Duminică,
21.04.2024
Cer Senin
Acum
10°C

Proiectele maratonului: Instrumente pentru Școala de muzică din Agnita

Proiectele maratonului: Instrumente pentru Școala de muzică din Agnita

Flaut, clarinet, trompetă, saxofon alto, saxofon tenor, corn francez, basfligorn, eufoniu, trombon, tobă fanfară, tobiță, cinele și pupitre – sunt instrumentele de care Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului are nevoie pentru a înființa, la Agnita, o Școală de Muzică. Astfel, asociația își dorește să formeze, în viitorul apropiat, o fanfară formată de 30 de tineri din comunitate.

Tinerii din Agnita au un respect deosebit pentru cultură și tradiție și există o nevoie continuă de implicare a acestora în viața comunității, spun inițiatorii proiectului. Tocmai de aceea, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului aleargă anul acesta la Maratonul Internațional Sibiu pentru a strânge 30.000 de lei cu care își propune să cumpere instrumentele muzicale necesare tinerilor care vor forma fanfara orașului.

„Ne propunem înființarea unei fanfare care să fie prezentă la frumoasele evenimente culturale care au loc în oraș și care să readucă la viață frumoasele tradiții și obiceiuri de pe Valea Hârtibaciului.

Petrecerea timpului liber reprezintă o provocare pentru tinerii de astăzi, iar înființarea Fanfarei va oferi tinerilor șansa petrecerii timpului de calitate în cadrul orelor de muzică, unde vor primi îndrumarea necesară.

Administrația locală a orașului și-a propus dezvoltarea unor noi produse și servicii culturale prin colaborări între diferiți actori locali, acțiune care va genera plus valoare la nivelul comunității noastre. Comunitățile viitorului sunt reprezentate de comunități sustenabile, în care oamenii să se simtă corect reprezentați. Fanfara Orașului Agnita va răspunde nevoilor culturale și tradiționale ale orașului nostru”, explică reprezentanții asociației.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi 30 de tineri și adolescenți care vor cânta în Fanfara Orașului Agnita.

Dacă doriți să faceți o donație pentru această cauză sau oricare dintre cele 34 cauze selectate anul acesta, puteți să intrați pe site-ul oficial al evenimentului AICI.

Despre Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Valea Hârtibaciului

Are ca scop desfășurarea de acțiuni menite să contribuie la conservarea specificului local și dezvoltarea armonioasă a zonei, în special prin exploatarea și punerea în valoare a potențialului turistic al zonei, susținerea activităților sociale, medicale și paramedicale.

Asociația Valea Hârtibaciului a mai participat la Maratonul Internațional Sibiu în 2021, cu proiectul „Toți pentru SKATE PARK ȘTRAND”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus