continuare șoferi care să parcheze, dar poliția le explică care e situația și le spun că nu au voie să parcheze, chiar dacă cele două semne de parcare interzisă sunt vizibile”, a explicat aceasta pentru Turnul Sfatului.

„Dacă trece mașina de ridicat mașini, are loc”

Cea mai mare problemă a Mariei apărea în momentul în care pe strada unde locuiește treceau mașinile de ridicat mașini și, pentru că nu aveau loc, șoferii coborau și îi închideau obloanele.

„Cel mai mult mă bucură faptul că pot deschide geamurile liniștită. Am început să-mi repar casa pentru că sper că nu se va mai deteriora pe interior. Acum, dacă trece mașina de ridicat are loc și nu mai trebuie să stau cu grijă. Avem loc să ieșim afară din curte în siguranță, nu vă pot spune în cuvinte cât înseamnă acest lucru pentru mine”, a concluzionat sibianca.

Primăria a mai eliberat locuri de parcare din centrul istoric

La începutul lunii mai, 13 locuri de parcare de pe strada Timotei Popovici au fost eliberate de primăria Sibiu. Locurile de parcare au fost desființate doar pe un tronson al străzii, cel cuprins între Alexandru Papiu Ilarian și piața Schiller.

„Recomandăm șoferilor să se îndrepte spre alte parcări din zonă, mai ales spre parcarea de la Piața Teatrului și parcarea Cazarma 90. Reamintim că informațiile cu privire la numărul de locuri disponibile în aceste două parcări zonale sunt afișate în timp real pe panourile digitale amplasate în Piața Unirii”, mai îndeamnă funcționarii administrației locale”, transmiteau la acel moment reprezentanții primăriei.

Citește și: Se reduc locurile de parcare în centrul istoric al Sibiului: mai mult spațiu pentru pietoni

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sibian din centru

Acum 2 luni

Dacă tot au rezolvat problema parcării atât de prompt, de ce nu i-au dat și amenda ca si-a zugrăvit fațada fără autorizație, în timp ce bloca domeniul public cu scarile. Doar trec pe acolo de câteva ori pe zi patrulele gardienilor publici. De fapt la 2 case mai incolo unde este și monument istoric se construiește în draci fără o plăcută cu Autorizație de Construcție.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus