Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Efectul unei plângeri pe facebook: Restaurant cunoscut în București, închis de ANPC

Efectul unei plângeri pe facebook: Restaurant cunoscut în București, închis de ANPC

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au anunțat, sâmbătă, că au închis restaurantul Trattoria Roma, unul cunoscut în Capitală, după ce au găsit mizerie și insecte moarte, dar și alte nereguli. Acesta își reia activitatea după rezolvarea problemelor.

Interesant este că ANPC s-au autosesizat în urma unei postări de pe rețelele de socializare.

În total s-a decis oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unei cantități de peste 113 kg produse neconforme în valoare de peste 5.000 lei, a fost aplicată o amendă contravențională în valoare totală de 10.000 lei, iar prestarea serviciilor a fost oprită până la remedierea deficiențelor.

Între nereguli, comisarii ANPC au sesizat utilizarea unor materii prime și preparate culinare fără etichete cu data limita de consum sau elemente de identificare și caracterizare, utilizarea unor agregate frigorifice total neigienizate, cu prezența masivă de praf, impurități și resturi alimentare pe ventilația cu care sunt echipate , prezența unor insecte moarte, nerespectarea condițiilor de temperatură și a vecinătăților în agregatele frigorifice, existența unui paviment depreciat ce nu poate fi igienizat corespunzător, utilizarea bureților de sârmă, în spațiul de lucru și colectarea reziduurilor solide în recipiente fără capac. De asemenea, informarea consumatorilor asupra riscurilor previzibile reprezentate de ingredientele cu potențial alergen lipsea în lista meniu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus