Miercuri,
17.08.2022
Ploi Scurte
Acum
20°C

VIDEO-Două mașini parcate neregulamentar în curtea spitalului blochează accesul salvărilor la Urgențe. Director: E bun simț să lași liber

VIDEO-Două mașini parcate neregulamentar în curtea spitalului blochează accesul salvărilor la Urgențe. Director: E bun simț să lași liber

Pe pagina de facebook Info Trafic jud. Sibiu au fost postate imagini în care se observă cum două mașini blochează accesul ambulanței în curtea Spitalului Județean. Acestea sunt parcate neregulamentar în apropiere de UPU, obligând echipajul să le ocolească în momentul în care trebuie să ducă o targă. Potrivit celor care au postat imaginile ar fi vorba despre mașinile unor medici care refuză să parcheze în altă parte. Reprezentanții spitalului confirmă că una dintre mașini aparține unui angajat al unității medicale și spun că acesta a staționat temporar. Și șantierele care au redus numărul locurilor de parcare sunt menționate de cei de la spital ca fiind o cauză a acestor situații. Directorul ambulanței spune, însă, că astfel de parcări încurcă foarte mult echipajele și că situația nu este singulară.

Imagini video postate pe pagina de facebook Info Trafic jud. Sibiu arată cum două mașini sunt parcate în apropierea Secției de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, fără ca acolo să existe un spațiu sprecial creat pentru parcare. Mai mult, modul în care au fost parcate acele mașini limitează accesul Ambulanței în zona urgențelor. „Mulțumim celor care ne facilitează accesul în UPU al ambulantelor”, este fraza care însoțește imaginile.

Persoana care a postat imaginile spune că ar fi mașinile unor medici care nu vor să parcheze în altă parte. „Deși sunt cu numere de București sunt mașinile unor doctori de pe anumite secții din spital care, deși li-a fost atrasă atenția, au arătat că nu le pasă”, spune persoana care a postat imaginile.

Una dintre mașini aparține unui angajat SCJU Sibiu

Decebal Todăriță, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean confirmă pentru Turnul Sfatului că una dintre mașini este al unui angajat, însă spune că a fost o oprire temporară. De asemenea, menționează că astfel de situații se întâmplă și din cauza șantierului de la spital care a redus locurile de parcare.

„Confirmăm că autovehiculul oprit în proximitatea UPU aparține unui angajat al SCJU Sibiu. Acesta a staționat temporar în zona respectivă. Angajatului i s-a atras atenția că staționarea autovehiculului poate îngreuna accesul ambulanțelor și a fost rugat să mute mașina. Situația a fost determinată și de faptul că, în contextul numeroaselor șantiere deschise în cadrul spitalului, numărul locurilor de parcare s-a redus. Regretăm inconvenientele create și precizăm că spitalul face permanent demersuri pentru a fluidiza accesul și transportul pacienților în incinta unității, posesorii de autovehicule care au acces in cadrul instituției fiind instruiți permanent să parcheze doar în locurile special amenajate”, spune Decebal Todăriță.

Cei de la ambulanță spun că nu este prima dată

Costin Popescu, directorul SAJ Sibiu spune că au mai fost situații similare. De asemenea, precizează că s-a luat legătura în câteva rânduri cu cei din conducerea spitalului, însă lucrurile nu s-au rezolvat până acum.

„Acele mașini îi încurcă foarte mult pe colegii mei care ajung la spital cu persoane ce au nevoie de asistență medicală imediată. Am avut discuții și cu cei din conducerea spitalului, le-am explicat situația, dar văd că nu s-a rezolvat. Noi am acceptat până acum faptul că este șantier acolo. Am înțeles că va fi și mai rău, dar asta nu justifică totuși felul în care se parchează acolo. Problema nu este că spitalul se dezvoltă ci că în unitate lucrează oameni care nu înțeleg că este de bun simț să lași liber accesul ambulanțelor în curtea spitalului”, spune Costin Popescu, directorul Ambulanței Sibiu.

Precizăm că imaginile au fost filmate în această dimineață, în jurul orei 10.00.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

2 comentarii

Kokos

Acum 2 luni

Sesizare la politia locala sa vina sa le ridice! Sa vedem ce motiv gasesc sa n-o faca!
Raspunde

Zc

Acum 2 luni

pai da ca medicilor le este lene sa isi miste posteriorul pana afara din curte unde sunt pe toata strada locuri de parcare... in plus trebuie sa isi etaleze mercedese-ul si alte masini super scumpe ca sa vada pacientii pe ce se cheltuie banii ceruti de medici (spaga) si ce stil de viata au nesimtitii dupa ce ca te cheama la cabinetele lor particulare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus