Vineri,
01.07.2022
Parțial Noros
Acum
22°C

Poliția de Frontieră: Aproape 6.900 de cetăţeni ucraineni au intrat duminică în România

Poliția de Frontieră: Aproape 6.900 de cetăţeni ucraineni au intrat duminică în România

Un număr de 6.897 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară duminică, 12 iunie, prin punctele de frontieră, numărul fiind în scădere cu 26% faţă de ziua precedentă, informează Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, citat de Agerpres.

"În data de 12.06.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 94.905 de persoane, dintre care 6.897 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 26% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 3.385 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 34 %), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.033 cetăţeni ucraineni (scădere cu 4,6%)", precizează sursa citată.

De la declanşarea conflictului din Ucraina până duminică seara, au intrat în România în total 1.186.070 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu data de 10 februarie 2022 (perioadă pre-conflict), au intrat în ţara noastră 1.220.599 ucraineni.

"În continuare, controlul de frontieră la intrarea în România prin punctele de trecere a frontierei se derulează cu operativitate, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale şi comunitare. Măsuri de întărire a dispozitivului de supraveghere a frontierei au fost dispuse şi la graniţa terestră, fiind suplimentate echipajele care derulează misiuni în zonele de responsabilitate. Se acţionează în sistem integrat cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, în vederea unui schimb operativ de date şi informaţii, precum şi de adoptare în comun a măsurilor necesare pentru gestionarea cazurilor apărute", se mai afirmă într-un comunicat de presă transmis luni de către IGPF. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 2 săptămâni

La mafia si coruptia inscaunata in Romania, problema lor e cand intra in spatiul Schengen.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus