Miercuri,
29.11.2023
Partial Noros
Acum
-1°C

Macron a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău

Macron a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu din Chișinău

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat miercuri, 15 iunie, în vizită în Republica Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ''Ştefan cel Mare şi Sfânt'' din Chişinău, alături de preşedinta Maia Sandu, scrie Agerpres.

''După discuţia oficială de la Reşedinţa de stat, am ţinut să-i arăt domnului preşedinte Macron viaţa din oraşul nostru. Am schimbat câteva cuvinte cu trecătorii în parcul central. Ne-am oprit pe Aleea Clasicilor, alături de liderul francez, ca să depunem flori la bustul lui Mihai Eminescu, cinstind memoria poetului în ziua ce marchează aniversarea morţii sale'', a scris Maia Sandu pe Facebook.

A fost prima vizită în Republica Moldova a preşedintelui Emmanuel Macron şi prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani.

Cu această ocazie, preşedinta Maia Sandu a cerut sprijinul Franţei pentru cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană. ''Contăm pe faptul că statele membre ale UE vor susţine demersul nostru, la summit-ul Consiliului Uniunii Europene de săptămâna viitoare, oferindu-ne astfel şansa să rămânem parte a lumii libere'', a scris Maia Sandu în postarea sa.

La finalul vizitei, Emmanuel Macron a postat un mesaj în limba română în care a mulţumit Republicii Moldova pentru primirea călduroasă, conform unimedia.info.

"Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chişinăului: vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Vom acţiona pentru a consolida şi mai mult relaţia dintre Franţa şi Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun şi multe de făcut împreună! Pe curând", a scris Macron.

Joi, preşedintele francez se află în Ucraina, alături de preşedintele român Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

foto Maia Sandu/facebook

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

2 comentarii

Emil

Acum 1 an

De casa-muzeu „Pușkin” din Chișinău n-a auzit.
Raspunde

Emil

Acum 1 an

N-a mintit cine a zis ca francezii sunt mai naziști decat nemții...Mii de copii evrei au fost trimiși de francezi pentru incinerare la Auschwitz. Copiii se rugau in zadar de infirmierele frantuzoace sa-i înffieze pentru a ascapa de incinerare....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus