Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

15 km de arhive: autoritățile sibiene plănuiesc un ”Data Center Disaster Recovery și Arhivare” de 2,5 milioane de euro

15 km de arhive: autoritățile sibiene plănuiesc un ”Data Center Disaster Recovery și Arhivare” de 2,5 milioane de euro

Consiliul Județean Sibiu a lansat procedurile pentru întocmirea documentațiilor preliminare în vedere amenajării unui centru de arhivare, atât fizică, precum și digitală, pentru administrația județeană și instituțiile subordonate. Investiția este aproximată la 2,5 milioane de euro.

Viitorul centru de arhivare ar urma amenajat în zona Aeroportului internațional Sibiu. ”În momentul de față, arhivele sunt depozitate in spații improprii, de obicei în subsoluri, poduri sau în birourile unde își desfășoară activitatea angajații instituțiilor, fără a respecta legislația în vigoare și normele ISU. Accesul este unul greoi și datorită faptului că nu există o arhivă digitală. Prin acest proiect, se propune realizarea unei arhive, atât fizice cat și digitale, care să respecte normativul privind caracteristicile tehnico-funcționale ale spațiilor și echipamentelor de depozitare și conservare a arhivelor aflate în administrarea creatorilor publici și privați de arhivă”, se arată în caietul de sarcini elaborat de Consiliul Județean Sibiu pentru atribuirea contractului de întocmire a studiului de fezabilitate necesar viitoarelor clădiri.

Centrul ar urma amenajat în două clădiri existente (din 1951 și, respectiv, 1970), aflate în zona aeroportului sibian și pentru care se cer lucrări de modificare: una ar urma transformată în clădire pentru arhiva fizică (estimată în prezent a avea o lungime de 15.000 de metri liniari) și una pentru arhivele digitale. Aici ar urma amenajat ”Data Center Disaster Recovery”, un centru de servere cu o suprafață de aproximativ 48 de mp.

Autoritățile au în vedere și amenajarea de camere de lucru, a unei săli de studiu, dar și a unui laborator de recondiționare și restaurare. ”Depozitele de arhivă vor fi dotate cu instalații automate de stingere a incendiilor care nu afectează materialul arhivistic și sunt dimensionate corespunzător. Sunt obligatorii instalațiile de stingere automată a incendiilor cu gaze inerte în camerele tezaur”, se mai arată în documentația de atribuire a contractului.

238.000 de lei, cu tot cu TVA, este bugetul alocat întocmirii studiului de fezabilitate pentru viitoarea arhivă. Firmele interesate de acest contract au termen de depunere a ofertelor ziua de 30 iunie 2022.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Sdasfg

Acum 3 luni

" estimată în prezent a avea o lungime de 15.000 de metri liniari" cred ca ati gresit valorile... nu stiu vreo cladire in zona aeroportului care sa aiba o lungime de 15km dar care sa aiba 15.000 metri patrati poate se gaseste :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus