Joi,
11.08.2022
Parțial Noros
Acum
24°C

Se închide complet circulația pe podul de pe șos. Alba Iulia timp de o săptămână

Se închide complet circulația pe podul de pe șos. Alba Iulia timp de o săptămână

Din ziua de marți a săptămânii viitoare circulația pe șoseaua Alba Iulia va fi închisă complet timp de aproximativ o săptămână.

Este pentru a doua oară când traficul auto este restricționat complet în zona șantierului podurilor de pe șoseaua Alba Iulia. De această dată, perioada anunțată pentru restricții este mai lungă, de o săptămână.

”După mutarea rețelelor de utilități din zona de lucru și demolarea părții de pod dinspre str. Maramureșului, următoarea etapă este consolidarea părții din aval a podului, cu palplanșe metalice.  Aceste palplanșe au rolul de a întări fundația existentă a acestei părți de pod, fiind primul pas în consolidarea structurii acestuia.  Execuția lucrărilor necesită închiderea totală a traficului pe pod, în perioada 7 iunie (ora 9.00) - 14 iunie”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sibiu cititorilor Turnul Sfatului.

Restricțiile se aplică doar traficului auto, pentru cel pietonal și velo fiind deschis în continuare trotuarul dinspre strada Malului.

Conform reprezentanților Primăriei, pe șantierul care are termen de finalizare aprilie 2023 au fost relocate până acum rețelele de utilități, a fost demolat vechiul pod din amonte, iar în prezent se lucrează la demolarea fundațiilor acestui vechi pod.

Citește și Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea podului peste Cibin

Rutele ocolitoare

Reprezentanții Primăriei prezintă mai multe rute alternative care pot fi utilizate în funcție de direcția de deplasare.

- Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor. În acest context reamintim că prioritate în trafic în Piața Iancu de Hunedoara au cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului – Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi trebuie să cedeze trecerea. De asemenea, s-a stabilit ca traseu cu prioritate str. Dimitrie Cantemir – drum Câmpșor, iar traficul care se deplasează dinspre str. Islazului va respecta semnul de “cedează trecerea”

- Str. Autogării – Distribuției - strada Lemnelor - str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției. Reamintim că în perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției

- Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor

- Centura ocolitoare a Sibiului

Sursa foto: Primăria Sibiu

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Cosmin

Acum 2 luni

Cred ca se putea aștepta încă o săptămâna pana se termina școala, ca nu mai era chiar așa Nebunie in trafic. ;) … dar ma gândesc ca cineva din Primărie a gândit și planul asta cumva.

Raspunde

Ropotin Marcela Victoria

Acum 2 luni

Grav!!! Aceste lucrări ne arată odată în plus câtă orientare practică, tehnică și de bun simț sau dacă sună mai bine, de respect față de sibieni au cei care, plătiți din banii noștri, organizează munca pe acest șantier. Acum o săptămână am văzut la știrile dimineții PRO TV, că pasajul subteran din zona Unirea - București, a fost realizat în 38 de zile în anul 1987. De atunci nu s-au făcut lucrări de întreținere-reabilitare, iar acum reprezintă un adevărat pericol pentru cei care îl tranzitează. Atunci dura 38 de zile, azi nici nu se gândesc că trebuie făcute reparații. La Sibiu se fac reparații și durează aproape un an, dacă se respectă programul. Eu nu spun mai mult... să tragă fiecare concluzia!!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus