Joi,
06.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

Aeroportul Sibiu, după ce sibienii care plecau spre Veneția au fost anunțați cu întârziere de amânarea cu 5 ore a zborului. „O defecțiune tehnică la sonorizare”

Aeroportul Sibiu, după ce sibienii care plecau spre Veneția au fost anunțați cu întârziere de amânarea cu 5 ore a zborului. „O defecțiune tehnică la sonorizare”

Actualizare: Reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu au transmis un punct de vedere cu privire la situația explicată de sibian în această dimineață.

Conform acestora, întârzierea zborului s-a produs din cauza unor motive tehnice. De asemenea, cu privire la faptul că  mesajul nu a fost transmis și în limba engleză, aceștia detaliază că o defecțiune de sonorizare a coincis cu momentul transmiterii.

Redăm mai jos explicațiile oferite:

„Compania de handling care gestionează procesele și totodată, reprezentantul companiei aeriene la Sibiu a anunțat întârzierea de îndată ce a fost informată în mod oficial de către compania aeriană. Anunțurile se efectuează atât în limba română, cât și în limba engleză. O defecțiune tehnică a sistemului de sonorizare a coincis cu momentul efectuării anunțului în limba engleză. Situația a fost remediată. Întârzierea a fost cauzată de motive tehnice”.

Știre inițială

Un sibian a așteptat în această dimineață o oră în aeroportul din Sibiu, fără să fie anunțat că zborul către Veneția fusese amânat cu cinci ore. Nemulțumirea lui este dată de faptul că, nu a putut găsi nicio persoană autorizată care să dea informații cu privire la zbor și că organizarea din aeroport lasă de dorit.

Sibianul povestește că în timpul în care a așteptat fără să știe exact ce se întâmplă cu zborul, a încercat să găsească panouri informative și să caute persoane angajate cu care să vorbească, dar acest lucru nu a fost posibil. Avionul spre Veneția trebuia să decoleze la ora 11:10 din Sibiu.

„Avionul trebuia să plece de la Veneția. Nu ne-a zis nimeni nimic, am stat acolo o oră, pe site-ul aeroportului apărea că nu va mai veni, că a fost amânat pentru mai târziu, la ora 15:50, dar în aeroport nimeni nu ne-a anunțat nimic și nici nu aveai cu cine să vorbești. Efectiv nu era niciun angajat pe niciunde. Nu există ecrane de informare, nu există nimic, e un haos total”, a spus sibianul pentru Turnul Sfatului.

După o oră de așteptare, pasagerii au fost anunțați prin difuzor, în limba română, că avionul va întârzia aproape cinci ore. O altă problemă a fost faptul că anunțul a dezorientat turiștii care nu cunoșteau limba română, spune sibianul.

„După o oră, am fost  anunțați prin difuzor că s-a anulat cu aproximativ cinci ore zborul și că putem ieși din aeroport, măcar nu ne-au ținut în aeroport cinci ore. Nimeni nu a explicat nimic, avionul respectiv nu decolase din Italia, nu a ajuns la Sibiu. Cine are aplicația Ryanair a primit un mesaj pe aplicație, dar ceilalți nimic. Plus de asta, a fost anunțat la difuzor, dar doar un mesaj scurt în română. Erau turiști străini care se uitau și nu înțelegeau ce se întâmplă”, concluzionează sibianul.

Reporterul Turnul Sfatului a încercat să ia legătura cu reprezentanții Aeroportului Internațional Sibiu, dar până în momentul scrierii articolului nu a primit niciun răspuns.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Adina Torop

de Adina Torop

Reporter Speciale

adina@turnulsfatului.ro

Comentarii

31 comentarii

Jiji Berbecali

Acum 3 luni

Cu greu se poate defini ca aeroport, doar faptul ca decoleaza si aterizeaza avioane il defineste asa. In rest nu e mai deosebit decat o autogara tip carabulea si e normal sa fie asa, doar este situat in marginime si este administrat mai mult ca sigur de cineva nascut in zona! Probabil doar lipseste staulul de oi dar alea sint cu gramada dupa gardul aeroportului. Cei de la conducerea Sibiului cred ca aici este Viena dar din pacate e doar Poiana sau Jina.
Raspunde

Sigmund

Acum 3 luni

Consiliul Judetean Sibiu ce pazeste? Are grija doar sa numeasca directorii pe criterii politice? A verificat un pic cum se dau concursurile acolo? Normal ca nu.. Ca doar el le organizeaza..
Raspunde

OlimpIQ

Acum 3 luni

Le-a verificat dl. Iordanescu!
Raspunde

Trică

Acum 3 luni

Muncim ca sclavii la aeroport. De trei ori mai mult decat acum doi ani. Pe niste salarii de mizerie. Numai ca sa aiba salarii de mii de euro cei din conducere.
Raspunde

Victor mihai

Acum 3 luni

bataie de joc. ce frumos este totul pe facebook.. aici ne-au tinut ca pe vite fara sa anunte nimic. parca nu lucreaza nimeni la aeroport. unde sunt angajatii? au plecat la mare?
Raspunde

Maria Joarza

Acum 3 luni

Mie rusine ca sunt din Sibiu. Aeroportul din Sibiu este o rusine pentru oras. Cei de la CJ chiar nu vad ce oameni numesc in posturile de conducere? Unde-i viziunea? unde-i dedicarea? Chiar trebuie sa triseze la toate concursurile pentru posturi? In ce lume traim??? are 7 directori aeroportul asta la doua avioane!
Raspunde

Petrica

Acum 3 luni

Nu are 7 directori. Are numai 5. Numiți sau interimari. Dintre care unul (una) se laudă deja prin aeroport că a caștigat deja concursul din 26 iunie. DeNeA, așa o fi?
Raspunde

Marius

Acum 3 luni

Noi ne chinuim sa facem lucrurile sa mearga pe salarii de mizerie. Duamna directoare veniti sa vedeti cum muncim! asa cu haiana dvs leopard. nu va murdariti pe pantofei!
Raspunde

Grig

Acum 3 luni

Uitati-va pe siteul aeroportului la CVurile managerilor. Ce ii recomanda sa detina functiile astea? Chiar asa pe fata se fac numiri ? Ce ii recomanda? Doar apartenenta politica sau doi metri de picioare? Daca tot merg la servici, macar sa stearga televizoarele de praf. Ne uitam azi la ele ca prostii si nu vedeam nimic. O sticla de apa nu au dat. Macar ne-au lasat sa iesim afara. Rusine aeroportului. Rusine consiliului judetean. Rusine sibieni.
Raspunde

Ingrid DuPont

Acum 3 luni

Sibiu airport ruined my holiday. We waited today without being told anything. No one from the management came talk to us. They're probably paid to sleep. I feel sorry for the town. We'll never come here again.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@Ingrid!

Acum 3 luni

So, your holiday consisted in those 5 hours spent at the airport? Oh, please, please very very much, never come back here!
Raspunde

Petrica

Acum 3 luni

Sperăm să se întoarcă doamna directoare Ivancea. Pe ea o interesau angajații, avea viziune, muncea pentru aeroport. Acum, doar ne prezentăm garderoba prin terminal atunci cînd vrem să arătăm ce importantă suntem.....
Raspunde

Mihuț Alex

Acum 3 luni

Nu se mai intoarce. Postul este deja promis si ocupat de directoarea interimara. Tot aeroportul stie ca este preferata stiti voi cui și puncte puncte. Nimanui nu-i pasă desi nu o recomandă nimic pentru funcție. Se va repeta manevra (teatrul) din consiliul de administrație, dar cu altă candidată. Tot aeroportul stie ca toate concursurile sunt de ochii lumii.
Raspunde

Kokos

Acum 3 luni

@ Mihut Alex De ce nu ne spuneti tot cu nume si prenume , cine este preferata si a cui , ca multi dintre noi nu lucram in aeroport si nu stim!
Raspunde

OlimpIQ

Acum 3 luni

Nu spune pentru ca nu este cazul, e o vorba de nimic aruncata asa, sa se afle in treaba. Directoarea interimara chiar este o persoana tanara, deosebit de serioasa, muncitoare, care de foarte tanara munceste mult pe bani putini in Aeroportul Sibiu si care n-a fost propulsata politic. Pur si simplu dupa ”cazul Iordanescu” aveau nevoie de un om curat, asupra caruia sa nu planeze suspiciuni/barfe (ca asupra celorlalti directori) si care sa stie si sa vrea sa faca treaba. Ca sunt si contra-exemple de persoane care nici nu stiu, dar nici nu vor sa faca treaba, fiind proptite acolo de la ”centru”.
Raspunde

Trotineta

Acum 3 luni

Îi rog pe bocitorii care se vaită de serviciile aeroportului să-și aducă aminte cu cine au votat la ultimele alegeri locale. Nu contează ce sunteți, angajați ai aeroportului, pasageri, amintiți-vă cu cine ați votat în 2020. Pe urmă uitați-vă în oglindă când începeți să înjurați. ****!

Raspunde

Andrei

Acum 3 luni

Stai linistit, majoritatea nu au fost la vot, dar se plang ca PSD-PNL castiga mereu ...
Raspunde

Tania

Acum 3 luni

Postul de director comercial este scos la concurs dar nu este afișat pe siteul aeroportului. Oare de ce? O sa apară după 21.06.2022? Este ascunst așa frumos să nu vadă nimeni în afară de candidata unică care are probabil acces la subiecte. Uitați aici pentru cei interesați. https://www.magnetcv.ro/joburi/director-comercial-677
Raspunde

Cetateanul Gogu

Acum 3 luni

Cu actuala conducere de la Sibiu am ajuns ultimul oras ca dezvoltare din zona Transilvania. RUSINEEEE !!!!
Raspunde

Mihai

Acum 3 luni

Inteleg supararea pasagerilor , dar cred ca vinovata este compania aeriana , si pentru intarzaiere si pentru lipsa informatiilor. Conducerea aeroportului nu cred sa fie de vina ptr aceasta situatie. In schimb este foarte vinovata pentru mizeria din grupurile sanitare; acolo standardul este de lumea araba , nu de Europa.
Raspunde

Hai sa Vedem

Acum 3 luni

Aștept ziua în care va apare în presă cum se fac concursurile la aeroport, cum și cine pe cine protejează de la consiliul judetean. Urmează. Încă un pic de răbdare. ;)
Raspunde

Rusu George

Acum 3 luni

Chiar să se umilească toată conducerea de la Consiliul Judetean numai ca să o pună directoare pe prietena de excursii a actualului director? Dacă aeroportul din Sibiu este în paragină azi, este doar din cauza lor, din cauza actualei conduceri. Ei l-au adus în această situație în care ne face orașul de râs în Europa.
Raspunde

Xlescu

Acum 3 luni

Vorbesti trante! Actuala conducere a reusit sa aduca aeroportul la un alt nivel. Doar cine stie eforturile care se fac, poate vorbi! Adunatura de frustrati!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Radu

Acum 3 luni

Ce usor e sa hulim pe facebook, asta e meseria de baza a romanului… E usor sa huliti o echipa sub conducerea careia Aeroportul Sibiu isi revine extraordinar de bine si de repede dupa pandemie. Aceeasi echipa care, prin munca catorva directori bine intetionati si a angajatilor lor, au atras fonduri de 40 mil de euro pentru extindere si modernizare. Aceeasi echipa care anul trecut a atras fonduri europene pentru achizitia unor echipamente de ultima generatie. Aceeasi echipa care in pandemie a initiat si a muncit enorm la o schema de ajutorare de care au beneficiat multe aeroporturi din tara. Aceeasi echipa care arata mereu disponibilitate pentru dezvoltarea aeroportului, atat in beneficiul pasagerilor dar mai ales in beneficiul economiei locale a judetului. Decat sa aruncam cu pietre in cativa oameni care prin munca lor, in ultimi ani chiar au schimbat radical in bine situatia aeroportului, mai bine ne-am vedea fiecare de bucatica noastra si am incerca sa fim un pic mai buni si mai eficienti in fiecare zi. Nu e greu, trebuie doar sa renuntati la a mai fi invidiosi si rau intentionati. Mai ales ca nu sunteti multi, doar o mana de fustrati (mereu aceeasi) care cred ca aruncand cu pietre pe net o sa se racoreasca…
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@

Acum 3 luni

Perfecta dreptate !
Raspunde

Si eu sunt Radu

Acum 3 luni

Foarte frumos le-ai scris Radu (Alexandra). :))))) De milioanele alea ați putea cumpara un sistem de amplificare, televizoare pentru afișaj și ceva curățenie. Ce nu face omul ca să primească subiectele de la concurs..
Raspunde

Eu NU sunt Radu

Acum 3 luni

Monitoare sunt cumparate de cativa ani, dar sub inaltul patronaj al directoarei de investitii si datorita inactiunii directorului general, nu s-a mai achizitionat si softul necesar pentru ele. Asa incat imbatranesc intr-o magazie improvizata in Aeroport - bani aruncati pe apa sambetei. Iar pasagerii trebuie sa ghiceasca informatiile afisate si amaratii care le manevreaza ”isi prind urechile” daca trebuie sa faca modificari banale pentru un sistem de afisaj modern.
Raspunde

Max rasinareanul

Acum 3 luni

Daca ati învata sa faceti ceva pentru oameni,în mod real,nu v-ar critica nimeni.Si în Sibiu se asfalteaza strazile, pt ca a doua zi sa le distruga cei de la ,,gaze".Sau se asfalteaza si le intra ploaia în pivnite, ca nu se da panta corect etc.Deci bani sunt, dar si prostie muuuulta! Si ciudat...totul se face pentru cetateni cu echipe competente!
Raspunde

Val

Acum 3 luni

O tot fredonam cu politrucii care se tot perinda numiții de alti șobolani care rod din resursele publice ,dar angajatul de la control bagaje sau cei de la pașapoarte ce scuză mai au pentru greata cu care ne tratează când interactinam cu ei.....? Este adevărat aeroportul trebuie făcut ceva cu el dar și cu personalul....
Raspunde

OlimpIQ

Acum 3 luni

Amestecati lucrurile si angajatii (cei ai aeroportului, cu cei al companiilor private, cu cei ai Politiei de Frontiera) ... Dara daca multi sunt asa, inseamna ca la natia noastra e o problema. In rest, chiar trebuie facut ceva cu oamenii care sunt angajati ai Aeroportului - trebuie platiti bine, ca sa poti sa-i selectezi. Daca o parte sunt pusi politic (la varf), iar ceilalti sunt platiti cu cele mai mici salarii (comparativ cu aeroporturi similare sau mai mici din Romania), de unde sa ceri calitate? De multe ori nici cantitativ nu ai destui, daramite calitativ!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

@

Acum 3 luni

Radu Acum 9 ore Ce usor e sa hulim pe facebook, asta e meseria de baza a romanului… E usor sa huliti o echipa sub conducerea careia Aeroportul Sibiu isi revine extraordinar de bine si de repede dupa pandemie. Aceeasi echipa care, prin munca catorva directori bine intetionati si a angajatilor lor, au atras fonduri de 40 mil de euro pentru extindere si modernizare. Aceeasi echipa care anul trecut a atras fonduri europene pentru achizitia unor echipamente de ultima generatie. Aceeasi echipa care in pandemie a initiat si a muncit enorm la o schema de ajutorare de care au beneficiat multe aeroporturi din tara. Aceeasi echipa care arata mereu disponibilitate pentru dezvoltarea aeroportului, atat in beneficiul pasagerilor dar mai ales in beneficiul economiei locale a judetului. Decat sa aruncam cu pietre in cativa oameni care prin munca lor, in ultimi ani chiar au schimbat radical in bine situatia aeroportului, mai bine ne-am vedea fiecare de bucatica noastra si am incerca sa fim un pic mai buni si mai eficienti in fiecare zi. Nu e greu, trebuie doar sa renuntati la a mai fi invidiosi si rau intentionati. Mai ales ca nu sunteti multi, doar o mana de fustrati (mereu aceeasi) care cred ca aruncand cu pietre pe net o sa se racoreasca…
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus