Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Proiect: reguli noi pentru școala de șoferi. Se propune ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt

Proiect: reguli noi pentru școala de șoferi. Se propune ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt

Proiectul care ar modifica ordonanța de singuranță rutieră aduce cîteva reguli noi pentru școlile de șoferi. Astfel, instructorul auto ar trebui să participe, alături de polițit, la examen, lucru care se practică deja și în majoritatea țărilor din Uniunea Europeană. Proiectul vine și cu propunerea ca timpul de așteptare dintre proba teoretică și cea practică să fie mai scurt, scie digi24.ro

Proiectul mai propune ca elevii școlii de șoferi să poată da examenele din orice județ, indiferent de domiciliu. Astfel, timpul de așteptare dintre examenul teoretic și cel practic s-ar diminua. "Găsim județe unde dai examenul după ce te-ai înscris undeva la 6 luni. Cum reducem? Avem modelul pașapoartelor. Dacă în județul meu locurile sunt ocupate, mă duc într-un județ limitrof", spune deputatul Cristian Ichim, inițiatorul proiectului. 

Proiectul propune, în plus, ca instructorul să participe obligatoriu la examenul practic, alături de polițist.

Doar unul din trei sibieni a promovat ”din prima” examenul auto în 2020. Numărul a scăzut în pandemie. Din 3.316 cursanți ai școlilor de șoferi din județul Sibiu, în 2020, au promovat examenul auto doar 1.042, de la primul examen, mai puțin de un sfert – 22,03%. În 2019, au existat 7.743 de cursanți și au promovat ”din prima” examenul 2.034, reieșind o rată de promovare de 26,03%.

Citește și Doar unul din trei sibieni a promovat ”din prima” examenul auto în 2020. Numărul a scăzut în pandemie

foto depositphotos.com

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Till Eulenspiegel

Acum 1 an

Asa era si inainte de aglomeratia din decembrie da' de,erau reguli ceausiste!Poligonul si conducerea de noapte cind le reintroduceti?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus