Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Răzvan Pop, înlocuit la ORDA de fiul patronului unei case de discuri din Gorj, căsătorit cu o solistă de muzică populară

Răzvan Pop, înlocuit la ORDA de fiul patronului unei case de discuri din Gorj, căsătorit cu o solistă de muzică populară

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit săptămâna trecută director general al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) pe Andrei-Simion Ijac, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, citate de G4Media.

Andrei-Simion Ijac este fiul lui Daniel Ijac, patronul casei de discuri Ijac Production, potrivit presei locale. Noul șef al ORDA este căsătorit cu cântăreața de muzică populară Andra Ioana Matei.

Casa de discuri Ijac Music Production este specializată în muzică populară.

Ijac vine în această poziție în locul sibianului Răzvan-Codruţ Pop, care a fost director al ORDA timp de un an, între aprilie 2021 – aprilie 2022. El a fost numit în funcţia de director general printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu. La rândul său, Pop l-a înlocuit pe Mario De Mezzo.

Oficiul Român pentru Drepturile de Autor (ORDA) este autoritate unică de reglementare, supraveghere, autorizare, arbitraj şi constatare tehnico-ştiintifică în domeniul drepturilor de autor şi al drepturilor conexe.

Răzvan Pop a devenit managerul Bibliotecii Județene ASTRA de la 1 aprilie 2022, având un program de management ce expiră în 31 martie 2026.

Anterior, Pop a mai fost angajat al Bibliotecii ASTRA (iunie 2019  – ianuarie 2020), iar înainte de asta a fost viceprimar al Sibiului (2016-2019) și director al Direcției pentru Cultură (2013-2016). A părăsit funcția de Șef Seviciu la ASTRA pentru a fi numit consilier al vicepremierului Raluca Turcan.

Atât Răzvan Pop, cât și Cristian Roman, sibienii numiți de PNL în funcții publice în administrația centrală în urma negocierilor interne au părăsit astfel pozițiile, fiind înlocuiți, până în acest moment de persoane susținute de alte organizații liberale.

Citește și: Cristian Roman și Răzvan Pop – oamenii din Sibiu trimiși de PNL la București

Foto: Facebook / Andrei Ijac)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

Sibianu'

Acum 1 an

Aline citeste si tu titlul, nu lipseste ceva ??
Raspunde

Kokos

Acum 1 an

Wow , deci casa de discuri are un fiu?!
Raspunde

Birtu

Acum 1 an

Ne dau afara valorile sibiene ! Nu e normal asa ceva,doar suntem primii din lume la orice.
Raspunde

Aiurea

Acum 1 an

Cu Pop la BJ se vor atinge noi culmi ale imposturii peneliste, așa ca ne-ar fi fost mai bine cu fiul patronului unei case de discuri. Articolul este invidie pură la adresa gorjenilor și ca Fuego nu este oltean.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus