Luni,
03.10.2022
Parțial Noros
Acum
10°C

O polițistă din Hunedoara a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru luare de mită

O polițistă din Hunedoara a fost condamnată la trei ani de închisoare pentru luare de mită

O agentă de poliţie a fost condamnată de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită în formă continuată, într-un dosar în care a fost acuzată că a solicitat bani pentru urgentarea înmatriculării autovehiculelor, a informat, marţi, Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, scrie Agerpres

Agenta de poliţie şi-a desfăşurat activitatea la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Hunedoara, iar faptele s-au petrecut în perioada decembrie 2018-martie 2019.

Dosarul penal în cauză a fost iniţiat ca urmare a unui denunţ înregistrat la DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara.

"În fapt, agentul de poliţie a primit, în perioada decembrie 2018 - martie 2019, în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, diferite sume de bani pentru a facilita urgentarea înmatriculării autoturismelor dezvoltând o veritabilă afacere la locul de muncă, de unde pleca frecvent cu bani acasă, obţinuţi ilegal prin prestarea în mod preferenţial de servicii de înmatriculare şi de eliberare numere de înmatriculare", precizează sursa citată.

De asemenea, agenta de poliţie a fost acuzată că a făcut declaraţii în fals cu privire la localitatea în care trăieşte, în trei rapoarte scrise succesiv, pentru a obţine compensări ilegale ale chiriei din partea angajatorului.

Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul DGA - Serviciul Judeţean Anticorupţie Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte procedurale care au stat la baza probării faptelor.

Sentinţa în acest dosar a fost dată de magistraţii Curţii de Apel Alba Iulia, pe 17 iunie, care au stabilit pedeapsa de trei ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, cu suspendare, sub supraveghere pe un termen de patru ani şi timp de trei ani interzicerea unor drepturi. 

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Raluca Budușan

de Raluca Budușan

Sănătate, Educație
Telefon:
0766 905 671

Comentarii

1 comentarii

Emil

Acum 3 luni

Cu asemenea sume si-a făcut de ras mafioții calificați din MAI.

Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus