Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-2°C

Școli de vară în Sibiu. Care este oferta de anul acesta

Școli de vară în Sibiu. Care este oferta de anul acesta

De luni, 13 iunie, începe vacanța de vară. Mulți părinți vor trebui să găsească activități pentru copiii care nu mai merg la școală sau la grădiniță. Pe lângă tabere și mersul la bunici, o opțiune sunt și școlile de vară. În Sibiu sunt câteva oferte care pot fi găsite ușor, printr-o căutare pe internet. Prețurile acestor școli de vară pot depăși 700 de lei, cele mai multe dintre ele desfășurându-se pe perioada a două săptămâni.

La o simplă căutare pe internet sau pe site-urile de socializare, părinții pot găsi variante diversificate pentru a le umple timpul celor mici cu activități creative. Școlile de vară din Sibiu oferă  programe variate și cele mai multe dintre ele oferă două săptămâni de distracții și aventură prin care copiii să-și dezvolte diferite abilități.  

Astfle, cei de la Anima organizează „Forest school”, o școală de vară care apropie copiii de natură, de pădure. Copiii vor înțelege ecosistemul pădurii, vor învăța tehnici de supraviețuire și îți vor dezvolta abilitățile creative și simțul frumosului. Prețul este 750 de lei și participanții la această Școală de vară vor urca și vor coborî zilnic la și de la Arka Park Păltiniș. Perioada de desfășurare va fi 13 iunie – 26 august.

Anima

Zingo Planet organizează și ei o Școală de Vară la care se fac înscrieri. Tariful săptămânal este de 180 de lei (45 de lei pe zi), iar dacă se dorește și masă se adaugă 14 lei pe zi.

Agora Cisnădioara organizează o școală de vară în două serii. Copiii vor avea parte de ateliere pe diferite teme, mese zilnice, joacă și drumeții. Programul va avea loc în satul Cisnădioara, în cadrul Ansamblului Agora, durata unei serii de cursuri fiind de 2 săptămâni. Orarul școlii noastre a fost gândit pentru copii în intervalul de vârstă 7-11 ani și se va desfășura de luni până vineri, între orele 10:00 și 17:00, în perioadele: 13 – 24 iunie pentru prima serie și 27 iunie – 8 iulie pentru cea de-a doua serie. Costul total este de 1700 lei de copil pe serie. Pentru rezervarea unui loc se plătește un avans de 700 de lei, urmând ca a doua rată să poată fi achitată până cel târziu la sfârșitul primei săptămâni a fiecărei serii. În cazul fraților se oferă reducere 10% pentru al doilea copil.

Junior STEM Club pun și ei la dispoziția părinților o Școală de Vară. Copiii vor avea parte de programe educaționale interactive, jocuri de societate, programare prin joacă, ore de lectură, desen, pictură, vizite la muzee și în parcuri, dar și rezolvarea temelor de vacanță. Pentru a afla detalii, oferta lor trebuie cerută printr-un mesaj. Școli de vară organizează și multe dintre unitățile școlare din județul Sibiu.

Părintele trebuie doar să fie atent la momentul în care oferta acestor școli devine publică și să aleagă atelierele la care copiii doresc să participe.

Bonus pentru cei mari și pentru iubitorii de munte. Alpinistul Teodor Tulpan organizează în perioada 24 - 26 iunie „Școala de Munte Everest”, un curs de inițiere în alpinism. Vârsta minimă este de 18 ani, iar condiția fizică trebuie să fie bună. Costul școlii este de 600 de lei de persoană, în acești bani fiind inclusă și cazarea. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus