Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Betoane neprevăzute: se prelungesc restricțiile pe podul de pe Alba Iulia cu încă 11 zile peste termenul inițial

Betoane neprevăzute: se prelungesc restricțiile pe podul de pe Alba Iulia cu încă 11 zile peste termenul inițial

Administrația locală anunță că, din cauza unor betoane acoperite de aluviuni, restricțiile de circulație peste Cibin pe șoseaua Alba Iulia se prelungesc.

Circulația pe podul peste Alba Iulia rămâne închisă total autovehiculelor până în 25 iunie, față de termenul inițial de șapte zile (7 – 14 iunie 2022). ”Constructorul, SC Geiger Transilvania, a solicitat prelungirea perioadei de închidere totală a podului din cauza unor situații neprevăzute care au împiedicat finalizarea lucrărilor de montare a palplanșelor metalice, cu rol în consolidarea părții din aval a podului. Concret, în momentul execuției lucrărilor, constructorul a constatat că natura terenului de fundare a podului este neuniformă, existând structuri de beton acoperite de aluviuni, acestea necesitând a fi demolate înainte de montarea palplanșelor”, detaliază reprezentanții Primăriei Sibiu într-un comunicat remis cititorilor Turnul Sfatului.

Circulația rămâne deschisă doar pietonilor și bicicliștilor, pe trotuarul dinspre strada Malului. Vestea prelungirii restricțiilor vine în contextul în care și strada Lungă intră în ample reparații de azi, 14 iunie, până pe 5 iulie.

Rutele alternative recomandate de Primărie:

  • Drumul peste Câmpșor, între strada D. Cantemir din cartierul Ștrand și str. Rozmarinului din cartierul Turnișor. În acest context reamintim că prioritate în trafic în Piața Iancu de Hunedoara au cei care circulă pe ruta drum Câmpșor – str. Rozmarinului – Piața Iancu de Hunedoara, iar șoferii care circulă dinspre str. Gh. Asachi trebuie să cedeze trecerea. De asemenea, s-a stabilit ca traseu cu prioritate str. Dimitrie Cantemir – drum Câmpșor, iar traficul care se deplasează dinspre str. Islazului va respecta semnul de “cedează trecerea”
  • Str. Autogării – Distribuției - strada Lemnelor - str. Mihail Kogălniceanu/str. Reconstrucției. Reamintim că în perioada lucrărilor la pod, pe str. Lemnelor se circulă în sens unic, dinspre strada Distribuției spre strada M. Kogălniceanu/Reconstrucției
  • Str. Malului – pod Neculce – strada Metalurgiștilor
  • Centura ocolitoare a Sibiului

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

DB

Acum 1 an

@TD, de corectat "de azi, 14 martie, până pe 5 iulie". Multumesc
Raspunde

Dabija

Acum 1 an

hai ca se poate
Raspunde

Un sibian

Acum 1 an

niste MEGA incompetenti si in primaria Sibiu si la constructor...de ce nu lucreaza 24 din 24?
Raspunde

Cioban Marocan

Acum 1 an

si decontarile tot cu 11 cifre cresc sau numai cu 10?
Raspunde

Kukuruku

Acum 1 an

Aluviuni in rau, incredibil!
Raspunde

Justin

Acum 1 an

Sa îl lase naibii închis ca ce liber e acum în zona Petrom kaufland ....din prostie în prostie îți dai seama cum sa sistematizezi orașul.
Raspunde

Mister

Acum 1 an

RUSINE>>>>> RUSINE>>>>> RUSINE>>>>> Un an de zile un pod peste un rau in 2022 ce fel de firma poate sa de asemenea termene? A si trebuie sa prelungeasca niste restrictii......Pai clauze in contrac nu sunt???? RUSINE>>>>> Si oamenii nu fac nimic ...daca trebe trebe....parca asa zic Ardeleni.....
Raspunde

Cineva

Acum 1 an

Tocmai s-au blocat și centura Sibiului.....se înlocuiește stratul de uzură.....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus