Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Grădinița „Elefănțelul Curios” urmează să fie reabilitată. Valoarea proiectului depășește 8.400 mii de lei

Grădinița „Elefănțelul Curios” urmează să fie reabilitată. Valoarea proiectului depășește 8.400 mii de lei

Grădinița „Elefănțelul Curios” din Sibiu urmează să fie reabilitată. Proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației tehnico-economice se află deja pe masa consilierilor locali și urmează să fie supus votului în ședința ordinară care va avea loc joi, 23 iunie.

Grădinița „Elefănțelul curios” aflată în Sibiu, pe strada Haiducului Nr.3 urmează să fie reabilitată în vederea creșterii eficienței energetice și gestionării inteligente a energiei în clădirea publică. Valoarea totală a proiectului, cu TVA este de 8.436,164 mii lei. În proiect se prevede termoizolarea clădirii grădiniței și înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu unele eficiente termic. La interior se vor înlocui ușile cu unele celulare. De asemenea, se urmărește amplasarea unei construcții noi în curtea din spate a clădirii existente, cu rol de cameră tehnică. Aici vor fi montate două instalații de pompă de căldură reversibilă de tip aer apă, un boiler solar cu capacitatea de 500 de litri, un boiler electric cu capacitatea de 200 de litri și două rezervoare de acumulare cu capacitatea totală de 4.000 de litri. Printre lucrările cuprinse în proiect se numără și cele la instalațiile sanitare, vor fi puse instalații interioare de alimentare cu apă rece și caldă, instalații interioare de canalizare menajeră, instalații de canalizare pluvială, instalații exterioare de alimentare cu apă, instalații de stingere a incendiilor și se vor face lucrări la instalațiile electrice. Totodată va fi montat un sistem fotovoltaic complet 36kw, inclusiv panouri, structuri prindere, tablou distribuție, invertor, cabluri și cca 116 panouri.

„Investițiile în educație, în îmbunătățirii infrastructurii educaționale reprezintă o permanentă preocupare a autorităților publice locale. Pe lângă numeroasele considerente importante ce contribuie la o educație de calitate, condițiile unităților de învățământ în care copiii învață au o importanță majoră. De aceea se impune un interes considerabil în a reabilita sau construi clădiri corespunzătoare desfășurării activității didactice. Interesul față de infrastructura educațională a orașului Sibiu există atât din partea conducerii Grădiniței u Program Prelungit Elefănțelul Curios cât și a Municipalității Sibiu”, se arată î descrierea proiectului.

Sursa foto: Facebook Grădinița „Elefanțelul Curios”

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

3 comentarii

Cristi

Acum 1 an

8400 lei ????? Nu este numai în titlu suma asta. Păi in parcul cetății pun leduri, bănci și ghivece de 3 000 000. Reveniți-vă!! Apoi tot din titlu citez:" Valoarea proiectului este depășește 8.400 de lei" Nó, este sau depășește? M-am abținut să citesc tot! O fi elefănțel dar.....
Raspunde

Cristi

Acum 1 an

După corectură ar fi fost normal sa anunțați aici și să-i mulțumiți celui care v-a atenționat. Dar voi nu faceți nimic. Cine citește comentariul de mai sus va crede că cel care l-a scris este dus cu pluta, având în vedere că voi între timp ați corectat textul......
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Bibe pe FB, multumirisi niste reclama!???

Acum 1 an

Cu pluta esti tu.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus