Vineri,
01.07.2022
Partial Noros
Acum
25°C

Cele mai frumoase parcuri de distracție și locuri de relaxare din Sibiu

Cele mai frumoase parcuri de distracție și locuri de relaxare din Sibiu

Încă din 2007, de la Capitala Culturală Europeană, Sibiul s-a autodefinit ca un oraș turistic, strategia de dezvoltare fiind construită în jurul industriei ospitalității. Numărul vizitatorilor a crescut constant și, odată cu cererea, și oferta s-a diversificat. Pentru un turist care ajunge în zona Sibiului orașul cu centrul istoric și Muzeul Astra, ori Muzeul Brukenthal nu mai sunt de ajuns. De aceea, în județ s-au înmulțit ofertele pentru petrecerea timpului liber. Majoritatea parcurilor de distracție și a complexurilor turistice se adresează familiilor cu copii, oferind atât liniște, aer curat și mâncare bună, cât și posibilități de distracție.

Turnul Sfatului vă prezintă mai jos o listă a celor mai frumoase, apreciate și căutate parcuri de distracție și locuri de relaxare din județul Sibiu:

Castelul de Lut Valea Zânelor

Deschis în 2014 în Porumbacu de Sus, la poalele munților Făgăraș, Castelul de Lut Valea Zânelor este cel mai bun exemplu din România despre cum poți inventa, dezvolta și transforma într-o atracție turistică un obiectiv creat de la zero. Castelul atrage prin arhitectura deosebită, dând senzația unui loc de basm, desprins din povești și completat de cadrul natural care amintește de celebrul film Stăpânul Inelelor. Turiștii care ajung aici se pot relaxa în natură, pot face fotografii unice și la final pot pleca acasă cu o amintire de neuitat, inclusiv produse hand-made unicat. Prețul unui bilet de intrare este de 15 lei, se poate achita inclusiv cu cardul. Copiii până la 3 ani au gratuitate.

parcuri de distracție în Sibiu Valea Zânelor

foto Castelul de Lut Valea Zanelor/facebook

Povestea Calendarului

La doi pași de Castelul de Lut, la propriu doi pași pentru că sunt unul lângă celălalt, se găsește Povestea Calendarului. Acesta este un parc tematic, dedicat copiilor, dar în care și adulți se pot regăsi, inspirat din basmele și folclorul românesc. Inaugurat în 2021, Povestea Calendarului reprezintă un tărâm de poveste, cu căsuțe colorate, fiecare căsuță fiind o lună a anului cu povestea și legenda ei. Aici au loc periodic diverse evenimente dedicate copiilor, iar în incită există magazine cu delicatese și produse speciale pentru cei mici. Povestea Calendarului se poate vizita de luni până vineri între orele 10:00 – 18:00 iar în week-end de la 09:00 la 19:00. Prețul unui bilet este de 25 de lei pentru un adult, 15 lei pentru copil cu vârsta între 3 și 10 ani, iar copiii sub 3 ani au gratuitate.

parc de distracție Povestea Calendarului Porumbacu

foto Povestea Calendarului/facebook

Brambura Park

Aflat pe Valea Avrigului, la aproximativ 45 de minute de mers cu mașina de Porumbacu, Brambura Park este cel mai nou parc de distracții al Sibiului. Atracția principală o reprezintă casa întoarsă, care după cum îi spune și numele, este o casă cu acoperișul în loc de fundație și care se poate vizita în interior, unde lustra este în podea și masa cu scaunele atârnă în tavan. Casa este doar una dintre atracții, gazele pregătind mai multe evenimente dedicate copiilor, cu locuri de joacă și proiecte culinare în aer liber. Nu lipsește din incintă nici o mini grădină zoologică, o tiroliană, leagăne, trambuline și cățărătoare. Prețul unui bilet este de 30 de lei. Brambura Park se poate vizita între orele 09:00 – 20:00, de luni până duminică.

Brambura Park Sibiu

foto Brambura Park/facebook

Păstrăvăria Albota

În vecinătate, la mai puțin de o jumătate de oră de la Porumbacu, se află localitatea Arpașu, care găzduiește Complexul turistic Albota. Turiști din toată țara vin aici pentru a mânca un păstrăv proaspăt, pentru a admira priveliștea deosebită și pentru a se bucura de natură. Păstrăvăria oferă posibilitatea celor interesați să pescuiască, să facă drumeții, pentru copii există loc de joacă amenajat, iar la plecare toată lumea poate lua acasă produse cu gust unic din producție proprie. La 7 km de la păstrăvărie există și o fermă ecologică pe care o puteți vizita. De asemenea, turiștii găsesc și cazare.

păstrăvăria Albota Sibiu

foto Complex Turistic - Pastravaria Albota/facebook

Arena Platoș

Tot la munte, dar la Păltiniș de această dată, complexul de schi și agrement Arena Platoș îi așteaptă pe cei mici foarte, foarte multe activități în aer liber. De la sania de vară, care este unică în județul Sibiu, până la traseele de bicicletă off-road, trambuline, parcul de cățărat și tiroliana, Arena Platoș vine cu o mulțime de idei pentru copiii și tinerii care vor să-și consume energia în natură și aer curat. Lista mai include bagjump, aleea cu povești, traseul lui Clopoțel și disc golf. Prețurile încep de la 8 lei, o urcare cu telescaunul, urcă la 11 lei pentru o tură în parcul de curățat și ajung la 20 de lei o coborâre cu sania de vară.

parcuri de distracție Sibiu Arena Platoș

foto Arena Platoș Păltiniș/facebook

Păstrăvăria Tatu de la Sadu

Inaugurată de câțiva ani, Păstrăvăria Tatu de la Sadu reprezintă cel mai nou și modern complex turistic de pe Valea Sadului. Pescuit, plimbare, aer curat, peisaje de vis, mâncare bună și relaxare, pe toate acestea le găsesc turiștii care vin la păstrăvărie. În plus, aici se află și Esplanda, una dintre terasele cu cele mai impresionante priveliști din județul nostru. De fapt, este compusă din patru terase etajate aflate la înălțime, acoperite cu vele tensionate, care găzduiesc șapte stații de servire. Mâncarea delicioasă este însoțită de atmosfera relaxantă, de vacanță. În weekend-uri aici au loc variate evenimente, degustări și concerte live. Principiul este ONLY CARD - NO CASH. Cine nu are card bancar primește un card intern pe care poate să-l încarce cu suma dorită.

păstrăvăria Tatu Sibiu

foto Păstrăvăria Tatu de la Sadu/facebook

Montana Garden

Complexul Turistic Montana Garden se află la intrare în comuna Rășinari, atrăgând atât turiștii care merg în Muzeul Astra, cât și pe cei care ursă, ori coboară de la Păltiniș. Complexul include un restaurant tradițional românesc, o păstrăvărie, o grădină de vara și teren de fotbal. Copiii pot admira lebedele pe lac, se pot juca cu iepurașii sau pot petrece timp la locul de joacă în aer liber. Montana Garden este deschis de luni până duminică între orele 12:00 – 23:00 iar accesul este gratuit.

parc distracție Montana Garden Sibiu

foto Montana Garden/facebook

Conacul Maria Theresa

O altă atracție populară în rândul turiștilor care ajung în județul Sibiu este Conacul Maria Theresa de la Orlat. Conacul oferă vizitatorilor un restaurant, o piscină în aer liber sezonieră, un bar și un lounge comun. În plus, proprietatea este prevăzută cu o grădină și terasă. Există un loc de joacă pentru copii, iar oaspeții pot utiliza gratuit conexiunea WiFi și parcarea privată. Oaspeții complexului pot practica diverse activități în Orlat și împrejurimi, precum schi și ciclism.

Conacul Maria Theresa Sibiu

foto Conacul Maria Tereza/facebook

Parcul de aventură Arka Park

Aflat aproape de intrarea în Păltiniș, la aproximativ o jumătate de oră de mers cu mașina din Sibiu, Arka Park oferă experiența a unei aventuri pe care participanții și-o vor aminti mereu. Escaladă în copaci, evenimente private și corporate, concursuri și relaxare între brazi, la aer curat, asta găsesc vizitatorii. Nu mai puțin de 12 trasee de escaladă există la Arka Park, cu diferite grade de dificultate, astfel încât orice cutezător să-și descopere limitele. Nu lipsesc nici plimbările pe bicicletă în natură sau nouă trasee de mini-golf. Prețurile sunt în jurul a 50 de lei și se recomandă ca înainte să porniți spre Arka Park să intrați pe site pentru a face o rezervare.

parc aventura Arka Park Sibiu

foto Arka Park/facebook

Palatul Brukenthal de la Avrig

Fosta reședință de vară a celebrului baron Samuel von Brukenthal, Palatul Brukenthal de la Avrig se întinde pe hectare întregi și oferă vizitatorilor posibilitatea de a se plimba prin grădini superbe și alei inspirate din faimoasele grădini baroce. Inclusiv palatul impresionează prin arhitectura în stil baroc, fiind înconjurat de un parc mare, amenajat. Oaspeții se pot caza aici, pot lua masa la restaurantul proprietății, care oferă preparate din bucătăria săsească, românească sau internațională. De asemenea, există un lounge bar cu o atmosferă relaxantă, care servește și mâncăruri.

Palatul Bruckenthal Avrig idei timp liber Sibiu

foto Palatul Brukenthal Avrig. facebook

Ferma de cerbi de la Loamneș

Deschisă în 2021 din pură pasiune, Ferma de cerbi de la Loamneș oferă copiilor posibilitatea unică de a hrăni și mângâia cerbi lopătari. În afara cerbilor, cei mici sunt așteptați aici să admire păuni, fazani, pești de iaz și găini Chabo. Gazda întotdeauna le oferă un suc răcoritor și sau o vată de zahăr, ori un popcorn. Prețul de vizitare pentru o familie este 25 de lei, 15 lei pentru un adult însoțit de un copil și 10 lei de persoană dacă mergeți individual. ”Ferma la Nic” se poate vizita de luni până duminică între orele 10:00 – 20:00.

cerbi Loamneș Sibiu natură

foto principală depositphotos.com

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus